header2

Vaardagen 2008

Vaardag 025 op 10-07-2008

Het verslag van een strijdende familie!

De familie Roelevink heeft veel meegemaakt, gevochten tegen ziektes, ziekehuizen, slapeloze nachten, transplantaties en ga maar door. Ze hebben een vaardag met ons gemaakt. Een geweldig enthousiaste groep mensen die hieronder hun ervaring hebben opgeschreven.

Sterkte lieve strijdende familie
Auteur Vaarwens


Het verslag van de familie:

027 Dhr Roelevink 3

Beste mensen,Tja, Stichting Vaarwens, de Meander een dagtocht met een voormalige loodstender, man wat heb je nu weer geregeld, ’t Water op met dit weer, kortom enthousiasme alom als ik met de mededeling terug kom van mijn bezoek aan Het Behouden Huys, over het inschrijven op een dagtocht met ‘de Meander’. Hoeveel mensen gaan er mee, waar gaan we naar toe, is’t ook op zee? Zowaar er is interesse, waar onze zoon van 8 hoopt op een ‘stukje sturen’ denken de anderen meer aan andere dingen. Tijdens mijn bezoek aan ‘Het Behouden Huys’ ligt daar plotsklaps op de tafel een uitnodiging om een dagje mee te gaan met de voormalige loodstender, nu genaamd ‘Meander 5’. Navraag leert dat er nog 1 dag beschikbaar is, zonder vooroverleg direct gevraagd of wij hiervoor in aanmerking kwamen en ja hoor, dus geregeld. Nu thuis nog uitleggen!

Wie zijn wij; vader (48jr) en lymfklierkanker patiënt en naar verluid ongeneeslijk, met moeder (49jr) welke 10 april 2008 een nier heeft afgestaan aan onze zoon van 8 jaar, welke op zijn 7de plotsklaps nierpatiënt is geworden, na antibiotica kuur en oma (70jr), hoge bloeddruk, welke als enige oma, de anderen zijn helaas al overleden als onze zoon wordt geboren, de oudere generatie vertegenwoordigd. (en met verve) Samen met een buitengewoon goede vriend (48jr) en zijn vrouw (50 jr), chronische rugklachten en het jongste zusje van mijn vrouw (46 jr) en fibromyalgie patiënt, kortom een vitale groep. Na een buitengewoon roerig jaar(2007), zelf de laatste chemo in april en begin mei opname van onze zoon, meer dood dan levend, in verband met plotsklaps ‘uitstappen’ van de nieren, leven in Ronald mc. Donald huizen, UMCG en later naar het Radboud (Nijmegen), o.a. gespecialiseerd in (kinder) nierziektes, doorlopende controles, opmaat naar de transplantatie, niertransplantie 10 april jl. Kortom een rustige dag was zeker welkom. En wat een GEWELDIGE DAG hebben we beleefd met twee, meer dan fantastische mensen, Evert en Inge en hun pientere hond Joey, op een magnifiek schip, hun Meander. Bij binnenkomst is het alsof je bij vrienden binnenloopt, zo hartelijk is de ontvangst en al snel lijkt het erop alsof hun Meander veranderd is in onze Meander. Het dagprogramma is ongelooflijk flexibel en al snel worden na de koffie, de trossen los gegooid en ja, we varen echt! Als we de haven uit zijn wordt ons al snel duidelijk dat de natuur en de omgeving voor Evert en Inge weinig geheimen hebben. Als een volleerd entertainer onderhouden beiden ons over de omgeving en zorgen ervoor dat het ons aan niets ontbreekt. Al snel wordt gevraagd of onze zoon even wil sturen, man dat was niet aan dovemans oren gericht en geconcentreerd zet hij ‘zich aan het werk’. En dit alles onder de volledige controle van Evert of Inge, welke ongemerkt toch goed de regie in handen houden. Het weer werkte meer dan mee, de omgeving is fantastisch en het programma wordt ter plekke ‘gemaakt’ kortom het wordt een dag om alles te vergeten, maar geen dag om te vergeten!  Evert en Inge en natuurlijk Joey, buitengewoon bedankt dat jullie ons ‘even in jullie leven’ hebben willen uitnodigen om alles te vergeten en er een dag van gemaakt hebben ‘om nooit te vergeten. Groeten, Fam. Roelevink/Hoogeveen/Amahorseija.


Dhr Roelevink 1
Dhr Roelevink 2
Dhr Roelevink 3
Dhr Roelevink 4
Dhr Roelevink 5
Dhr Roelevink 6
Dhr Roelevink 7