header2

Vaardagen 2008

Vaardag 022 op 03-06-2008

Een schilderachtige dag voor een kunstschilder...030 Fam Biggelaar 13

Janneke heeft een vaardag voor haar vader georganiseerd, want hij lijdt aan de ziekte ALS. Hij is amateur kunstschilder, maar dat is hem al een tijdlang afgenomen door de ziekte. Nu kan hij alleen nog kijken naar de werken die hij ooit maakte. Een hard gelag, maar vandaag kon hij even zijn voorland vergeten...

Vaarwel dappere kunstschilder
Auteur Vaarwens

Met dank aan:
WSV de Zuiderzee voor de ligplaats

Een verslag van dochter Janneke:


Dag Evert en Inge.

Het was 3 juni 2008. Wauw, wat een mooie dag was dat! Het weer was een beetje druilerig maar dat kon de pret zéker niet drukken. Via een berichtje dat ik via de A.L.S. Hyves in mijn mailbox kreeg las ik over de Meander en hun schippers. 'Dit moeten we doen' was mijn eerste gedachte. Mijn vader (Jos) heeft nu ruim 3 jaar de progressieve spierziekte A.L.S. Aangezien dit uiteraard een enorme verandering teweeg brengt doe je er alles aan om te tijd die nog rest op een mooie, fijne manier door te brengen. Waar kon dit o.a. mooier dan op de Meander. M'n vader was ingelicht dat hij 3 juni vrij moest houden en de dagen ervoor een beetje rustig aan moest doen want het zou een lange dag worden. 's Morgens vertrokken we richting Amsterdam nadat we ook m'n broer Bas) opgehaald hadden. Toen m'n vader zag wat we gingen doen vond hij het helemaal geweldig! 
En, wat werden we hartelijk ontvangen!!

Eenmaal aan boord was de sfeer meteen goed, alsof je in een warm bad komt. Koffie, thee en cake stond meteen op tafel en we hoorden allerlei verhalen over de geschiedenis van de Meander en hoe het zo gekomen is dat Evert en Inge nu doen wat ze doen. Na vertrek zijn we richting Pampus gegaan, hierlangs gevaren en zo doorgevaren naar Almere Haven met onderweg mooie uitzichten In Almere Haven hebben we aangelegd om te lunchen. Tijdens het praten komt het gesprek ook al gauw op kunstschilderen. Inge schildert graag en heeft een aantal van haar schilderijen ook in de boot hangen, erg leuk! Ook mijn vader en moeder (Maria) hebben dit jarenlang zeer actief gedaan ./www.basvandenbiggelaar.nl/gallery/). Helaas lukt het m'n vader tegenwoordig niet meer goed om de penselen te hanteren maar ondanks dat hij niet meer kan fijnschilderen zoekt hij steeds toch weer andere manieren om nog iets te kunnen doen wat ik zeer bewonderingswaardig vind. Op de terugweg zijn we via Muiden gevaren, hier hebben we nog even aangelegd zodat we nog een rondje door het dorp konden maken, leuk om Muiden eens te zien. We zijn wel snel weer verder gevaren omdat het nu echt begon te regenen.

Eenmaal weer in Amsterdam Noord aangekomen waren we allen rozig van de heerlijke buitenlucht. Deze dag hebben we afgesloten door heerlijk met z'n allen te eten en kletsen. Het was voor m'n vader een vermoeiende maar ooooo zo mooie dag! Heel erg bedankt voor alle genomen moeite lieve mensen. Een dag om nooit te vergeten.

Groeten! Janneke van den Biggelaar

Fam Biggelaar 10
Fam Biggelaar 11
Fam Biggelaar 12
Fam Biggelaar 13
Fam Biggelaar 14
Fam Biggelaar 15
Fam Biggelaar 16
Fam Biggelaar 17
Fam Biggelaar 18
Fam Biggelaar 19
Fam Biggelaar 20
Fam Biggelaar 21
Fam Biggelaar 22