header2

Vaardagen 2008

Vaardag 023 op 06-06-2008

Beiden ziek... een wreed lot!029 Jan en Dia 18

We krijgen de familie Molema aan boord. Dia lijdt aan MS, en Jan strijdt tegen de fnuikende sluipmoordenaar... een wreed lot voor het hechte gezin! 
Ze hebben een vaardag vanuit Zoutkamp gemaakt in het Lauwersmeergebied. De zware elektrische rolstoel van Dia was een extra probleem maar door het schip met de spiegel tegen de kade te zetten, konden we Dia aan boord krijgen met de lift van de bus. Een idee van haar man Jan!

We gingen het Lauwersmeer op, de sluis door, het wad op! Op de terugtocht zijn we weer naar binnen geschut en tijdens de schutting, pakte Dia haar dochter de viool en begon te spelen. de galmende serene klanken en het stromende watervalletje van de lekke sluisdeur in de kolk geven een bijzonder tintje aan deze unieke schutting en schippers verderop zetten hun motor uit om mee te kunnen luisteren.
Het was oorverdovend mooi, emotioneel en indrukwekkend. Met een brok in onze kelen voeren we de sluis weer uit..
Een schutting om nooit meer te vergeten!

Sterkte lieve Dia en Jan
Auteur Vaarwens

Een lief berichtje van de familie:


Lieve Evert en Inge,

Wij hebben erg genoten van de boottocht en de gezelligheid en de geweldige verzorging aan boord. We genieten nog wat na door het bekijken van de vele foto's die onze kinderen Wieke en Ruben gemaakt hebben. We vonden het fantastisch dat jullie zoveel moeite gedaan hebben om Dia aan boord te krijgen. De kinderen hebben ook erg genoten van deze dag. Wieke en Ruben vonden het sturen erg leuk (maar ik ook hoor) Laura zei al "ik wil later ook zo'n boot".Kortom het is een dag geweest om nog lang op terug te kijken. We willen jullie daarvoor nogmaals bedanken.

Met vriendelijke groeten Jan, Dia en kinderen

Jan en Dia 10
Jan en Dia 11
Jan en Dia 12
Jan en Dia 13
Jan en Dia 14
Jan en Dia 15
Jan en Dia 16
Jan en Dia 17
Jan en Dia 18
Jan en Dia 19
Jan en Dia 20