header2

Vaardagen 2009

Vaardag 053 op 22-05-2009

Vaardag met de familie Smit...

Het gezin heeft het zwaar en via de begeleiders kregen we het verzoek het gezin een fdagje mee te nemen. Ze horen niet tot de doelgroep, maar we maken graag eens een uitzondering...

Zo....... en over wie hebben we het dan allemaal?!

064 de Smitten 5


en koppeltje van.....6 !!! We stellen ons even voor. Dit zijn onze 4 schatjes :

Per, ( '89 ), een vreselijke lieve jongen met een verstandelijke beperking welke functioneert op zo'n negen maanden. Per vermaakt zich met diverse soorten muziek ( van hardrock tot Shaffy en kinderliedjes ) rammelaars en spelende kinderen. Hij gaat graag ritjes touren in onze "Happy". Hij is geen eigen kind, maar jaren terug liefdevol in ons gezin opgenomen en we zorgen fulltime voor deze kanjer.

Biko, ( '95 ), is aardig aan het puberen. Is gestart in het schooljaar 2006/2007 met het tweetalig VWO gymnasium. Ook met Biko gaat niet alles van een leien dakje. Kort na zijn geboorte werd hij erg ziek en een stoma werd noodzakelijk. Een jaar erna kreeg hij een operatie om zijn urineleiders te reïnplanteren en het stoma kon weer gesloten worden. Tot op heden moet Biko om zijn nieren denken. Regelmatig 200 cc drinken en zijn blaas ledigen. Verder is hij erg met cijfertjes bezig en koppelt hij b.v. de Suske en Wiske titels aan de nummering. Ook het Romeinse rijk, topografie en geschiedenis heeft zijn voorliefde. Als hij groot is wil hij politie agent of piloot worden. Zou ik het bijna vergeten........Biko is gek op spelletjes doen en doet aan judo. Een leuke jongen om trots op te zijn !!

Dewi, ( '97 ), een lekkere gezellige tante. Dan denk je, je hebt je portie wel gehad.......nou bij ons gaat blijkbaar niet alles normaal. Ook Dewi werd kort na haar geboorte ernstig ziek. Na een paar weken werd het duidelijk.... Dewi heeft Cystic Fibrosis oftewel taaislijmziekte. Haar eerste jaren waren op sommige momenten zorgwekkend. Dewi heeft periodes van weken, ook b.v. 16 weken( mgv Ronald MacDonaldhuis ) in het ziekenhuis gelegen. Mogelijk door haar eigen sterke wil, haar dieet, fysiotherapie, vele medicamenten en ouders die letten op de therapietrouw is ze nu een meisje wat redelijk draait met haar CF. In het dagelijks leven heeft ze meer hinder van andere stoornissen; COPD, concentratiestoornis, dyslexie, ADHD en een slecht geheugen. Ze zit op de Wissel een school voor speciaal onderwijs in Hoorn. Dewi zit op judo en is behoorlijk fanatiek. Dewi is net zoals Biko ook T2-gek en gaat maar wat graag mee naar meetings of naar...........Geestmerambacht. Lekker spelen staat bij Dewi altijd voor op !! Ze wil later graag hondentrainster worden. We merken wel dat we als gezin, maar ook Dewi individueel beperkt is in haar doen en laten. Altijd moet je vragen of de omgeving rookvrij is, maar ook of het er redelijk schoon is. Kortom een fantastisch, heel lief maar zeer bewerkelijk meisje. Jade, ( '04 ), tja een cadeautje.....je bent 40 jaar als moeder en bevalt weer van een heerlijk kind. De zwangerschap was onverwacht, dus toch maar een vlokkentest. Bij 14 weken zwangerschap was het duidelijk, geen Down, maar wel weer een kindje met CF !!! Dat was dus balen...........maar na een stevig beraad tussen Henk Jan en mij waren we het erover eens dat ook dit baby’tje bij ons hoorde. Inmiddels is Jade uitgegroeid tot een heerlijke kleuter waar ook weer een flinke kop op zit. Jade is nog geen dag opgenomen geweest in het ziekenhuis en draait vele malen beter dan Dewi destijds. Ook op dieet en aan de medicijnen. Dit gaat vanaf dag 1 al perfect. Jade houdt zich bezig met judo, zwemmen, spelen met barbies, poppen, diertjes en met letters, zit op basisschool "De Flierenfluiter".

Ook "Happy" heeft bij Jade een bijzonder plekje. Ze is de clown aan tafel, praat enorm veel, erg bijdehand en kan heel veel rommel maken.
www.desmitten.nl

 

de Smitten 1
de Smitten 2
de Smitten 3
de Smitten 4
de Smitten 5
de Smitten 6
de Smitten 7
de Smitten 8