header2

Vaardagen 2009

14 mei 2009

Vandaag varen we met Harold Dijksteel en zijn familie.

Harold is rolstoelgebonden, omdat hij zijn beide onderbenen mist. Onze vrijwilligers Jan Brand is mee, en samen rollen we Harold behoedzaam de luie trap bij de haven af. De Meander ligt al klaar met de spiegel tegen de kade. Het niveau is exact even hoog en de rolstoel kan zo de kuip in gereden worden. Het is vies weer en het regent af en toe. Ook de rest van de familie komt aan boord en we stellen ons voor. Dan gaan de trossen los, en eigenlijk willen we vanwege de verwachte wind het IJ op richting Amsterdam. Als we het Markermeer op varen, blijkt het best mee te vallen en ik stel Harold voor de keuze om het ruime sop te kiezen of Amsterdam in te duiken. Gretig gaat hij in op de mogelijkheid om verder het Markermeer op te varen.

Harold_Dijksteel_2 Inmiddels is de zon doorgekomen en we varen naar de haven van Naarden.

Harold_Dijksteel_7Daar liggen we beschut uit de wind en genieten we van de lunch. Daarna varen we naar Muiden, waar we zoals altijd welkom zijn bij de KNZ&RV. We meren de Meander af met de spiegel tegen de kant en Harold kan met zijn familie even heerlijk kuieren door het historische plaatsje Muiden.

Bij terugkomst staat er een lekker briesje en we varen met een heerlijke deining terug naar Schellingwoude. Daar gaat de familie van boord, en als Harold weer bovenaan op de dijk staat nemen we hartelijk afscheid van een groep fijne mensen, die hebben genoten van deze vaardag.

Auteur vaarwens.