header2

Vaardagen 2009

Vaardag 047 op 08-05-2009

Een verslag van Johan, die een vaardag via de Stichting Cystic Fybrosis heeft aangeboden gekregen: 

Met dank aan:
WSV de Zuiderzee voor de ligplaats

We krijgen een mooi verslag  van de opvarenden:

070 Johan 1

Op vrijdag 8 mei zijn we gaan varen vanaf Schellingwoude met de Meander en hun lieve en gastvrije bewoners. Eigenlijk was het de bedoeling dat we vorig jaar augustus al zouden gaan varen vanuit zeeland, maar dat kon helaas niet doorgaan. We waren met z’n tienen ruim op tijd in Schellingwoude. De Meander was al gespot vanaf de brug, dus hoefden we niet te zoeken. We kregen een hartelijk ontvangst van Evert en Inge, na een praatje over de geschiedenis van de Meander en onder het genot van koffie en thee met koek voeren we richting Muiden.
Het weer was goed, er stond wel veel wind, maar de zon scheen regelmatig. Door de uitstekende stuurmanskunsten van Evert bleven we gelukkig niet voor pampus liggen en voeren we verder tot aan Muiderberg. Hier konden we in de haven een drijvend vakantiehuis en heel veel zeiljachten bewonderen. Ook konden we een glimp zien van het terrein voor de Libelle dagen. Evert verlegde vervolgens onze koers naar Muiden, waar we de haven binnen gingen. Zo konden we genieten van oa. het fort, het schip van Bea, andere mooie schepen en een aanblik op het mooie stadje. Na aangelegd te hebben genoten we van een heerlijke lunch buiten op het achterdek, het was wel fris, maar dat deerde niemand.
Na de lunch trokken we met de benenwagen naar het Muiderslot. We hebben het slot bekeken, door de tuin gewandeld en de roofvogels bekeken. Wat een mooi geheel is dat! Toen terug naar de Meander en onder het genot van een glaasje fris hebben we de terugweg naar Schellingwoude ingezet. Evert liet eventjes zien wat vol gas varen was met de Meander; heel leuk. Rond een uur of drie legden we aan en gingen we weer terug naar het zuiden des lands.Evert en Inge hartelijk bedankt voor deze fantastische dag op en rond het water. Evert, je verhalen waren fantastisch. Inge je verzorgde ons uitstekend.
Hartelijk dank voor jullie gastvrijheid op jullie mooie schip, we hebben genoten.

Groetjes, Wim en Baukje, John en Nelly, Herman en Sanne, Martijn, Elise, Marjolijn en Johan

 

Johan 1
Johan 2
Johan 3
Johan 4
Johan 5
Johan 6