Skip to main content

Loflijke initiatieven

Jaar 2024


Brandblussers gecheckt
JP Brandbeveiliging

Je hoopt ze niet nodig te hebben, maar als je ze nodig hebt is het wel fijn dat ze zijn gecontroleerd. Dank Marcel van JP-Brandbeveiliging voor het keuren van onze brandblussers.



Scherm e.d. gedoneerd:

Annemieke is al sinds jaar en dag de 'stille kracht' achter de schermen. Ze maakt veel administratieve uren en begon op een gegeven ogenblik te turen. De slechte houding gaf haar man verdriet en het geleverde scherm deed dat teniet. Marc van Siedenburg ICT sponsorde in voorgaande jaren al de benodigde ICT apparatuur en ook nu weer doneert hij scherm en toetsenbord e.d.

Chapeau Marc

Geweldige donatie

Namens het Vaarwensteam willen wij de leden van de Crowners Club en iedereen die heeft bijgedragen, enorm bedanken voor deze geweldige financiële steun mede waarmee we mooie vaardagen kunnen blijven realiseren.



Gratis aanhangerstalling:

Hartelijk dank Zaanlandsche Zeil Vereeniging te Westknollendam voor het verzorgen van de winterstalling voor de mooie promotieaanhanger van Stichting Vaarwens. Vandaag heeft onze schipper Frouk de aanhanger weer uit de stalling gehaald, zodat die weer optimaal ingezet kan worden in het nieuwe (vaar)evenementenseizoen dat binnenkort van start gaat.

Dank allen

In het zonnetje gezet:

Hartelijk dank aan Tjabien Wissenraet voor het ontwerpen van de informatiekaart over donaties voor het nieuwe schip de Vaarwens II en de informatiekaart over de mogelijkheid om partner te worden van de Club van 1000 ten behoeve van Stichting Vaarwens. Ook veel dank aan het Nationaal Bureau voor Communicatie (www.hetnbc.nl) voor het drukwerk van deze informatiekaarten.

Dank toppers!

Video gesponsord

Gisteren heeft Saskia Van Ooijen van Your Best Business Video mooie opnames gemaakt op ons drijvende Vaarwensoffice in Jachthaven Naarden. Hartelijk dank Saskia voor jouw tijd, inzet, begeleiding, de mooie beelden en daarmee jouw geweldige steun aan Stichting Vaarwens.


 Mooie donatie

Onlangs heeft Jan-Willem Menges van Menges Schoonmaak aan onze schipper Frouk een cheque voor het geweldige bedrag van € 700 overhandigd. Ter ere van zijn afscheid bij Menges Schoonmaak, heeft hij donaties voor Stichting Vaarwens ingezameld. Wij zijn Jan-Willem en iedereen die heeft bijgedragen heel dankbaar! Mede met dit mooie bedrag kunnen wij mooie vaardagen voor mensen die geen zicht meer hebben op genezing, blijven waarmaken.

Dank aan Menges Schoonmaak

Speciale kussens gedoneerd

Onze schipper Frouk heeft namens Stichting Vaarwens twee comfortabele kussens voor de rolstoelen en de relaxstoel op het Vaarwensschip in ontvangst mogen nemen van Jolanda en Maxime van Vicair B.V. uit Wormer. De twee prachtige lichtgewicht kussens hebben beiden een verschillende functionaliteit, gebaseerd op luchtcelletjes in kussens waardoor deze flexibel zijn in de benodigde vorm, alles met het oog op maximaal comfort voor onze vaargasten. We zijn zo blij hiermee en ook voor de prachtige afdekhoezen voor de kussens.

Veel dank aan Vicair B.V. voor deze gift aan Stichting Vaarwens en ook namens onze vaargasten die van het comfort aan boord zullen gaan genieten.


Nieuwe trap voor kantoor

We hebben nog wel eens last van hoog en laag water op het Markermeer. Met harde zuidwestenwind zakt het zomaar 50 cm of meer. De fa. Out metaal te Naarden maakte deels gesponsord deze custom made trap om veilig op ons Vaarwens Office kantoor te komen.Dank aan de fa. Out


Nieuwe kuipkachel gedoneerd:

Vandaag is de prachtige laserkachel op de Vaarwens geplaatst. De oude kuipkachels zijn vervangen door deze veilige, thermostatisch regelbare, kleine mooie laserkachel die ons werd geschonken door de The Online Retail Company. Heerlijk als de gasten 's winters in de kuiptent willen verblijven.Dank aan Lennard van De Online Retail Company voor deze fantastische donatie.

Dankdankdank…

Het jaar begint goed! Er zijn bedrijven die ons in het verleden, maar ook in het heden nog altijd goed met ons voor hebben. Rudy van Bij Rinus: “Problemen met accu’s? Komt voor elkaar hoor!” Een dag later zijn ze volledig gratis geleverd! Menno van DG Rubber: “Speciale maat koelwaterslang nodig met klemmen? Komt naar je toe hoor! Kost niks!”

Onwijs gaaf dat mensen ons een warm hart toe dragen en blijven dragen…
 

Jaar 2023

Fantastische opbrengst Kerstmarkt op Basisschool De Rietlanden Marken voor Stichting Vaarwens!

Kerstmarkt De Rietlanden dec 2023Basisschool De Rietlanden op Marken heeft dit jaar Stichting Vaarwens gekozen als goed doel voor de opbrengst van de Kerstmarkt op school. De kinderen van deze school hebben zich enorm ingezet om mooie Kerstcreaties te maken. Gisteren hebben zij hun creaties verkocht tijdens de gezellige Kerstmarkt. Er was ook een verloting van een heerlijke aangeboden Markertaart en een ouder had leuke Kerstkoekjes gedoneerd voor de verkoop. Dit heeft allemaal geresulteerd in een fantastische opbrengst van € 623,61!! Wij willen alle kinderen en leerkrachten van deze mooie school bedanken voor hun inzet voor Stichting Vaarwens. En ook aan alle ouders, grootouders en iedereen die aanwezig was op de Kerstmarkt, veel dank voor het kopen van de mooie werkjes van de kinderen, de donaties en daarmee hun steun aan onze stichting.



REINPLUS FIWADO Bunker hartelijk dank!

Cheque Reinplus websiteDit jaar heeft Reinplus Fiwado Bunker in het kader van hun mooie traditie om een betekenisvolle bijdrage te willen leveren aan goede doelen, Stichting Vaarwens gekozen als goed doel. Wat fantastisch en wat zijn we dankbaar! Namens REINPLUS FIWADO Bunker hebben Robert de Jong en Ben van Krol aan Inge een cheque overhandigd van maar liefst € 10.000! Met deze fantastische donatie kan de stichting voor nog meer mensen die geen zicht meer hebben op genezing, samen met hun dierbaren, een onvergetelijke en ontspannen vaardag realiseren op het Vaarwensschip.

Namens het Vaarwensteam en bovenal onze vaargasten hartelijk dank REINPLUS FIWADO Bunker voor de geweldige steun!



Prachtige opbrengst veiling:

Wat een mooie opbrengst van de veiling die op 18 november jl. bij en door Watersportvereniging Wv de Schinkel, Amsterdam is georganiseerd tijdens hun feestavond. Namens het Vaarwensteam veel dank aan de organisatoren voor hun inzet voor en betrokkenheid bij Stichting Vaarwens.

Ook dank aan iedereen die heeft bijgedragen en geboden, waardoor dit mooie bedrag voor Vaarwens is gerealiseerd.

Het schip is weer helemaal schoon en onderhouden!

De schoonmaak is deze keer te danken aan René van Reenen voor het schoonmaken van de buitenkant van het schip en aan Wijnie en Inge voor de binnenkant!Voor het onderhoud bedanken we Foeke en Martijn. Foeke was aanwezig om een storing van de marifoon te verhelpen en wat andere klusjes. Martijn van Vletterlieden heeft het onderhoud van de motor weer aangepakt.

Hartelijk dank allemaal! Door jullie kunnen we weer verder de winter door!


Inner Wheel zamelt groot bedrag in:

Wat een fantastische opbrengst heeft Inner Wheel Aalsmeer bij elkaar weten te vinden voor onze stichting. Grote dank! Wat is Inner Wheel? Inner Wheel is een club met mensen met het hart op de juiste plek; Zij zijn er voor elkaar, maar zeker ook voor anderen. Ze houden zich bezig met projecten voor het goede doel, maar organiseren ook inspirerende bijeenkomsten voor hun ruim 2078 leden.Dit jaar was Stichting Vaarwens het gelukkige goede doel!Gisteravond was Vaarwens, vertegenwoordigd door schipper David Schaling, uitgenodigd de mooie cheque van €8000,- in ontvangst nemen. Toen David daar op de afgesproken tijd aankwam, genoten de dames nog van een heerlijk diner, met ‘grootmoeder’s' gerechten. De prachtig en feestelijk geklede dames verzamelden zich op de trap van In den Ossenwaerd in De Kwakel. Na de uitreiking van de cheque en een mooi woord, werd de groepsfoto genomen, inclusief David met de cheque. Onduidelijk is nog of hij straalt door het vrouwelijk schoon om hem heen, vanwege het geweldige bedrag, of een combinatie hiervan. Wij denken het laatste.

Lieve dames van Inner Wheel Aalsmeer, nogmaals grote dank!

Onze vrijwilliger René van Essen heeft via een inzameling 500 euro opgehaald!

Afgelopen week is hij met pensioen gegaan en heeft hij ook zijn 60-ste verjaardag gevierd.De gasten die het met hem gevierd hebben, heeft hij om een donatie gevraagd voor Stichting Vaarwens en/of voor de Stichting "De Groene Zwaan". Dat hebben ze ruim gedaan en dus heeft René deze week € 500,- gedoneerd!

Hartelijk dank René en alle gasten voor deze genereuze gift!


 Onze secretaris geeft vruchtbare lezing...

Afgelopen zaterdag heeft onze secretaris Harrie, tijdens de Benefietdag voor Stichting Vaarwens in het Pennemes in Zaandam, een cheque in ontvangst mogen nemen van maar liefst € 3000! Hartelijk dank aan iedereen die heeft bijgedragen aan dit fantastische bedrag en aan iedereen die zich die dag heeft ingezet waardoor dit mooie bedrag tot stand is gekomen. Met prachtige optredens, kraampjes met leuke en creatieve items, tombola etc. was het een topdag! Een speciaal woord van dank aan de organisatie van dit evenement en in het bijzonder aan Jolanda van Boxtel.

Dank lieve mensen.


Verjaardag voor Vaarwens:

John Dekker van Infrashop ondersteunt ons al jaren op verschillende manieren. Zo sponsort hij ons onder andere met zijn bedrijf via de promotie aanhanger en was hij afgelopen benefietavond met zijn hele gezin aanwezig.Op 25 september werd John 60 jaar (wat je overigens niet aan hem ziet 😉). Dit werd uitbundig gevierd bij Eetcafé de Ouwe Blauwe in Monnickendam. Voor zijn verjaardag wilde hij niets anders dan donaties voor Stichting Vaarwens.

Onwijs veel dank John.


Superpresentjes:

Wat een mooi en ook zeer bruikbaar cadeau hebben wij mogen ontvangen van de Stichting 200 Myls SOLO die dit jaar gekozen heeft de 'Mighty Mugs - anti omval beker' van haar zeilevent te doneren aan Stichting Vaarwens. Als de gelegenheid zich voordoet, kiest de 200Myls SOLO een goed doel om een gift aan te doen. Zij hebben Stichting Vaarwens gekozen zodat onze vaargasten aan boord gebruik kunnen maken van deze fantastisch anti-omval drinkbeker en ook mogen wij er een aantal schenken aan vaargasten.

Mabel, heel veel dank hiervoor! Bekijk hier de link over de Mighty Mug en het gebruik ervan: https://youtu.be/xZ4_cnpnRzo?si=hkW0iCRgs-y7rkDu


Wat zijn er toch fantastische initiatieven voor Stichting Vaarwens.

Zo ook dat van George en Suzanne.Bij het hondenuitlaten verzamelen zij altijd zwerfvuil en vooral nemen zij de statiegeld flesjes en blikjes mee, die zij voorheen inleverden om vervolgens op de automaat de knop ‘Goed doel’ te selecteren. Omdat er op een automaat vaak niet staat welk goed doel het betreft, is het idee ontstaan om het geld te incasseren en direct naar de Stichting Vaarwens over te maken. Inmiddels hebben zij met hun inspanningen al diverse keren bedragen gedoneerd, zo geweldig!

Wij zijn dan ook heel dankbaar voor dit betrokken initiatief, waarmee zij onze stichting steunen.

Mooie cheque:

Vandaag hebben boots Harrie en schipper Anita namens onze stichting van Inner Wheel Harderwijk een cheque in ontvangst mogen nemen voor het geweldige bedrag van € 4.250! Het afgelopen jaar heeft Inner Wheel Harderwijk diverse acties ondernomen en daarmee geld ingezameld voor Stichting Vaarwens. Zij hebben met elkaar dit fantastische bedrag bijeengebracht!

Heel veel dank daarvoor namens het Vaarwensteam en bovenal onze vaargasten!

Donaties uitvaart:

Afgelopen maandag kwamen Wil Klein en haar zoon Wilfred Klein een donatie aanbieden aan onze secretaris en boots Harrie.Zij hebben een vaarwens beleefd met hun echtgenoot/vader. Meneer is 26 juli overleden in het hospice Bardo en bij de begrafenis is gevraagd om een donatie in plaats van bloemen.

Wij willen de familie klein daarom van harte bedankt voor deze gulle donatie en daarnaast sterkte wensen.Namens het hele Vaarwens team


De Halve Marathon op Vlieland:

De Halve Marathon op Vlieland van vorige week 13 augustus bracht een geweldig bedrag op. Vrijwilligster Ingrid Rozendaal reisde af naar Vlieland en heeft cheque van € 1750,- in ontvangst genomen.

Chapeau en dank aan alle lopers en de organisatie, maar ook aan Ingrid die er een flinke reis voor maakte.



Jaar 2023

EipiGratis beursdesk:

Het evenementen seizoen is volop in gang. Zo komen er evenementen aan als de Rotterdamse Havendagen en de Hiswa te Water. Hierdoor waren wij volop aan het zoeken naar een mooie beurs desk. Helaas is zo'n mooie desk als deze een dure opgave...

Grote dank aan Eipi Belettering Purmerend voor de top service, met als kers op de taart de volledige sponsoring van deze desk!


VierdaagseVierdaagse...

Herinneren jullie je Christa van Mourik nog? Zij heeft ook dit jaar meegedaan aan De 4Daagse met als doel Stichting Vaarwens. Wij willen haar van harte bedanken voor haar mooie actie!

Super stoer van je Christa.

Lions BronckhorstLionsclub Bronckhorst doneert:

Deze Lionsclub kiest elk jaar 3 goede doelen, zowel nationaal en internationaal, waarvoor zij diverse activiteiten organiseren met het doel de goede doelen te kunnen sponsoren. Voor 2022-2033 is Stichting Vaarwens als één van de goede doelen gekozen. Onze schipper Hans Piso heeft namens Vaarwens een cheque in ontvangst mogen nemen voor het geweldige bedrag van maar liefst € 3.000,-

Wij zijn alle leden van Lionsclub Bronckhorst heel dankbaar voor hun inzet, aandacht en betrokkenheid, die hebben geleid tot dit fantastische bedrag aan onze stichting. Fantastisch!

Queeni stoelenOpknapbeurt stoelen:

De stoelen van de Vaarwens zijn weer opnieuw gestoffeerd met als kers op de taart dat wij alleen het materiaal hoeven te betalen!

Heel erg bedankt Jaimy van Queenie Meubelstoffering

ALS SwimEnorme donatie ALS Westland:

Namens Vaarwens hebben onze geweldige bootsvrijwilligers Marjon en Geurt gisteravond, tijdens een mooie informatiebijeenkomst van Stichting ALSWestland, een cheque in ontvangst mogen nemen voor het fantastisch bedrag van € 10.000,- dat Stichting ALS Westland aan Stichting Vaarwens in 2022 heeft gedoneerd.

Heel veel dank aan alle betrokkenen bij Stichting ALS Westland voor de (zwem)inspanningen voor deze mooie donatie en voor de gastvrijheid.


Gratis keuring en certificaat:

De periode van onderhoud, keuringen en vertificeringen is weer aangebroken. De AIS transponder moest gekeurd worden en de fa. Shiptron te Enkhuizen besloot deze voor Stichting Vaarwens gratis uit te voeren.

Heel veel dank daarvoor.


Kerstbrodenverkoop levert geweldig bedrag op:

Dit weekend werden wij verblijd met een cheque van € 2.250 van De Lionsclub Rijnswoude. Deze mooie club ‘geeft’ aan de samenleving waarin hij participeert met de intentie op die manier bij te dragen aan een betere samenleving. Met de verkoop van Kerstbroden in december vorig jaar, hebben zij met een record aantal verkochte broden, dit geweldige bedrag voor Stichting Vaarwens opgehaald.

Wij bedanken De Lionsclub Rijnswoude voor de inzet voor onze stichting en ook iedereen die heeft bijgedragen.

KBK bouwgroep te Volendam doneert enorm bedrag:

Vrijdag 27-01 werden wij hartelijk ontvangen bij KBK bouwgroep te Volendam en daar vervolgens blij verrast met een cheque van maar liefst € 3.100,-. Namens het Vaarwensteam en bovenal onze vaargasten,

Hartelijk dank aan iedereen van KBK bouwgroep die de donatie van dit geweldig mooie bedrag aan onze stichting mogelijk heeft gemaakt.

Koor zamelt enorm bedrag in:

In december heeft het geweldige Joy for People Gospel Choir, een koor dat gedreven en gepassioneerd prachtige muziek maakt, een drietal concerten gegeven waarin zij niet alleen hun mooie klanken ten gehoor hebben gebracht maar ook hebben gecollecteerd voor Stichting Vaarwens waarbij een fantastisch bedrag is opgehaald. Onze Vaarwensvrijwilliger Henri Tichelaar heeft de cheque van € 1250,-  in ontvangst genomen.

Heel veel dank aan de organisatie, de leden van het koor en aan iedereen die heeft bijgedragen.

Een flessenbonnen actie voor Stichting Vaarwens:

Dat heeft Timo Swart ook dit jaar weer gedaan en hij heeft daarmee een mooi bedrag opgehaald. Veel dank aan Timo voor zijn enorme inzet en het bedrag dat hiermee is gerealiseerd voor Vaarwens!
Alle klanten van : AH XL Hoogvliet, AH Sterrenhof, AH Zomerakker, Jumbo Groenewoud, Jumbo Barendrecht, Jumbo Zalmplaat, Jumbo Oud-Beijerland en Plus Rozenburg hartelijk bedankt voor jullie bijdragen.
€ 1392,75 is gestort naar Stichting Vaarwens.

Dank aan iedereen!

Prachtige actie op Facebook:

Arjan schreef op socialmedia: "Zojuist dit mooie bedrag overgemaakt naar de Stichting, iedereen die een bijdrage geleverd heeft.... Bedankt!!
  dankbaar, met Inge de Graaf en Erica Visser bij Stichting Vaarwens."

Dankjewel Arjan. Team Vaarwens


Jaar 2022



Arjan verjaardag 2022Prachtige actie op Facebook:

Zojuist dit mooie bedrag overgemaakt naar de Stichting, iedereen die een bijdrage geleverd heeft.... Bedankt!!
❤️  dankbaar, met Inge de Graaf en Erica Visser bij Stichting Vaarwens.

Dankjewel Arjan. Team Vaarwens



SecumarWe delen een mooie post op LinkedIn m.b.t. de geweldige actie van Secumar;

"Vandaag zijn de gekeurde reddingsvesten voor de Stichting Vaarwens opgehaald door Hans Piso, gepensioneerd Loods bij het Nederlands Loodswezen.
Twee jaar geleden is SECUMAR in contact gekomen met Evert en Inge van de stichting Vaarwens. Wij hebben toen gezorgd dat de beide schepen voor kinderen en volwassenen voorzien automatisch opblaasbare reddingsvesten aan boord zijn.
Alle vesten moeten natuurlijk gekeurd worden. Dit hebben wij uiteraard weer kosteloos gedaan😊
De vesten worden nu teruggebracht naar de #MSVaarwens die in de Amsterdam Marina ligt en naar de #deMeander V in Monnickendam.
Wij wensen iedereen die mee vaart bij de Vaarwens een veilige vaart toe, de bezoekers maar uiteraard ook alle vrijwilligers die de wenstochten mogelijk maken."


Dank Secumar voor alle sponsoring en inzet m.b.t. onze reddingsvesten.
 


Cerbo GX FoekeCerbo GX geinstalleerd op de Vaarwens:

Onze toppers - vader en zoon – Foeke en Henri Tichelaar hebben ervoor gezorgd dat het schip nu ‘selfsupporting’ is en op afstand in de gaten gehouden kan worden. We kunnen zelfs via onze mobieltjes dingen starten en stoppen. Ze moesten daarvoor meerdere keren vanuit Friesland naar Amsterdam rijden voor de installatie. Ook de fa WhisperPower uit Drachten had haar aandeel in deze configuratie. Hulde aan deze toppers die dit voor ons hebben gerealiseerd. We zijn klaar voor de strengste winters…

Dank aan allen!

ODIJ donatieSuperbedrag van dagblad ODIJ:

Op 16 november heeft onze boots Carla Cornuit tezamen met Wim de Jonge, namens onze stichting, een cheque van maar liefst € 2.000 in ontvangst mogen nemen uit handen van secretaris Ronald van Uden van ODIJ (Over de IJssel)! Op initiatief van Wim de Jonge heeft ODIJ Stichting Vaarwens als één van de goede doelen gekozen en dit prachtige bedrag beschikbaar gesteld. Hiermee kan onze stichting weer mooi vaarwensen voor uitbehandelde mensen in vervulling doen gaan. Heel veel dank aan ODIJ voor de geweldige donatie en het verzorgen van de mooie en gezellige uitreikingsavond, Wim de Jonge voor zijn mooie initiatief om onze stichting als goed doel aan te melden en Carla voor het vertegenwoordigen van onze mooie stichting.

Dank voor dit onwijs mooie bedrag.


Trafo BelpaExtra Trafo gedoneerd door Belpa:

Om een tweede fase aan te leggen t.b.v. een veiliger stroomverbruik, hadden we een extra scheidingstrafo nodig. Belpa leverde deze kostenloos waarvoor veel dank. Onlangs bestond het bedrijf 75 jaar en besloot € 750,- te doneren.

Veel dank voor alle inzet.

Sloepenteneders 2Sloepen en Tendersborrel leverde mooi bedrag op:

Afgelopen zondagmiddag waren onze geweldige vrijwilligers Frans en Ingrid namens Vaarwens present bij de gezellige Sloepen en Tendersborrel. Tijdens dit gezellige evenement waren er diverse initiatieven met het doel om onze mooie stichting te steunen … en of dat is een succes was! Er is maar liefst € 1.153,- opgehaald voor Stichting Vaarwens! Zo fantastisch! Hiermee kunnen weer mooie vaarwensen in vervulling worden gebracht.Veel dank aan Frans Compeer voor de organisatie van dit evenement. Aan Yoney en Mario van Verschuur watersport voor de gastvrijheid, de gratis smakelijke catering en het die middag beschikbaar stellen van de powerboot. Aan Berry en Bianca van Sloepen En Tenders en aan Sylvana van Vugt media voor de vlaggenbijdrage van € 188. En niet te vergeten aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze mooie middag en de fantastische opbrengst.

Onze dank is heel groot! 


Plafondplaten 2Weer een prachtig initiatief.

Ons 'Floating Office' (het kantoor) klonk wat hol en dat was lastig als twee mensen tegelijk aan het telefoneren zijn. De fa. BAZFelt bracht volledig gratis akoestische panelen na de nodige metingen om het geluid te dempen en ze zijn geïnstalleerd door Niels en Jan Willem van Jachthaven Naarden. Met succes! Dank beiden voor het plaatsen en BAZFelt voor de sponsoring.

Dit bedrijf wordt door ons van harte aanbevolen.


Motor beurtMotor weer een grote beurt:

Hulde aan onze dagschipper, onderhoudsmonteur, sponsor en alleskunner Foeke, die gisteren na de hele dag te hebben gevaren in de bloedhete machinekamer geheel gesponsord (inclusief materiaal) de John Deere weer een grote beurt gaf en andere klusjes aan boord deed.

Foeke, we zijn blij met je!

SunscreenSunscreen gemaakt!

Wát hebben we toch een geweldige vrijwilligers bij Vaarwens. Na een intensieve vaarwens repareerde Frouk de uitgescheurde ritsen van de kuiptent en maakte ook nog een zeer efficiënt zonnescherm achter de kuipramen. Velen krijgen het namelijk te warm in de zon achter het tentzeil en Frouk signaleerde dat. Ze besloot zelf er een oplossing voor te maken waarbij je wel naar buiten kunt kijken, maar amper naar binnen!

Frouk, je bent een topper!

Jaar 2022


cheque bedragLezing levert mooi bedrag op:

Geweldig, vrijwilliger, schipper en spreker Alex Hoeve hield een lezing voor de Rotary Club Geldermalsen Waalkant
en mocht een cheque ontvangen van € 550,- U weet het dus, bent u lid van een serviceclub, dan kunnen wij een een lezing van een uurtje of een avondvullend programma verzorgen.

Dank aan Alex en de Rotary voor hun inzet en sponsoring.

DankWát weer een prachtige geste:

We kregen het volgende bericht van Laurien: "Voor hun Gouden Huwelijk wilden mijn ouders Onno en Leonie Folkers-Bootz heel graag een bijdrage voor stichting vaarwens. Vanuit hun eigen boot bij de KNZ&RV in Muiden zien ze regelmatig de MS Vaarwens uitvaren. Daar hun liefde voor varen zo groot is wilden zij hun geluk graag delen met mensen die ook graag nog één keer uitvaren. Door de donaties van de gasten op het jubileum is meer dan 600 euro opgehaald zodat aan dit prachtige doel bijgedragen kan worden! Laurien"

Dankjewel Onno, Leonie en Laurien.

ICTSecurity ProfessionalsMooie geste:

QA-ICT B.V. ging voor een sticker op op onze promatieaanhanger, maar doneerde anderhalve keer zoveel als de afgesproken prijs voor een sticker. Met dit soort initiatieven zijn we ontzettend blij.

Dank Esther van QA-ICT B.V.

Mooi en dankbaar! Volvo Penta 6

Met de Meander V zijn tot 2020 alle honderden vaarwensen gemaakt en ze is nu reserveschip. Toch heeft ze haar onderhoud nodig en super dat ze weer bedrijfszeker klaar ligt om spoedwensen over te nemen.

Met dank aan Volvo Penta,
Middelzee Motoren en Foeke Tichelaar

Olieverversen FoekeMotor weer gesponsord geserviced:

Geweldig... direct na de vaardag komt vrijwilliger Foeke helemaal vanuit Lemmer langs om in de snikhete machinekamer de motorolie en de filters geheel gesponsord te vervangen. Wát een topper! Dank Foeke, kunnen we weer vele motor/vaaruren maken..

Dank Foeke


Altijd bezig..Jumbo van Boven Kapelle

Janneke Goulooze ging in 2016 met haar zieke man Ton en kinderen een dag mee varen (Vaarwens 401). Het maakte zoveel indruk, dat ze zich met het gezin nog altijd voor ons inzetten. We kregen weer een lief berichtje; “Hallo Inge, de statiegeldbonnen van onze Jumbo waren in januari weer voor mij (Vaarwens) en dit jaar en ik mag €328,70 overmaken. Best leuk hè 😊. Groetjes, Janneke.”

Hulde aan deze toppers die op de achtergrond altijd met vaarwens bezig zijn…


Mooie donatie van 'onze suikeroom'Hans Kuiper

Hans Kuiper is een bekend Counceler en Coach. Hij heeft een warm hart voor Stichting Vaarwens en is al jarenlang bevriend met Evert en Inge. Als hij kans ziet iets voor de stichting of voor hen te doen, grijpt hij de kans met beide handen aan. Zo doneerde hij veelvuldig in geld, maar ook in natura, zoals zijn zeilschip waarvan de volledige opbrengst naar de stichting ging.
Vandaag maakte hij spontaan weer € 5000,- over!

Hulde aan Hans, de ‘suikeroom’ van Stichting Vaarwens...🏆💪

Verjaardag levert mooi bedrag op via Facebookaktie: Donatie Arjan

We zijn volledig verbluft en onwijs gelukkig met de activiteiten van Arjan Verburg vanachter het stuurwiel aan boord van zijn vrachtschip Hyade. Deze topper en al zijn nautische relaties verraste ons al eerder met een enorme donatie. Kijk ook bij 'onze sponsoren' en zie wie er allemaal doneerden! Nu zamelde hij via facebook geld in middels een verjaardagsaktie. Het leverde weer € 504,50 op!

Mede namens vele vaargasten, super bedankt voor deze geweldige actie!