header2

Nieuwsflitsen

 • Gerard Holterman treedt af als bestuurslid.

  Gerard Holterman BestuurslidWe kunnen u melden dat Gerard Holterman is afgetreden als bestuurslid. Gerard heeft ervaring van advisering op het gebied van management en bedrijfsvoering en hij zal ons blijven bijstaan tijdens de bouw van het vaarwensschip.

  Dank voor je inzet Gerard!
 • Jubileumboek is uit!

  Als zoenenjpgHet is zo ver, het prachtige jubileumboek ter gelegenheid van twaalf en een half jaar vaarwens dat Evert de afgelopen winter schreef, is uit. Het is een heerlijk 'koffietafelboek' vol prachtige verhalen, anekdotes en voorvallen tijdens het ontstaan van Stichting Vaarwens. Een echte aanrader en je steunt de stichting ermee bij de aanschaf. Klik op het boek om het te bestellen.
 • Nieuwsbrief beschikbaar

  Screenshot maart 2019De onlangs verschenen nieuwsbrief is beschikbaar. In de nieuwsbrief worden de meest actuele ontwikkelingen gemeld. U kunt zich inschrijven voor de regelmatig verschijnende nieuwsbrief door een verzoek in te dienen via een aanvraagpagina. Klik op de foto om naar de aanmeldpagina te gaan.
 • Evert en Inge ontvingen een lintje

  De Lintjesregen 57dag voor Koningsdag werden Evert en Inge (de oprichters van onze stichting) tijdens de lintjesregen beloond voor hun tomeloze inzet middels een lintje, ontvangen door de Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema. Met gepaste trots onving het 'Stel' de onderscheiding, en ook wij zijn er als stichting bijzonder trots op. Gefeliciteerd Evert en Inge!
 • 30-9-2019 Francoise draagt stokje over aan Frans

  Harrie Vriezen SecretarisEr heeft zich een kleine bestuurswisseling voorgedaan, want onze trouwe Francoise heeft het stokje overgedragen aan Frans de Jong. Frans is begonnen bij Pierson, Heldering & Pierson in 1980, en van 1984 tot 1992 heeft hij gewerkt in de geldhandel bij de firma Wallich & Matthes. Daarna werkte hij als directeur Group Treasury bij de Athlon Groep NV tot 2002 en vervolgens bekleedde diezelfde functie bij Delta Lloyd NV tot maart 2017. Kennis genoeg dus.
  Wees welkom Frans!!!

Stichting Vaarwens Nieuws

30-9-2018 Overladen druk weekend…

Prijs gewonnen:
Evert en Inge wonnen ruim 2 jaar gelden een gratis poetsbeurt voor het schip bij De Gier Jachtservice in Enkhuizen, maar in December 2016 gingen ze naar Makkum voor een complete refit bij De Vries in Makkum. “Geeft niet hoor”, zei Henk de Gier, “wat in het vat zit…!”

Henk de Gier
Mooie gelegenheid:
Nu was de boegschroef ook stuk en moesten we droog. Een mooie gelegenheid om dat te combineren met de poetsbeurt, maar wel in het weekend, want de vaarwensen staan gewoon volgepland… Afgelopen vrijdag ging de Meander V bij De Gier te Enkhuizen uit het water voor de poetsbeurt en de reparatie en in Hoorn was Vaarwens present bij de Hulpverlenersdagen.

Planning:
Een planning van belang voor Inge, want er moesten vrijwilligers naar Hoorn, de spullen moesten erheen, de Meander V moest droog, gerepareerd en er moest gelijk een nieuwe laag antifouling onder en tot overmaat van ramp kreeg Evert net dit weekend de griep! Daarbij kwam er deze drukke zondag ook nog een geïnteresseerde naar Monnickendam voor het geschonken zeilbootje die graag wilde proefvaren…

Wat moesten we zonder vrijwilligers:
Om een bemanning op de stand in Hoorn te krijgen, was een hele klus. Vrijwilligers te weinig en die we gepland hadden werden geblesseerd of konden niet. Toppers als Lucien, Sander, Gerda en Henk namen het evenement in Hoorn voor hun rekening, en Lucien spoedde zich na de middag naar Monnickendam voor de bezichtiging, Foeke kwam naar Enkhuizen en hielp Evert met de boegschroefreparatie terwijl Inge het onderwaterschip te lijf ging. Ondertussen poetste topper Ricardo van Keep Shining het hele schip van top tot teen…

Dank aan allen die zich voor ons hebben ingezet! Wat moesten we zonder vrijwilligers…

A-Hoorn-2018-10
A-Hoorn-2018-11
A-Hoorn-2018-12
Droog-in-Enkh-17
Droog-in-Enkh-19
Droog-in-Enkh-21
Droog-in-Enkh-23
Droog-in-Enkh-24
Droog-in-Enkh-26
Droog-in-Enkh-27
Droog-in-Enkh-28
Droog-in-Enkh-29
Droog-in-Enkh-30
Droog-in-Enkh-31
Droog-in-Enkh-32
Droog-in-Enkh-33
Droog-in-Enkh-35
Droog-in-Enkh-36

E-mail