header2

Nieuwsflitsen

 • Jubileumboek is uit!

  Als zoenenjpgHet is zo ver, het prachtige jubileumboek ter gelegenheid van twaalf en een half jaar vaarwens dat Evert de afgelopen winter schreef, is uit. Het is een heerlijk 'koffietafelboek' vol prachtige verhalen, anekdotes en voorvallen tijdens het ontstaan van Stichting Vaarwens. Een echte aanrader en je steunt de stichting ermee bij de aanschaf. Klik op het boek om het te bestellen.
 • Nieuwsbrief beschikbaar

  Screenshot maart 2019De onlangs verschenen nieuwsbrief is beschikbaar. In de nieuwsbrief worden de meest actuele ontwikkelingen gemeld. U kunt zich inschrijven voor de regelmatig verschijnende nieuwsbrief door een verzoek in te dienen via een aanvraagpagina. Klik op de foto om naar de aanmeldpagina te gaan.
 • Evert en Inge ontvingen een lintje

  In 2019 werden Evert en Inge de Lintjesregen 57dag voor Koningsdag tijdens de lintjesregen Koninklijk onderscheiden door de Burgemeester van Amsterdam (Femke Halsema). Met gepaste trots onving het 'Stel' de onderscheiding, en ook wij zijn er als stichting bijzonder trots op. Gefeliciteerd Evert en Inge!
 • MS Vaarwens vaart voorlopig vanuit Amsterdam Marina

  Adam Marina platteg 2 De MS Vaarwens is uitgeweken naar de Amsterdam Marina en maakt tot 1 juni van daaruit haar vaardagen. Kijk altijd op 'Ligplaatsen schepen' in de zijbalk om de huidige aktuele locatie met plattegrond te vinden.

Stichting Vaarwens Nieuws

30-9-2018 Overladen druk weekend…

Prijs gewonnen:
Evert en Inge wonnen ruim 2 jaar gelden een gratis poetsbeurt voor het schip bij De Gier Jachtservice in Enkhuizen, maar in December 2016 gingen ze naar Makkum voor een complete refit bij De Vries in Makkum. “Geeft niet hoor”, zei Henk de Gier, “wat in het vat zit…!”

Henk de Gier
Mooie gelegenheid:
Nu was de boegschroef ook stuk en moesten we droog. Een mooie gelegenheid om dat te combineren met de poetsbeurt, maar wel in het weekend, want de vaarwensen staan gewoon volgepland… Afgelopen vrijdag ging de Meander V bij De Gier te Enkhuizen uit het water voor de poetsbeurt en de reparatie en in Hoorn was Vaarwens present bij de Hulpverlenersdagen.

Planning:
Een planning van belang voor Inge, want er moesten vrijwilligers naar Hoorn, de spullen moesten erheen, de Meander V moest droog, gerepareerd en er moest gelijk een nieuwe laag antifouling onder en tot overmaat van ramp kreeg Evert net dit weekend de griep! Daarbij kwam er deze drukke zondag ook nog een geïnteresseerde naar Monnickendam voor het geschonken zeilbootje die graag wilde proefvaren…

Wat moesten we zonder vrijwilligers:
Om een bemanning op de stand in Hoorn te krijgen, was een hele klus. Vrijwilligers te weinig en die we gepland hadden werden geblesseerd of konden niet. Toppers als Lucien, Sander, Gerda en Henk namen het evenement in Hoorn voor hun rekening, en Lucien spoedde zich na de middag naar Monnickendam voor de bezichtiging, Foeke kwam naar Enkhuizen en hielp Evert met de boegschroefreparatie terwijl Inge het onderwaterschip te lijf ging. Ondertussen poetste topper Ricardo van Keep Shining het hele schip van top tot teen…

Dank aan allen die zich voor ons hebben ingezet! Wat moesten we zonder vrijwilligers…

A-Hoorn-2018-10
A-Hoorn-2018-11
A-Hoorn-2018-12
Droog-in-Enkh-17
Droog-in-Enkh-19
Droog-in-Enkh-21
Droog-in-Enkh-23
Droog-in-Enkh-24
Droog-in-Enkh-26
Droog-in-Enkh-27
Droog-in-Enkh-28
Droog-in-Enkh-29
Droog-in-Enkh-30
Droog-in-Enkh-31
Droog-in-Enkh-32
Droog-in-Enkh-33
Droog-in-Enkh-35
Droog-in-Enkh-36

E-mail