header2

Nieuwsflitsen

 • De Meander V vraagt assistentie...

  Diverse aanzichten vaarwensschip webNa ruim beraad hebben we besloten dat het noodzakelijk is geworden om in de nabije toekomst een eigen schip voor Stichting Vaarwens te realiseren. Dit is besloten om continuïteit te kunnen blijven bieden voor onze zeer speciale gasten in hun laatste levensdagen, die graag nog éénmaal een onvergetelijke dag op het water willen doorbrengen. Lees alles onder het item:"Het eigen schip"
 • Nieuwsbrief beschikbaar

  Screenshot maart 2019De onlangs verschenen nieuwsbrief is beschikbaar. In de nieuwsbrief worden de meest actuele ontwikkelingen gemeld. U kunt zich inschrijven voor de regelmatig verschijnende nieuwsbrief door een verzoek via een email te zenden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 • Burgemeester Luzette Kroon wordt ambassadeur

  Luzette Kroon zonder ketenMet trots kunnen we vermelden dat Luzetten kroon - burgemeester van de gemeente Waterland - is aangetreden als ambassadeur van Stichting Vaarwens. We zijn enorm vergheugd haar in ons Vaarwensteam te mogen opnemen en zijn haar dankbaar voor bereidwilligeheid. Welkom Luzette.
 • Evert en Inge ontvingen een lintje

  De Lintjesregen 57dag voor Koningsdag werden Evert en Inge (de oprichters van onze stichting) tijdens de lintjesregen beloond voor hun tomeloze inzet middels een lintje, ontvangen door de Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema. Met gepaste trots onving het 'Stel' de onderscheiding, en ook wij zijn er als stichting bijzonder trots op. Gefeliciteerd Evert en Inge!
 • Bouwcontract ondertekend

  Contract tekenenEen historisch moment! Gistermiddag werd het bouwcontract voor de bouw van het eigen vaarwensschip getekend bij SRF Shipbuilding in Harlingen. We gaan bouwen! Let wel, we zijn er nog niet! Er is nog geld nodig voor de inrichting en er is ook nog geen budget voor de exploitatie van het schip. Blijf ons dus steunen!

Stichting Vaarwens Nieuws

30-9-2018 Overladen druk weekend…

Prijs gewonnen:
Evert en Inge wonnen ruim 2 jaar gelden een gratis poetsbeurt voor het schip bij De Gier Jachtservice in Enkhuizen, maar in December 2016 gingen ze naar Makkum voor een complete refit bij De Vries in Makkum. “Geeft niet hoor”, zei Henk de Gier, “wat in het vat zit…!”

Henk de Gier
Mooie gelegenheid:
Nu was de boegschroef ook stuk en moesten we droog. Een mooie gelegenheid om dat te combineren met de poetsbeurt, maar wel in het weekend, want de vaarwensen staan gewoon volgepland… Afgelopen vrijdag ging de Meander V bij De Gier te Enkhuizen uit het water voor de poetsbeurt en de reparatie en in Hoorn was Vaarwens present bij de Hulpverlenersdagen.

Planning:
Een planning van belang voor Inge, want er moesten vrijwilligers naar Hoorn, de spullen moesten erheen, de Meander V moest droog, gerepareerd en er moest gelijk een nieuwe laag antifouling onder en tot overmaat van ramp kreeg Evert net dit weekend de griep! Daarbij kwam er deze drukke zondag ook nog een geïnteresseerde naar Monnickendam voor het geschonken zeilbootje die graag wilde proefvaren…

Wat moesten we zonder vrijwilligers:
Om een bemanning op de stand in Hoorn te krijgen, was een hele klus. Vrijwilligers te weinig en die we gepland hadden werden geblesseerd of konden niet. Toppers als Lucien, Sander, Gerda en Henk namen het evenement in Hoorn voor hun rekening, en Lucien spoedde zich na de middag naar Monnickendam voor de bezichtiging, Foeke kwam naar Enkhuizen en hielp Evert met de boegschroefreparatie terwijl Inge het onderwaterschip te lijf ging. Ondertussen poetste topper Ricardo van Keep Shining het hele schip van top tot teen…

Dank aan allen die zich voor ons hebben ingezet! Wat moesten we zonder vrijwilligers…

A-Hoorn-2018-10
A-Hoorn-2018-11
A-Hoorn-2018-12
Droog-in-Enkh-17
Droog-in-Enkh-19
Droog-in-Enkh-21
Droog-in-Enkh-23
Droog-in-Enkh-24
Droog-in-Enkh-26
Droog-in-Enkh-27
Droog-in-Enkh-28
Droog-in-Enkh-29
Droog-in-Enkh-30
Droog-in-Enkh-31
Droog-in-Enkh-32
Droog-in-Enkh-33
Droog-in-Enkh-35
Droog-in-Enkh-36

E-mail