header2

Nieuwsflitsen

 • Gerard Holterman treedt af als bestuurslid.

  Gerard Holterman BestuurslidWe kunnen u melden dat Gerard Holterman is afgetreden als bestuurslid. Gerard heeft ervaring van advisering op het gebied van management en bedrijfsvoering en hij zal ons blijven bijstaan tijdens de bouw van het vaarwensschip.

  Dank voor je inzet Gerard!
 • Jubileumboek is uit!

  Als zoenenjpgHet is zo ver, het prachtige jubileumboek ter gelegenheid van twaalf en een half jaar vaarwens dat Evert de afgelopen winter schreef, is uit. Het is een heerlijk 'koffietafelboek' vol prachtige verhalen, anekdotes en voorvallen tijdens het ontstaan van Stichting Vaarwens. Een echte aanrader en je steunt de stichting ermee bij de aanschaf. Klik op het boek om het te bestellen.
 • Nieuwsbrief beschikbaar

  Screenshot maart 2019De onlangs verschenen nieuwsbrief is beschikbaar. In de nieuwsbrief worden de meest actuele ontwikkelingen gemeld. U kunt zich inschrijven voor de regelmatig verschijnende nieuwsbrief door een verzoek in te dienen via een aanvraagpagina. Klik op de foto om naar de aanmeldpagina te gaan.
 • Evert en Inge ontvingen een lintje

  De Lintjesregen 57dag voor Koningsdag werden Evert en Inge (de oprichters van onze stichting) tijdens de lintjesregen beloond voor hun tomeloze inzet middels een lintje, ontvangen door de Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema. Met gepaste trots onving het 'Stel' de onderscheiding, en ook wij zijn er als stichting bijzonder trots op. Gefeliciteerd Evert en Inge!
 • 30-9-2019 Francoise draagt stokje over aan Frans

  Harrie Vriezen SecretarisEr heeft zich een kleine bestuurswisseling voorgedaan, want onze trouwe Francoise heeft het stokje overgedragen aan Frans de Jong. Frans is begonnen bij Pierson, Heldering & Pierson in 1980, en van 1984 tot 1992 heeft hij gewerkt in de geldhandel bij de firma Wallich & Matthes. Daarna werkte hij als directeur Group Treasury bij de Athlon Groep NV tot 2002 en vervolgens bekleedde diezelfde functie bij Delta Lloyd NV tot maart 2017. Kennis genoeg dus.
  Wees welkom Frans!!!

Stichting Vaarwens Nieuws

26-04-2019 Evert en Inge Koninlijk onderscheiden

Als u op de foto hiernaast klikt, kunt u de hele video van de feestelijke huldigingsdag(en) bekijken.Lintjesregen 57

Vrijdagmorgen, 26-04-2019 – 08.00 uur,
Evert en Inge zijn gevraagd naar de studio van te televisiezender AT5/NH media te komen voor opnames van een portret van het ‘Stel’. Ze worden hoogstpersoonlijk ontvangen door directeur Ger Welbers en krijgen een rondleiding door het bedrijf. Op de directeurskamer wordt het paar verteld dat ze de meeste opnames in het Concertgebouw van onze hoofdstad zullen gaan maken. Inge glimlacht… ze voelt onraad! Even later zitten ze bij Ger in de auto en rijden naar het prachtige Concertgebouw. Daar zien ze voormalige vaargasten uit Assen staan en krijgen langzaamaan door dat ze ertussen zijn genomen. Ook leden van het bestuur en Evert en Inge hun kinderen arriveren even later bij de koffie, een emotionele ontmoeting, want nu is het zeker… ze worden met een lintje vereerd.
De concertzaal is tot de nok gevuld met ‘uitverkorenen’, naasten en een legertje pers, als burgemeester Femke Halsema begint met de ceremonie. Ook Evert en Inge krijgen een lintje en krijgen de status van ‘Lid in de orde van Oranje Nassau’. Er is een borrel met oranjegebak en een gezellige viering. Dit alles is in gang gezet door de familie ten Cate uit Assen, die mee voeren op vaarwens 527 met hun echtgenoot/ vader Stienus. Het had nogal wat voeten in aarde, want op het moment van aanvraag waren Evert en Inge nog ingeschreven in Amsterdam, maar momenteel woont het ‘Stel’ in Monnickendam. De Waterlandse burgemeester Luzette Kroon is ambassadeur van de stichting, dus werd er hard aan getrokken. Er is besloten de uitreiking in Amsterdam te laten plaatsvinden met op Koningsdag een bordesgroet in Monnickendam en Marken, dubbel feest voor het paar dus…

Gefeliciteerd Evert en Inge.
Na al die jaren tomeloze inzet voor de medemens in zijn/ haar laatste dagen, is dit de absolute kroon op jullie werk!


Lintjesregen 11
Lintjesregen 14
Lintjesregen 21
Lintjesregen 25
Lintjesregen 28
Lintjesregen 29
Lintjesregen 31
Lintjesregen 33
Lintjesregen 39
Lintjesregen 41
Lintjesregen 42
Lintjesregen 43
Lintjesregen 45
Lintjesregen 48
Lintjesregen 51
Lintjesregen 53
Lintjesregen 54
Lintjesregen 55
Lintjesregen 56
Lintjesregen 57
Lintjesregen 58
Lintjesregen 60
Lintjesregen 68
Lintjesregen 73
Lintjesregen 76
Lintjesregen 77
Lintjesregen 78

E-mail