header2

Nieuwsflitsen

 • Vaarwens vaart 's winters door!

  Amsterdam Marina Vaarwens 2020Per 14-11-2020 is de MS Vaarwens verhuisd naar Amsterdam. Ze werd overgevaren naar de Amsterdam Marina door onze beheerder DirkJan van Geemen en maakt de komende winter van daaruit haar vaardagen. Een prachtlocatie van waaruit onder alle weersomstandigheden gevaren kan worden.
 • Het jubileumboek, een mooi geschenk!

  Als zoenenjpgHet prachtige jubileumboek ter gelegenheid van twaalf en een half jaar vaarwens dat Evert schreef, is al een tijdje uit. Het is een heerlijk 'koffietafelboek' vol prachtige verhalen, anekdotes en voorvallen tijdens het ontstaan van Stichting Vaarwens. Een echte aanrader en je steunt de stichting ermee bij de aanschaf. Klik op het boek om het te bestellen.
 • Nieuwsbrief beschikbaar

  Screenshot maart 2019De onlangs verschenen nieuwsbrief is beschikbaar. In de nieuwsbrief worden de meest actuele ontwikkelingen gemeld. U kunt zich inschrijven voor de regelmatig verschijnende nieuwsbrief door een verzoek in te dienen via een aanvraagpagina. Klik op de foto of hier om naar de aanmeldpagina te gaan.
 • COVID-19 Update:

  CoronaWe varen gewoon door, ook deze winterperiode. Uiteraard volgen wij de ontwikkelingen van het Coronavirus op de voet en hebben regelmatig contact met de betreffende instanties. Gelukkig hebben we ook nu weer groen licht gekregen en mogen wij blijven varen. Wel dienen wij rekening te houden met de RIVM Maatregelen.

Stichting Vaarwens Nieuws

26-04-2019 Evert en Inge Koninlijk onderscheiden

Als u op de foto hiernaast klikt, kunt u de hele video van de feestelijke huldigingsdag(en) bekijken.Lintjesregen 57

Vrijdagmorgen, 26-04-2019 – 08.00 uur,
Evert en Inge zijn gevraagd naar de studio van te televisiezender AT5/NH media te komen voor opnames van een portret van het ‘Stel’. Ze worden hoogstpersoonlijk ontvangen door directeur Ger Welbers en krijgen een rondleiding door het bedrijf. Op de directeurskamer wordt het paar verteld dat ze de meeste opnames in het Concertgebouw van onze hoofdstad zullen gaan maken. Inge glimlacht… ze voelt onraad! Even later zitten ze bij Ger in de auto en rijden naar het prachtige Concertgebouw. Daar zien ze voormalige vaargasten uit Assen staan en krijgen langzaamaan door dat ze ertussen zijn genomen. Ook leden van het bestuur en Evert en Inge hun kinderen arriveren even later bij de koffie, een emotionele ontmoeting, want nu is het zeker… ze worden met een lintje vereerd.
De concertzaal is tot de nok gevuld met ‘uitverkorenen’, naasten en een legertje pers, als burgemeester Femke Halsema begint met de ceremonie. Ook Evert en Inge krijgen een lintje en krijgen de status van ‘Lid in de orde van Oranje Nassau’. Er is een borrel met oranjegebak en een gezellige viering. Dit alles is in gang gezet door de familie ten Cate uit Assen, die mee voeren op vaarwens 527 met hun echtgenoot/ vader Stienus. Het had nogal wat voeten in aarde, want op het moment van aanvraag waren Evert en Inge nog ingeschreven in Amsterdam, maar momenteel woont het ‘Stel’ in Monnickendam. De Waterlandse burgemeester Luzette Kroon is ambassadeur van de stichting, dus werd er hard aan getrokken. Er is besloten de uitreiking in Amsterdam te laten plaatsvinden met op Koningsdag een bordesgroet in Monnickendam en Marken, dubbel feest voor het paar dus…

Gefeliciteerd Evert en Inge.
Na al die jaren tomeloze inzet voor de medemens in zijn/ haar laatste dagen, is dit de absolute kroon op jullie werk!


Lintjesregen 11
Lintjesregen 14
Lintjesregen 21
Lintjesregen 25
Lintjesregen 28
Lintjesregen 29
Lintjesregen 31
Lintjesregen 33
Lintjesregen 39
Lintjesregen 41
Lintjesregen 42
Lintjesregen 43
Lintjesregen 45
Lintjesregen 48
Lintjesregen 51
Lintjesregen 53
Lintjesregen 54
Lintjesregen 55
Lintjesregen 56
Lintjesregen 57
Lintjesregen 58
Lintjesregen 60
Lintjesregen 68
Lintjesregen 73
Lintjesregen 76
Lintjesregen 77
Lintjesregen 78

E-mail