Volvo en Middelzee sponsoren onderhoud motoren.

image2

De motoren van de Meander V waren net aan een onderhoudbeurt toe, toen tijdens de eerste vaardag van 2015 de bakboord motor aan de kook ging. Er liep koelvloeistof weg, vermoedelijk vanwege een lekke koppakking. Gelukkig heeft de Meander V twee motoren, zodat de vaardag gewoon door kon gaan. Als Evert een telefoontje pleegt met Volvo Penta Benelux en Middelzee motoren, wordt er direct aktie ondernomen. Volvo spruitstuk lek 7Een dag later staat de servicebus van Middelzee motoren in Volendam, waar de Meander was gestrand en begon Peter te sleutelen. Een paar uren later lag de hele motor uitelkaar en werd de oorzaak van het verdwenen koelvloeistof gezocht. Een paar dagen later was Peter er weer en monteerde vakkundig de nieuwe kopakking en andere onderdelen. Na een lange dag sleutelen liep de motor weer als een zonnetje. Aansluitend kregen de beide machines een verwentbeurtje...

Dank aan Volvo Penta Benelux voor de sponsoring van de materialen. Deze twee knapen lusten wel een slokje... 50 liter olie, 70 liter koelvloeistof, 40 liter transmissieolie, 10 filters, impellers, riemen, anodes... ga maar door! Superveel dank www.volvopenta.com en www.middelzee.nl voor de sponsoring en hulp.

olie-1Volvo spruitstuk lek 6