Maart 2015 Egbert-Jan Weeber bij comité van aanbeveling

Met trots kunnen we u meedelen dat acteur/DJ Egbert-Jan Weeber is toegetreden tot ons comité van aanbeveling. Welkom Egbert-Jan!

Egbert Jan Weeber

Site: http://www.djguide.nl/djinfo.p?djid=4681

Biografie Egbert-Jan: (Bron Wikipedia)

Michiel de Ruiyter

Egbert Jan Weeber volgde HAVO aan het Maartenscollege in Haren. Op jonge leeftijd werd vastgesteld dat Weeber last had van dyslexie, mede door zijn lees- en leerproblemen behaalde hij zijn diploma niet. Na de middelbare school studeerde hij vier jaar aan de Vooropleiding Theater (De Noorderlingen) in Groningen. Hij ging verder met theater en debuteerde in 2000 in de BNN-serie Finals in de rol van Patrick. In datzelfde jaar had hij een rol in "Baantjer".

Hij kreeg in het jaar erna de hoofdrol in de telefilm "Uitgesloten" en kreeg daarvoor een Gouden Kalf-nominatie, die hij echter niet won. In 2002 had Weeber één van de hoofdrollen in "Oesters van Nam Kee", een verfilming van het boek van Kees van Beijnum, die veel succes had. Daar hield hij een relatie aan over met medespeler Katja Schuurman, die een half jaar standhield. Weeber speelt geregeld rollen van jongens die met zichzelf worstelen. Hij kreeg veel lof voor zijn rol in de film "Van God Los" uit 2003, onder regie van Pieter Kuijpers.

In 2005 presenteerde Weeber een radioprogramma op de zaterdagmiddag op 3FM genaamd "Spam". In 2008 was Egbert-Jan in meerdere films te zien zijn, waaronder "Alibi" (met Georgina Verbaan), "Het Huis Anubis" en het "Pad der 7 Zonden" en "Het Leven uit een Dag". In 2010 Speelde hij de rol van Frank in de Nederlandse horrorfilm "Sint" van Dick Maas. In 2012 speelde hij in de televisieserie "Moeder, ik wil bij de Revue" van de omroep MAX en in 2015 vertolkt Egbert-Jan in de bioscoopfilm "Michiel de Ruyter" de rol van prins Willem III van Oranje.

Muziek is een andere grote hobby van hem. Je kunt Egbert-Jan dan ook met zijn eigen programma horen bij de Publieke Omroep. Ook achter de decks als Dj gaat het Egbert Jan goed af. Op het moment is hij druk bezig zijn muzikale vaardigheden verder te ontwikkelen. Zijn draaistijl: electro, groovy house en techno.

Welkom in in ons comité Egbert-Jan!