header2

We hebben in 2016 gevaren op:

Vaarwens 396 op 23-5-2016

Een topgitarist speelt voor een zieke gitarist...396 Philippe 084

Het is stormweer en het regent onafgebroken. Evert ligt te woelen in zijn bed, want hij heeft iets georganiseerd wat hij niet waar kan maken. Met een patiënt in een elektrische rolstoel met NW 7 een oversteek maken is eigenlijk onverantwoord! Toch gaan we varen, maar een andere route en Evert stelt zijn plannen bij! Philippe komt namelijk aan boord met zijn vriendin, vriend en dochtertje van vier. Philippe was een - niet onverdienstelijke - gitarist, tot de ALS hem het spelen ontnam. Als het daarbij maar bleef, maar de ALS neemt meer... het wil alles! Momenteel zit Philippe op 41 jarige leeftijd volledig verlamd in een elektrische rolstoel en kan nagenoeg niets meer. Toch verliest de moedige jonge vader de moed niet, en met een positieve insteek haalt hij het uit leven wat er in zit. Zo ook deze vaardag!
De stront waait van de dijk en de uiers hangen dwars onder de koeien en het regent pijpenstelen als Philippe bij de KNZ&RV aan boord komt.
Vaarvrijwilligsters Ada en Tineke staan klaar om het gezelschap op te vangen en de trossen gaan meteen los. Evert voert iets in zijn schild en de Meander V brengt het nietsvermoedende gezelschap richting Amsterdam. Onderweg krijgt hij een Appje en hij krijgt een glimlach om zijn mond... zijn plan gaat uit komen...
In de Amsterdam Marina is er lunch en iedereen geniet van de heerlijk maaltijd, bereidt door Ada en Tineke. Joanne zorgt liefdevol voor Philippe en vriend - en vroeger bandlid - Ramon onderhoud zijn maat met gezelligheid.
Plotseling stapt Evert van boord en even later komt hij aanlopen met wereldgitarist Jan Akkerman. Na een korte kennismaking worden versterkers aangesloten en even later geniet iedereen van een huiskamerconcert van Jan. Hij speelt de sterren van de hemel voor Philippe en eenieder krijgt natte ogen bij het zien van Philippe zijn ontroerde gezicht. Een feestje aan boord van de Meander V... hoe mooi wil je het hebben?

Ik ging er heen met lood in m'n schoenen maar ben blij dat ik het heb mogen doen... Sterkte voor allemaal! Jan Akkerman.

Na het eerste stuk steekt de kleine Lieke de duim omhoog...; Nog meer... nog meer...!" Heerlijk... zo vader zo dochter en Jan speelt het volgende stuk waarbij iedereen ademloos zit te luisteren naar deze virtuoze gitarist. Na Jan zijn optreden is er liefdevol contact tussen de wereldgitarist en de strijdende Philippe, die zijn gitaar aan de wand heeft moeten hangen...
Een emotioneel afscheid volgt, en dan maken we de trossen weer los...
Het wordt even stil aan boord. Zelfs de kleine enthousiaste Lieke heeft een rustpuntje gevonden en iedereen geniet na van wat zoooo mooi was.

Dankjewel Jan, dat je naar Amsterdam bent gereden om Philippe te verrassen met je prachtige gitaarspel.
Sterkte lieve Philippe, Lieke, Joanne en Ramon.
Auteur Vaarwens

Met dank aan:
KNZ&RV te Muiden voor de gastvrijheid.
Amsterdam Marina voor de gastvrijheid.
Jan Akkerman voor zijn prachtige gitaarspel
Vaarvrijwilligers Ada en Tineke voor jullie inzet.
Oranjesluizen Amsterdam voor de vlotte bediening.
Alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt.

Philippe: † 20-12-2017

-Philippe-001
-Philippe-002
-Philippe-013
-Philippe-016
-Philippe-022
-Philippe-039
-Philippe-042
-Philippe-052
-Philippe-053
-Philippe-057
-Philippe-061
-Philippe-084
-Philippe-090
-Philippe-101
-Philippe-110
-Philippe-111
-Philippe-113

E-mail