header2

We hebben in 2016 gevaren op:

Vaarwens 439 op 21-9-2016

Even de ALS vergeten...439 Riek S 099

Riek wordt getroffen door de ALS, de ziekte die haar hele lichaam successievelijk sloopt.
Het begon bij haar bovenlichaam en haar armen, maar stukje bij beetje wint de ziekte terrein.
Riek kan nog praten, slikken en een paar passen lopen, maar ze merkt dat ook dát haar langzaamaan wordt ontnomen. Toch blijft de flinke vrouw positief en probeert haar leven te leven zoals het komt. Vandaag kon ze met haar naasten nog een keer met de Meander V mee...
Vroeg in de morgen kleurt - na een frisse septembernacht - de horizon rood, ten teken dat het een mooie dag gaat worden. Evert en Inge maken de Meander V klaar, halen vers brood en beleg, en bouwen hun huis om tot een rolstoeltoegankelijk schip.
In de Achterhoek maakt een gezelschap zich op voor de rit naar Monnickendam en in Nieuwegein stapt vaarvrijwilliger Danny achter het stuur om zijn dag nuttig te besteden op de Meander V.
Klokslag 10.30 ontmoet het gezelschap elkaar aan boord van de Meander V met als doel onze zieke gaste Riek een superdag te bezorgen.
Het werd een dag van delen, genieten, ervaren, lachen, huilen en beleven. We genoten van het weer, de natuur, de weidsheid, de omgeving en van elkaar. Welk een rijkdom om dit samen te mogen delen, en dat op dit 120 m2 varende eiland dat ons bracht naar waar we samen heen wilden. Marken, Volendam, De Vuurtoren, het Markermeer en de Gouwzee... het voelt als een warm bad voor Riek en haar naasten.
Als we weer terugvaren naar het vertrekpunt, schittert de najaarszon van 2016 over het weidse water. Riek mijmert op het achterdek in de herfst van haar leven over de voorbijgane jaren en de korte tijd die haar rest! Ze heeft haar plan al getrokken...
Sterkte lieve Riek en naasten

Auteur Vaarwens

Met dank aan:
Vaarvrijwilliger Danny
Marina Monnickendam voor de gastvrijheid
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid
Thijs en Liliane Spijker voor de gastvrijheid
Bakker Gutter en slager Dirk Spronk voor de bijdrage in de catering
...en alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt

-Riek-S-001
-Riek-S-002
-Riek-S-003
-Riek-S-004
-Riek-S-005
-Riek-S-006
-Riek-S-007
-Riek-S-035
-Riek-S-036
-Riek-S-037
-Riek-S-038
-Riek-S-039
-Riek-S-040
-Riek-S-044
-Riek-S-099
-Riek-S-102
-Riek-S-106

E-mail