header2

We hebben in 2016 gevaren op:

Vaarwens 382 op 11-4-2016

De eerste zomerdag is voor Wil...382 Wil van Meegen 11

Wil lijdt aan ALS en wil nog graag een keer varen. Al haar krachten zijn haar door de ziekte ontnomen en ze is volledig afhankelijk van haar zorgende naasten. Het wordt een mooie dag, maar bij Muiden staat Nederland weer in de file, en zo ook Wil in de gloednieuwe ambulance van de SAW. Tegen 12 uur komt het gezelschap aan op de haven, terwijl Wil haar vrienden al lang en breed aan de koffie zitten in de stuurhut van de Meander V. Behendig wordt Wil binnen in de stuurhut geplaatst, want ( ondanks de 20 graden)  waait het te hard om buiten te vertoeven. We scharrelen richting Markermeer, waar de harde wind van de golven een zilverpapieren glinsterschouwspel maakt. De Meander wiegt kort en Wil geniet, maar er is een kanttekening... Wil heeft pijn van het liggen! Met kussens en andere hulpmiddelen proberen we het haar zo comfortabel mogelijk te maken, maar de pijn blijft... In Muiden genieten we van de heerlijke lunch die vaarvrijwilligster Alice met hulp van Wil haar verzorgster heeft klaargemaakt, en dan gaan de trossen weer los.
Als we de Oranjesluizen gepasseerd zijn, zien dat Wil helemaal op is. Er vloeit een traan en het wordt stil aan boord...
"Zullen we terugvaren naar de haven, of wil je nog even een haventje in?" vraagt Evert lief.
Wil knikt enthousiast op het laatste! Ondanks haar pijn, wil ze alles uit deze dag halen wat er uit te halen is!! Wat een bikkel!
Moe maar voldaan arriveren we aan het einde van de dag onder een stralende zon in de Amsterdam Marina. Daar laden we Wil uit en maken nog een foto bij de Meander V, waarna Evert een emotioneel afscheid neemt.
Ze wil hem nog zoveel zeggen, maar ze is te verlamd om woorden te kunnen vormen...
"Het is goed zo schat! Hou je haaks en veel liefs...!" fluistert Evert in haar oor en kust haar zacht vaarwel...
"Wat een rot ziekte!" moppert hij als Wil uit zicht is...

Dag lieve Wil. Het was een groot genoegen je te hebben mogen leren kennen.
Auteur Vaarwens.

Met dank aan:
Amsterdam Marina en KNZ&RV te Muiden voor het beschikbaar stellen van de faciliteiten
Vaarvrijwilligster Alice
Oranjesluizen voor de vlotte bediening
en alle sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt.

Wil van Meegen 11
Wil van Meegen 12
Wil van Meegen 16
Wil van Meegen 21
Wil van Meegen 22
Wil van Meegen 25
Wil van Meegen 29
Wil van Meegen 3
Wil van Meegen 7
Wil van Meegen 9

E-mail