header2

We hebben in 2016 gevaren op:

Vaarwens 383 op 13-4-2016

Even onbezorgd genieten van het varen...383 Hans van Schalkwijk 10

Hans lijdt aan een aan ALS verwante spierziekte en levert langzaam in. Het varen vind hij geweldig... Zijn motivatie komt met moeite uit zijn mond, maar de boodschap spreekt boekdelen:
"Voor haast heb ik geen tijd meer en genieten doe ik zoveel ik kan! Vandaag kan ik nog heerlijk genieten, want ik vind dit prachtig! Dankjewel!"
Het is mooi voorjaarsweer en een waterig zonnetje begeleidt ons tijdens deze prachtige vaardag. Hans scharrelt moeizaam door de stuurhut en nestelt zich in bij Evert achter het roer.
Amsterdam schuift voorbij, Evert vertelt, vaarvrijwilligster Ada zorgt, het kleinzoontje speelt, moeder en dochter genieten mee... iedereen geniet met volle teugen...
We schutten met een lading grote jongens is de grote sluis en daarna schieten we richting open water. De harde wind is ook vandaag een keer de grote afwezige, evenals de zorgen die het gezin heeft om Hans zijn onzekere toekomst.
In Muiden wordt de 'kwajong' even uitgelaten en kan rennen op de dijk, terwijl Evert en Hans gezellig keuvelen in de achterkuip. Een prachtige dag valt ons ieder ten deel en gemoedelijk varen we retour Amsterdam. Donkere luchten pakken zich samen, een flits en een knal... onweer over Amsterdam! Net voor de bui aan meert de Meander aan in de Amsterdam Marina en even later gaat ieder zijns weegs...

Dag Hans en naasten... We hopen je een dag te hebben kunnen 'ontzorgen'!
Auteur vaarwens.

Met dank aan:
Amsterdam Marina en KNZ&RV te Muiden voor het beschikbaar stellen van de faciliteiten
Vaarvrijwilligster Ada
Oranjesluizen voor de vlotte bediening
en alle sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt.

Hans van Schalkwijk 1
Hans van Schalkwijk 10
Hans van Schalkwijk 11
Hans van Schalkwijk 4
Hans van Schalkwijk 5
Hans van Schalkwijk 6
Hans van Schalkwijk 7
Hans van Schalkwijk 8
Hans van Schalkwijk 9

E-mail