header2

We hebben in 2016 gevaren op:

Vaarwens 394 op 19-5-2016

Johannes wil nog graag één keer het water op...394 Johannes 94

Johannes vertoeft in het hospice en is bezig met zijn allerlaatste stukje. Zij lichaam is op zijn 61ste levensjaar uitgemergeld door de kanker en hij weegt nog amper 30 kg... Toch verzamelt hij alle energie dat over is om nog een dag met de Meander v mee te kunnen. Klokslag 10.15 arriveren Han en Coby van de SAW met Johannes in de ambulance bij de KNZ&RV te Muiden, waar de Meander V klaar ligt voor de sociëteit. Er volgt een ontroerend welkom en weldra staat Johannes aan boord van de Meander V, gevolgd door zijn naasten. Hij pruttelt over zijn vishengels, want hij nog graag vissen. De familie heeft liefdevol Johannes zijn hengels meegenomen en samen met 3 bakken vol pieren wordt de uitrusting aan boord gebracht. Er is koffie met koek, een korte uitleg van Evert over het reilen en zeilen aan boord en dan kunnen de trossen los. Vaarvrijwilligers Ron en Tak zorgen en Evert vertelt... Johannes en zijn familie genieten. Johannes drukt nog een paar keren op de morfinepomp en even later stapt hij met een grote glimlach van de brancard... "Ik ga even naar buiten een peukje roken!" lacht hij en wiebelt onstandvastig naar de trap. Han en Coby vangen Johannes liefdevol op en begeleiden hem naar de kuip, waar hij van Evert een luie stoel krijgt. Daar is hij de hele dag niet meer weg geweest! Varen, water om hem heen, hengel uit, weidsheid, genieten!! Dat je zo mag gaan...
Ondertussen delen familieleden met vaarvrijwilligster Tak de tragedies die de familie al heeft moeten doorstaan, en dat zijn er nogal wat. Alles kon, en mocht er zijn vandaag!
De dag vliegt voorbij, en voor we het weten staat Evert bij Johannes aan de brancard om voorgoed afscheid te nemen van deze lieve man.
Johannes fluistert Evert in het oor:" Ik kom nog één keer bij je aan boord... wil je die ceremonie voor me doen?"
Evert krijgt kippenvel en schiet vol...

Vaarwel lieve Johannes...
Sterkte lieve familie.
Auteur vaarwens.

Met dank aan:
KNZ&RV te Muiden voor de gastvrijheid.
Amsterdam Marina voor de gastvrijheid.
Stichting Ambulance Wens voor het vervoer.
Vaarvrijwilligers Ron en Tak voor jullie inzet.
Oranjesluizen Amsterdam voor de vlotte bediening.
Alle sponsors die dit mogelijk hebben gemaakt.

-Johannes-06
-Johannes-09
-Johannes-10
-Johannes-18
-Johannes-19
-Johannes-31
-Johannes-37
-Johannes-50
-Johannes-60
-Johannes-67
-Johannes-93
-Johannes-94
-Johannes-95
-Johannes-96
-Johannes-97
-Johannes-98


Een bedankje van Sharmila:

Stichting Vaarwens en Ambulance Wens Inge de Graaf en Evert Stel en bemanning wat hebben we een gezellig en leuke dag gehad met jullie namens Johannes Girjasing en familie willen we jullie hartelijk bedanken voor jullie gast vrijheid en het vervullen van de wens van Johannes. We wisten niet wat we zaggen door te horen alleen van Venicia onze dochter die uit zou zoeken wat de mogelijkheden hiervoor waren knapte Johannes helemaal op waar we zaterdag nog dachten dit haalt hij niet en schrokken vandaag van zijn enorme doorzettings kracht om dit mee te moge beleven en dat dit dankzij jullie ook gelukt is. Johannes is nu aan het bijkomen van de leuke en inspannende dag wij wensen jullie veel kracht en zegen toe om dit mooie werk wat jullie uit liefde doen voor de medemens nog lang moge uitvoeren nogmaals namens ons dank ook aan het personeel van Ambulance wens die dit alles ook mogelijk heeft weten te maken . Woorden schieten tekort voor al het mooie werk van jullie en dat allemaal zonder enige bijdrage aan kosten te vragen en op geheel vrijwillige basis.

Het verslag van nichtje SheLatina:

Vandaag is de wens van mijn Oom Johannes in vervulling gegaan... Na afgelopen zondag een lang gesprek met mijn Oom te hebben gehad, heeft hij mij vertelt wat zijn laatste wensen zijn... En wat ik al dacht... Varen en Vissen! Na veel met hem te hebben gesproken, ben ik gelijk de volgende dag aan de slag gegaan en overal gaan bellen waar ik mijn Oom zijn wens waar kon laten maken. Ik belde de stichting Vaarwens op en mijn gevoel zei me dat dit wel het juiste adres kon zijn. En ja hoor dit was het dus ... De stichting die mijn Oom wel een lach kon bezorgen. Ik heb toen gevraagd of er zo snel mogelijk iets geregeld kon worden. En al snel kon hij (vandaag dus) gaan Varen en Vissen. Mijn Oom werd opgehaald uit het hospice en al snel was hij in Muiden samen met zijn broers en naasten die ook naar Muiden toe kwam voor de vaartocht. Ze hebben een heel mooie, zorgzame, gezellige vaartocht gehad, waarbij mijn Oom ook nog eens mocht gaan Vissen. Terwijl hij lekker genoot tijdens Vaartocht ben ik hele tijd op de hoogte gehouden met vele foto's en filmpjes van mijn Oom Johannes tijdens de Vaartocht. Wat deed dat mij toch heel wat, een lachende Oom die zijn pijnen helemaal vergat en lachte en aan het genieten was van alles wat hij vandaag mocht meemaken. Wat werd ik er zo vrolijk en emotioneel van een lach op mijn Ooms gezicht een man die zoveel pijn lijdt en door zijn Wens te laten uitkomen dankzij Stichting Vaarwens in even een hele andere mensen veranderde wat was dat zoooo mooi om te zien. Even geen stille saaie kamer maar lekker varen op water met een hengel erbij wow... pfff... ik heb er geen woorden voor, mijn Oom mijn strijder! Ik wil graag bij deze de Stichting Vaarwens en Stichting Ambulance wens echt tot uit de grond van mijn hart bedanken dat jullie dit hebben kunnen waar maken en ook dank voor alle foto's en hele mooie herinneringen voor onze familie. Zo als ik altijd zeg; 'Altijd blijven lachen wat er ook gebeurt' en deze dag zal altijd ons bij blijven met een lachende Oom Johannes. Het maakt me vrolijk en blij. Dank naar jullie toe. Ik kan het als maar blijven zeggen... Dank jullie wel en dat deze Stichting Vaarwens er nog lang mag zijn! Heel veel liefde voor jullie Inge en Evert en de ambulance personeel, vrijwilligers en alle andere bemanning die deze dag hebben mogelijk gemaakt voor mijn Oom Johannes en familie en vooral voor mij. Ik heb mijn doel bereikt mede dankzij Stichting Vaarwens en Stichting Ambulance wens!

SheLatina...

E-mail