header2

We hebben in 2017 gevaren op:

Vaarwens 452 op 09-03-2017

Eenmaal schipper, altijd schipper...452 Henk 063

De lijst met behandelingen en ziektebeelden van Henk is lang, te lang voor een mens die houdt van vrijheid en varen. Henk heeft vroeger zelf gevaren op de binnenvaart. Mooie tijden liggen in zijn herinneringen. Henk is al 20 jaar ziek, door alles redelijk in zichzelf gekeerd en hij wacht lijdzaam af op wat gaat komen... Tijdens een goede dag wil hij nog wel even een blokje om in de rolstoel, maar de lichaamsbatterij is leeg...
Zijn echtgenote Hannie vroeg een vaarwens voor Henk aan. Daar had hij nog wel oren naar en gaandeweg kreeg Henk er energie door.
We kregen een berichtje:
"Goedemorgen Vaarwens. Henk kijkt zo uit naar morgen en de kinderen en ik ook... vanaf het 'ja, jullie mogen mee', tellen we de dagen af! De kinderen slapen vanavond alle drie thuis, hoe leuk is dat alleen al!"
Het kost Henk teveel energie om de reis naar Muiden aan te kunnen en uiteraard zijn Kees en Ineke van Stichting Ambulance Wens Nederland bereid om Henk aan boord te brengen.
Het zit potdicht van de mist, als Evert en Inge het schip klaar maken. "Shit, straks ziet Henk de hele dag niks!" moppert Evert, maar even later breekt het open. De ambulance komt aan bij de KNZ&RV te Muiden en er is een warm weerzien tussen de beide oprichters van beide stichtingen. Henk wordt aan boord gereden en eenmaal binnen in de stuurhut van de Meander V krijgt hij een energieboost. Henk klimt van de brancard en laat zich begeleiden naar de bak achter de stuurstand bij Evert.
De trossen gaan los... het klaart op... open water... scheepvaart... sluizen... Amsterdam... Henk absorbeert het als een spons.
Op de terugreis schijnt de zon en waait het hard. Wilde golven met witte koppen krullen zich rondom de Meander V terwijl Henk aan het roer zit. Met een glimlach om zijn mond stuurt hij de Meander V feilloos als een mes door het water. We draaien bij... de Meander V rolt... bakken buiswater storten tegen de ramen... Henk geniet en de familie niet minder.
"Het is lang geleden dat we deze glimlach op zijn gezicht hebben gezien! Wat is dit genieten mensen!" fluistert Hannie zachtjes.
Na een prachtdag gaat Henk weer op de brancard liggen en laat zich met een hoofd vol herinneringen en een USB Stick vol foto's van de dag, door de SAW veilig naar huis brengen.
Ahoi Schipper!

Auteur Vaarwens

Met dank aan:
KNZ&RV voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Amsterdam Marina voor de gastvrijheid
Oranjesluizen Amsterdam voor de vlotte schutting
Stichting Ambulance Wens Nederland voor het vervoer
en alle sponsoren die deze dag voor Henk gratis mogelijk maakten...

Henk: † 28-9-2018

-Henk-004
-Henk-008
-Henk-010
-Henk-020
-Henk-023
-Henk-032
-Henk-036
-Henk-040
-Henk-044
-Henk-049
-Henk-063
-Henk-065
-Henk-067
-Henk-071
-Henk-073
-Henk-082


Goedemorgen Evert en Inge, 452 Henk 036

Gisteren om deze tijd waren we druk bezig om ons voor te bereiden op de vaardag, vol verwachting, hoe zou het zijn, en vooral hoe zou het met Henk gaan, zou hij ervan kunnen genieten? De dag heeft onze verwachtingen overtroffen, en een fantastische herinnering is geboren! Het is bijna niet te beschrijven wat het met ons, fam, doet om Henk zo te hebben zien genieten! 9 maart staat in ons geheugen als een dag met een gouden randje, dit neemt niemand ons meer af! Een dank je wel is eigenlijk te simpel, er zijn geen woorden om te omschrijven wat deze dag met ons heeft gedaan! En zoals ik al zei, de pet gaat niet meer af!?

Vriendelijke groet, Hannie

E-mail