header2

We hebben in 2017 gevaren op:

Vaarwens 456 op 24-03-2017

Even niet denken aan de ALS456 Simone 000


Vorig jaar was de Meander V te gast bij de ALS Cityswim dag in Amsterdam. Daar kwamen een aantal gasten aan boord die waren getroffen door de verwoestende ziekte, om vanaf de eerste rang de start te zien van de zwemmarathon. Ook Simone was aan boord en ze genoot van het verblijf op de Meander V. Als blijkt dat ze een hele dag op het schip mee kan varen, besluit ze zich aan te melden...
Op deze mooie vrijdag in maart komt het gezelschap aan boord bij de KNZ&RV te Muiden. Vaarvrijwilligers Alice en Hanno zijn ook al gearriveerd en de koffie pruttelt. Een warm weerzien als Evert de familie met de rolstoel ophaalt vanaf de parkeerplaats.
Simone en haar naasten hebben er zin in, en wij niet minder! Koffie, koek, kletsen en delen... en even later gaan de trossen los. Simone heeft zich met al haar resterende krachten bij Evert achter de stuurstand op de bank ingenesteld. Evert vertelt en legt alles uit wat er uit te leggen is van wat er voorbij komt. Met een grap en een grol vermaakt hij het gezelschap terwijl Hanno en Alice zorgen.
Iedereen geniet en de glimlach op Simone haar gezicht tekent het loslaten van de beladen reden waarom ze aan boord is... De dag verloopt uitbundig en de lachsalvo's zijn niet van de lucht. Haar man vertrouwt Hanno toe dat hij zijn geliefde al tijden niet zo heeft zien genieten...
Kijk... daar doen we het voor!

Sterkte lieve Simone, sterkte lief gezin.

Auteur Vaarwens

Met dank aan:
KNZ&RV voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Amsterdam Marina voor de gastvrijheid
Oranjesluizen Amsterdam voor de vlotte schutting
Vaarvrijwilligers Alice en Hanno voor hun inzet
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

-Simone-000
-Simone-001
-Simone-002
-Simone-003
-Simone-004
-Simone-011
-Simone-021
-Simone-023
-Simone-024
-Simone-030
-Simone-031
-Simone-032
-Simone-041
-Simone-072
-Simone-092
-Simone-093
-Simone-107
-Simone-112


Een prachtig verslag van Simonette en Siem, waarvoor veel dank:

456 Simone 024Bij de Amsterdam City Swim hebben wij contact gekregen met Evert Stel en Inge de Graaf, beide van de stichting vaarwens en eigenaar van de boot Meander V. Aan boord waren wij toen getuige van de start van deze geweldige gesponsorde city swim. Na afloop adviseerden zij om een intakeformulier in te sturen voor een mooie vaardag.
Afgelopen vrijdag was het zover. We melden ons in Muiden en zijn om 10.30 aan boord gegaan. De koffie/thee was klaar en we voeren richting Pampus. Daarna naar het prachtige lintdorp en haventje van Durgerdam. Vervolgens varen we over de Zeeburgertunnel en onder de Schellingwoudebrug door het IJ op. We zien Amsterdam vanaf het water. Het centraal station, Nemo Science museum, het EYE filmmuseum en diverse haven ingangen. Grote schepen en de terminal voor de cruise boten. Vlakbij 2 reusachtige boortorens meren we aan en krijgen we een lunch aangeboden.
Daarna weer terug naar het Markermeer waar we rond 15.30 weer aanmeerden in Muiden. We hadden geluk met een zeer zonnige dag. Evert was een ras verteller. Zijn plaats aan boord is achter het roer ... varen, verhalen vertellen, verzorgen en mensen heel even laten vergeten. Wat zijn ogen zagen konden zijn handen maken. Op onze vraag van wat kan je eigenlijk niet was zijn antwoord; "Mijn mond houden."
Wij hebben genoten.

Simonnette de Rooij-Bolmers/Siem Bruin

E-mail