header2

We hebben in 2017 gevaren op:

Vaarwens 494 op 29-6-2017

In de greep van de ALS…494 Hinke 096

Laat in het leven nog getroffen worden door de ALS… een zware dobber voor Hinke, met een slecht voorland! Haar broer Geert ging in 2015 al mee (vaarwens 334) en overleed kort daarna aan de ALS. Het blijkt familiair want naast Hinke lijdt er nog een familielid aan de ziekte die de iedereen in haar greep houdt.
Langzaam wordt Hinke alles afgenomen maar ondanks dat, wil de broze doorzetter nog vreselijk graag een dag het water op. Vandaag was de dag dat het ging gebeuren en de familie begint al vroeg aan de rit van Best naar Monnickendam.

Na een dag zware bewolking, gestage regen en afgewisseld met dikke buien, ziet het er vandaag een stuk vriendelijker uit. De temperatuur is goed en het zonnetje scharrelt dapper tussen de wolken door.
Dan arriveert Hinke en familie op de haven in Monnickendam en wordt ingescheept.
Evert vertelt over de historie van de Meander V en nog veel meer… hij heeft aandachtige luisteraars!

De trossen gaan los en vaarvrijwilliger Hanno stuurt de Meander V van haventje naar haventje, terwijl vrijwilligster Jannie zorgt en fotografeert. Wat wordt het… Volendam of Vuurtoren? Hinke kiest voor Volendam, waar we ontspannen lunchen en even gaan passagieren. Vrijwilligster Jannie werkt bij foto de Boer en even lijkt het dat de kinderen het voor elkaar krijgen om hun vader en moeder in kostuum op de foto te krijgen, maar Hinke haar echtgenoot Kees is niet zo voor. Hij schikt zich en we gaan de studio binnen, maar het is er vreselijk druk en de winkel is onderbezet…
“Dan laten we het toch over gaan!” roept Kees opgelucht. Hij ontspringt de dans en gaat met de familie Volendam in en geniet van het samenzijn.

We varen weer en zetten koers richting vuurtoren van Marken. Evert vertelt over de markante toren en haar bewoners en we varen er tot vlakbij. Thijs en Liliane zijn niet thuis en het ontbreekt ons aan tijd om aan te leggen, maar met een leuke fotoreportage keren we huiswaarts richting Monnickendam. We krijgen nog een flinke bui, varen langs het McDonaldseiland en meren weer aan op de plaats van vertrek.

We nemen hartelijk afscheid en wensen de hele familie veel sterkte.

Dag Hinke en naasten, veel sterkte!
Auteur Vaarwens

Met dank aan:
Jachthaven Waterland voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Haven Volendam voor de gastvrijheid
Bakker Gutter en slagerij Spronk voor de gesponsorde catering
Vaarvrijwilligers Jannie en Hanno voor de inzet
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

-Hinke-001
-Hinke-006
-Hinke-008
-Hinke-015
-Hinke-024
-Hinke-028
-Hinke-030
-Hinke-032
-Hinke-057
-Hinke-060
-Hinke-063
-Hinke-081
-Hinke-096
-Hinke-104
-Hinke-107
-Hinke-108

E-mail