header2

We hebben in 2017 gevaren op:

Vaarwens 525 op 21-9-2017

Een jachtschipper vaart weer…525 Harry 001

Een levenlang werken, ploeteren, organiseren, aansturen… Harry was destijds een entrepreneur met zijn 24 uurs glasservice… Harry deed het goed, werd welgesteld, zocht ontspanning op het water en liet meer dan eens een motorjachtje bouwen, varen was zijn lust en zijn leven! Dan gebeuren er dingen in je leven waarop je geen grip hebt, verliest alles, wordt ongeneeslijk ziek, wordt hulpbehoevend en wacht op wat gaat komen… het kan ons allemaal overkomen! Vandaag kon Harry het verleden even vergeten en voer weer… maar nu met de Meander V!

Inge haar zoon Mark kent Harry en zijn levensverhaal, zijn situatie en zijn - niet bepaald rooskleurige -toekomstbeeld. Mark wordt geraakt en besluit een dag voor deze lieve onfortuinlijke man te organiseren. Hoe mooi kan het zijn als je ouders die mogelijkheid kunnen bieden?
Er wordt de wensambulance geregeld en een dag ingepland waarop we met Harry gaan varen…
Ondanks het feit dat Nederland weer massaal in de file staat, komt de Stichting Ambulance Wens Nederland met Harry vanuit Helmond keurig op tijd aan in Monnickendam. Als de deuren open gaan, ligt daar een lieve man Evert en Inge verwachtingsvol aan te kijken. Samen met zijn dochter Ingrid en aanmelder Mark gaan we een superdag maken. Hij wil graag van de brancard en stapt moeizaam in onze rolstoel, waarna we aan boord rijden. De trossen gaan los en vanaf het allereerste moment staat er een glimlach op Harry’s gezicht. Hij krijgt kleur, hij krijgt energie, hij krijgt ‘de vaarwensboost’ en scharrelt even later op eigen kracht de stuurhut in om zich naast Evert in te nestelen en te genieten van alles wat hem ten deel valt.

We maken het - voor ons gebruikelijke - rondje Gouwzee, maar voor Harry en zijn naasten is het allemaal nieuw. Marken, Volendam, de Vuurtoren, het is allemaal even indrukwekkend en geweldig. Het bezoekje aan de prachtige vuurtoren van Marken was voor allen het klapstuk. Evert gaf een rondleiding naar boven terwijl Inge bij Harry beneden in het zonnetje even het leven deelt…

Op de terugreis mag Harry aan het roer en met glunderende ogen neemt hij plaats achter de indrukwekkende stuurstand. Onze jachtschipper vaart weer en geniet met een grote ‘G’! Even gaan de gashandels helemaal ‘tot op het hout’ en de Meander V spurt weg. Iedereen is verbaasd over het geweld die de - betrekkelijk kleine - motoren van de Meander V kunnen leveren en Harry… Harry geniet met een big smile!
Eigenhandig vaart hij de Meander V terug naar Monnickendam en begint onderweg zachtjes te neuriën. Voor Evert is dat het bewijs dat zijn missie geslaagd is…

Sterkte lieve Harry
Auteur Vaarwens.

Met dank aan:525 Harry 201
Jachthaven Waterland voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Havendienst Volendam voor de gastvrijheid
Stichting Ambulance Wens Nederland voor het vervoer en de verpleging
Bakkerij Kees Gutter en slagerij Dirk Spronk voor de gesponsorde catering
Het vrijwilligerswerk deden Evert en Inge samen...
Thijs en Liliane Spijker voor hun gastvrijheid op de vuurtoren
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

-Harry-016
-Harry-018
-Harry-021
-Harry-030
-Harry-077
-Harry-080
-Harry-092
-Harry-097
-Harry-105
-Harry-115
-Harry-136
-Harry-140
-Harry-149
-Harry-154
-Harry-157
-Harry-167
-Harry-170
-Harry-173
-Harry-200

E-mail