Skip to main content

We hebben in 2017 gevaren op:

Vaarwens 526 op 27-9-2017

Vaarwens 526: Samen!256 Ok 037

Samen genieten van een tuinhuisje in Amsterdam, samen beleven, samen genieten, samen…
Ok en JanKees doen alles samen, totdat het samen doen eenzijdig wordt. Ok wordt ziek, krijgt een beroerte, gaat snel achteruite en heeft zorg nodig, veel zorg! JanKees krijgt er een grote en verantwoordelijke taak bij als (mantel)zorger en samen betekent voor hem ook nu samen. Samen zorgen, samen delen, samen leven, samen de dingen doen die nog kunnen…
Vandaag gingen ze samen varen… met de Meander V!

Het zit potdicht van de mist als Evert en Inge ontwaken en ze kunnen het Muiderslot aan de overkant nauwelijks onderscheiden van de grijze massa. Gisteren voer Evert de Meander V al in dichte mist naar Muiden om twee ‘Amsterdamwensen’ te vervullen en vandaag lijkt een herhaling van gisteren. “Als ze opklaringen na de middag, net als gisteren nu ook maar komen!” roept hij hoopvol tegen Inge als ze samen het schip klaarmaken voor de wensdag.
Klokslag 10.00 uur arriveert Ok met zijn naasten in Muiden en hij heeft er – net als zijn naasten – vreselijk veel zin in. Hij verzamelt energie en komt uit de rolstoel, stapt de lift op, scharrelt moeizaam de stuurhut door en nestelt zich in bij Evert achter de stuurstand. Hij is er klaar voor!!

Na koffie en een welkomstverhaaltje, gaan de trossen los. Traag schuift het schip de mist in en verblijft gedurende de oversteek naar Amsterdam gehuld in een geheimzinnige deken. Even doemt Pampus op uit de mist als een spookeiland, maar daarna is het turen en zoeken om ook maar iets te onderscheiden. Bij het aanlopen van het ‘IJvuurtje’ worden er contouren zichtbaar en even later wordt Amsterdam ontdaan van mistflarden. Een vlotte schutting en een tochtje door prachtig Amsterdam valt Ok en zijn naasten ten deel en iedereen geniet. Inge zorgt, Evert stuurt en vertelt, samen maken ze foto’s en Ok… Ok geniet met volle teugen. De hele dag staat er een glimlach op zijn gelaat en JanKees geniet van het feit dat ook hij er ‘even uit is’.

Na de lunch in de Amsterdam Marina maken we het reisje omgekeerd, maar nu duiken we allerlei haventjes binnen…
Een heerlijk zonnetje begeleidt ons op de terugreis en moe maar zeer voldaan, gaat Ok weer van boord.
We nemen afscheid en wensen iedereen veel sterkte in deze onzekere tijden…

Dag Ok… hou je haaks!
Auteur Vaarwens256 Ok 036

Met dank aan:
KNZ&RV voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Amsterdam Marina voor de gastvrijheid
Oranjesluizen Amsterdam voor de vlotte schutting
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

-Ok-001
-Ok-004
-Ok-009
-Ok-011
-Ok-012
-Ok-014
-Ok-017
-Ok-023
-Ok-030
-Ok-034
-Ok-045
-Ok-046
-Ok-048
-Ok-052