header2

We hebben in 2019 gevaren op:

Vaarwens 687 op 5-9-2019

…een wreed lot!687 Michael 10
-
Je hoopt dat het aan je voorbij zal gaan, maar nog midden in het leven wordt ook jij verrast door de fnuikende killer die je celdeling in de war gooit. Als het dan ook nog in je hoofd begint en onbehandelbaar blijkt, dan stort je wereld in! Michael overkwam het. Samen met zijn lieve vrouw Liliane actief in het leven met een groeiende onderneming en een mooi gezin, wordt alle structuur plotsklaps uiteen gerukt en het enige wat hij kan doen is sterk zijn voor zijn vrouw, kinderen en omgeving. Via een dierbare collega - en tevens lotgenoot (je bedenkt het niet) - hoort hij van Stichting Vaarwens en hij wordt enthousiast. De intake komt bij ons binnen en we gaan aan de slag…
-
Gisteren verregende de dag, maar onze gasten genoten er niet minder om. Vandaag beperkt de sprinklerinstallatie boven het, tot hier een daar een flinke besproeiing van ons - nog steeds – veel te droog Nederlandje, maar ook de zon laat zich zien, begeleid door een flinke noordwester. Geen Vuurtorenweer dus en Volendam maakt zich op voor de kermis… Evert maakt plannen en contact de havenmeesters, die hem ondanks de drukte een sprankje hoop geven op een ligplaats in het pittoreske Volendamse haventje.
-
De vrijwilligers zijn vandaag weer volop voor ons in de weer, want de bemanning op de Hiswa gaat al vroeg uit de veren en ook vaarvrijwilligster Paula arriveert tijdig in Monnickendam. Michael en zijn naasten moeten helemaal uit Puth (vlakbij Maastricht) komen, dus hebben ze een hotelletje vlakbij geboekt en ze arriveren keurig op tijd op de haven. We verwelkomen elkaar en er wordt direct stemming gemaakt door een paar grappen van Evert. Het ijs is gebroken, Michael heeft er zin in.
-
Na een welkomstwoordje aan boord, gaan de trossen los en begeleid door stevige wind en buien, scharrelen we ons waterpaadje langs over de Gouwzee. Evert vertelt, de familie luistert en geniet, Paula fotografeert, verzorgt en doet de catering, de Meander V knort tevreden en iedereen beleeft het samenzijn. Af en toe steekt de reden waarom de kop op en vloeit er een traan of er is een troostende knuffel, alles kan en mag er vandaag zijn! We zijn gelukkig met een ligplaats in Volendam en genieten in volledige rust aan boord van de lunch, terwijl het op de dijk een drukte van belang is. De Volendammer Kermis is in aantocht!!!
-
“Willen jullie nog herinneringen maken in en aan Volendam?” vraagt Evert en hij legt uit dat we een fotoshoot bij Photo Volendam mogen maken in klederdracht. Zoals altijd is er hier en daar een twijfelaar, maar iedereen wil dan toch die ene prachtige herinnering maken. Even later volgt een hilarische verkleedpartij met als resultaat mooie herinneringen voor als…
We maken nog een rondje over de dijk en worden door de familie getrakteerd op paling, maken nog een aantal leuke foto’s en gaan weer aan boord.
-
Op naar het Paard van Marken, waar we wegens de hoge golven uit noordelijke richting niet aan kunnen meren, maar Thijs zit wel weer klaar met de camera en maakt een prachtige fotoreportage van ons rond de toren. Je bent een topper Thijs! Als we wegvaren, laat Evert even voelen wat duizend PK doet en als een locomotief dendert het schip door de venijnige korte IJsselmeergolven. Iedereen geniet, en niet met mate!
Evert wisselt het roer met Michael’s zoon, die met zijn vaarbewijs bezig is en ondertussen worden de foto’s van de camera’s gehaald. Een mooie bonte verzameling plaatjes gaat mee naar huis op de USB stick!
-
Onderweg terug naar de haven, deelt echtgenote Liliane met ons de zorg om het heden en de toekomst. Michael heeft moeite met het afscheid nemen van zijn onderneming en tevens zijn levenswerk, waaraan hij zoveel genoegen beleefd heeft, maar het loslaten van zijn naasten kost hem het meeste energie. We raken allen geroerd en laten een traan van verdriet en onvermogen bij het aanhoren en knuffelen elkaar daarna troostend. Het is een wreed lot!
-
Vaarwel Michael.
Auteur Vaarwens.
-
Met dank aan:
Jachthaven Waterland voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Haven Volendam voor de gastvrijheid
Photo Volendam voor de geweldige foto’s in kostuum.
Bakkerij Kees Gutter voor de gedeeltelijke lunch
Thijs voor de prachtige fotoshoot bij de toren
Vaarvrijwilligster Paula voor haar inzet
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Michael 15
Michael 16
Michael 17
Michael 18
Michael 19
Michael 20
Michael 21
Michael 22
Michael 23
Michael 24
Michael 25
Michael 26
Michael 27
Michael 28
Michael 29
Michael 30
Michael 31
Michael 32
Michael 33
Michael 34
Michael 35
Michael 36
Michael 37

E-mail