header2

We hebben in 2019 gevaren op:

Vaarwens 707 op 31-10-2019

Verrassing…707 Conny 10
-
De familie de Gooijer heeft een bedrijf en ze worden benaderd door het acquisitiebureau ‘Grafipedia’ - dat het mogelijk maakt dat onze prachtige brochure geheel gratis in alle ziekenhuizen, hospices en andere instellingen verspreid wordt - met de vraag of ze er in willen adverteren. Dat doen ze graag, en plaatsen een advertentie. Maanden later wordt moeder Conny ziek, want de sluipmoordenaar heeft ook haar gevonden. Ze gaat de strijd aan en wordt met succes behandeld waarna ze ‘schoon’ wordt verklaard.
-
Enkele maanden later komt de ‘sluipmoordenaar’ bij verrassing terug en heeft zich ditmaal bij haar genesteld in het orgaan waar we absoluut niet zonder kunnen en dan gaan de dagen tellen… De kinderen weten van Stichting Vaarwens omdat ze in de brochure adverteren en het plan wordt gesmeed om moeder een verrassingsdag te bezorgen. De aanvraag wordt gedaan middels de intake en snel wordt de wens gepland. Vandaag gaan we samen het water op!
-
Conny is flink en ze kan zich nog steeds redden met de rolstoel, maar dat zal niet lang meer duren. Evert staat met vrijwilligers Paula en Foeke al klaar met de rolstoel van de Meander V en we ontvangen de zwakke gaste en haar naasten met liefde. “Heb je al een idee wat we gaan doen mam?” lacht haar dochter verwachtingsvol. “Ik heb geen idee schat, maar ik laat me verrassen!” lacht Conny die enigszins een Chineesje lijkt want ze is helemaal geel. Evert zet haar in de rolstoel en lacht; “Ik ga je vandaag ontvoeren Conny! We gaan een hele dag varen met ons huis!” Ze kan het even niet bevatten en snel rijden we haar naar de Meander V. Even later zit ze comfortabel achter het raam over het weidse Markermeer te kijken.
-
“Wat een verrassing lieve schatten! Ik ben zo ol op varen, super dat ik dit nog een keer mag meemaken!” lacht ze opgetogen en er volgt een spervuur van vragen. “Luister,” beging Evert zijn verhaal, “ik ga het jullie nu allemaal uitleggen!” en hij begint met zijn welkomstverhaaltje. Iedereen luistert aandachtig en Conny raakt opgetogen van wat haar nu overkomt. “Zullen we de trossen dan maar los gooien?” roept Evert terwijl hij de motoren start. “Geweldig dat jullie je huis opstellen voor mij! Dit is geweldig!” lacht Conny.
-
We hebben voor de derde dag achtereen prachtig weer en een stralend najaarszonnetje als we langs Pampus varen en richting Amsterdam (Conny haar stad) varen. Evert vertelt honderduit en iedereen laaft zich aan de dag. Ook de kinderen en kleinkinderen genieten, en niet met mate! Er worden met drie toestellen kaartjes volgeschoten om herinneringen te maken en die momenten zijn er genoeg. Amsterdam laat zich van haar mooiste kant zien en de familie krijgt informatie over hun stad waar ze nooit weet van gehad hebben.
-
Als je geniet en vergeet, vliegt de dag voorbij en voor we het weten zijn we op de terugreis. Schipper Foeke stuurt de Meander V terug, Paula verzorgt de inwendige mens en Evert verzamelt al het fotomateriaal en zet het op een USB stick. “Alsjeblieft Conny, bijna 250 foto’s als herinnering voor jullie. Conny haar eigele ogen glunderen en ze zegt; “Maar ik wil ook graag zo’n jubileumboek, want ik ben zo enthousiast geworden van jullie werk… fantastisch, wát een verrassingsdag!”
-
We rollen haar met haar naasten naar de parkeerplaats en nemen met een ferme knuffel en een dikke traan afscheid van elkaar. Daarna lopen we gedrieën terug naar het schip en zijn even stil. “Wat hebben ze genoten Evert!” merkt Foeke op. “Ja, hier doen we het voor… dit is weer een vaarwens ten voeten uit!” zegt Evert en we slaan aan het opruimen, want de komende dagen moet de Meander V klaarliggen voor de MPM roeirace, waarbij ze is uitverkoren tot het goede doel en VIP schip! We hoeven ons geen moment te vervelen…
-
Vaarwel Conny
Auteur Vaarwens.
-
Met dank aan:
KNZ&RV voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Jachthaven Groep / Amsterdam Marina voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Oranjesluizen voor de vlotte schuttingen
Vaarvrijwilligers Paula en Foeke voor hun inzet
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Conny: †12-11-2019

Een lief verslag van Conny:

 Elementen laten het water in alle schitteringen zien en geven vrijheid en rust
Zo’n dag met een lach en een traan maken een dag met een diamanten rand en geven ontspanning en verwerking

31 Oktober, een stralende dag een verassing voor mij met het gezin van mijn oudste zoon.
Geweldige verhalen, ik werd direct gegrepen. Een schitterende tocht over het Markermeer en het IJ. We zijn door deze supermensen de hele dag enorm verwend. Koffie met wat lekkers, een superlunch. Tot ieders verbazing - en niet in het minst van mezelf - heb ik gegeten .’s Middags een drankje met wat erbij, Geweldig!
Maar het varen was helemaal mijn ding en voor mijn gevoel heb ik de hele dag gestraald. Veel gelachen, veel gehoord maar ook een oase van rust midden op het drukke IJ eiland ontdekt.
Wat de dag extra glans gaf, was dat deze mensen niets uit de weg gaan. Ernstige gesprekken met mij over mijn ziekte, met veel gevoel en liefde maar zonder vals sentiment. Wat voor mij geweldig was, is dat ze ook met mijn gezin gesproken hebben op deze manier over mij. Dat wordt vaak vergeten. Zij kijken er tegenaan en hebben het zeker zo moeilijk, zo niet nog moeilijker . Hoe zij hierin staan wordt vaak vergeten. Super bedankt!!!!!!!!!
We hebben heel wat afgelachen en genoten en ik kan gerust zeggen dat ik me vandaag niet meer ziek voelde.
Ontroerd en dankbaar hebben we afscheid van elkaar genomen.
Evert, Inge, Foeke en Paula van stichting een vaarwens, wat zijn jullie een geweldig stel mensen. Mensen zoals jullie geven de aarde nog hoop.
Ga zo door want de volgende dag was ik nog stil aan het nagenieten en eigenlijk nog steeds...
Conny en Frits

Bedankt voor deze dag met een diamanten rand.

Conny 15
Conny 16
Conny 17
Conny 18
Conny 19
Conny 20
Conny 21
Conny 22
Conny 23
Conny 24
Conny 25
Conny 26
Conny 27
Conny 28
Conny 29
Conny 30
Conny 31
Conny 32
Conny 33
Conny 34
Conny 35

E-mail