header2

We hebben in 2020 gevaren op:

Vaarwens 735 op 15-06-2020

Onverwacht het water op…735 Ok 10
-
Iedereen kent de Unox nieuwjaarsduik, maar velen kennen de oprichter van het - tot een groots evenement uitgegroeide - spektakel niet. De oudste nieuwjaarsduik van Nederland werd namelijk in Zandvoort georganiseerd. In 1960 begon daar een groep zwemmers van Njord '59 uit Haarlem onder aanvoering van Ok van Baterburg met de traditie die ondertussen navolging kent in vele badplaatsen. Ok droeg enkele jaren geleden Stichting vaarwens voor aan de organisatie en tijdens de afgelopen jaarwisseling leverde het ons een flink bedrag op! Hulde aan Ok!
-
Nu is Ok op, uitgeput en versleten! Zij motortje loopt nog met een slakkengangetje en tikt dreigend rustig zijn slagjes… Onlangs stond een vaarwensdag met hem gepland, maar toen ging het ineens niet zo goed met onze dappere Ok en er werd besloten na de annulering er een trainigsdag van te maken. Toch is hij weer wat opgekrabbeld en vandaag stond een vaarwens gepland voor een jonge vrouw, maar die was vanmorgen zo ziek, dat het niet door kon gaan. Inge denkt gelijk aan Ok en slaat aan het bellen. Ok heeft vandaag een goede dag en hij durft het aan om onverwacht het water op te gaan…
-
We moeten nog veel vrijwilligers wegwijs maken op het schip en we hadden er al min of meer een gecombineerde wens- en trainingsdag van te maken. Dagschipper Foeke is al vroeg aan boord en even later zijn ook onze nieuwe schipper Alex en de gastdames Gerda en Anneke aanwezig. Het is broeierig en er is weinig wind, dus snel alle deuren en luiken open… heerlijk, het is zomer!
-
Ok komt aan boord en wordt behendig met onze comfortabele rolstoel aan boord gereden. Verbaast kijkt hij samen met zijn partner JanKees om zich heen. Jaja… dit hele project hebben we in drie jaren bijeen gespaard en in ruim een jaar gerealiseerd. Mede middels Ok zijn initiatief is het tot stand gekomen, want daardoor is er flink financieel aan bijgedragen… Nu gaat hij er een dagje mee varen!
-
Na een prachtig tochtje - waarbij vele Amsterdamse haventjes worden aangedaan - meert het gezelschap weer aan in de Amsterdam Marina. Ok gaat moe maar voldaan weer van boord na een dagje onverwachts het water op…

Sterkte dappere Ok
Auteur Vaarwens.
-
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Dagschipper Foeke, stuurman Alex, gastdames Gerda en Anneke voor hun inzet
De Brandweer voor de parkeerplaatsen
Oranjesluizen voor de vlotte schutting
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Ok 18
Ok 21
Ok 24
Ok 27
Ok 34
Ok 37
Ok 40
Ok 41
Ok 44
Ok 52
Ok 57
Ok 59
Ok 65
Ok 67
Ok 70
Ok 74
Ok 76
Ok 78
Ok 79
Ok 81

E-mail