header2

We hebben in 2020 gevaren op:

Vaarwens 736 op 16-06-2020

Op herhaling…736 Martijn 10
-
Begin november vorig jaar kregen we een vaarwensaanvraag van een jonge vader die aan ALS lijdt. We voeren met hem op de Meander V wensdag 708, samen met zijn lieve echtgenote en twee leuke kinderen van 5 en 7 jaar. Martijn genoot zichtbaar vanuit zijn zware elektrische rolstoel en zijn gezinnetje niet minder. Zijn lief Eveline vertrouwde Evert aan het eind van de dag toe dat Martijn gestaag achteruit ging en dat hij al een paar dagen energie gespaard heeft om dit ten volle mee te maken, maar dat hij ondanks zijn slechte voorland toch nog kon genieten van alles wat hem ten deel viel, waarop Evert zei; “ALS patiënten mogen – alleen als de agenda het toelaat, want spoedwensen gaan altijd voor - een volgend jaar nog een keer mee. Gewoon de volgende zomer nog een keer een intake invullen, dan kan hij met het nieuwe schip mee en ook in de stuurhut komen!”
Eveline schudde weinig hoopvol haar hoofd…
-
De fonkelnieuwe Vaarwens is in de vaart en we mogen weer… De aanvragen voor vaarwensen komen binnen, zo ook eentje van de Wensambulance SANN. Dan blijkt het die van Martijn te zijn. Hij wil nog wel een keer op herhaling, want hij is er nog! Zijn vermogen om - zoals vorig jaar met zijn mond - de elektrische rolstoel te besturen is hem inmiddels ook afgenomen en hij ligt volledig verlamd in bed. Als Inge contact met Eveline opneemt, blijkt dat alles al geregeld is, inclusief ambulancevervoer!
-
Het is windstil, beetje broeierig en bewolkt als de wensambulance van SANN op de Amsterdam Marina aankomt. Ton is vandaag dagschipper, bijgestaan door David en Rosanne en ze leiden de ambulance vrijwilligers behendig via de plateaulift met de brancard aan boord. Martijn glimlacht… hij gaat op herhaling en de kinderen zijn razend enthousiast. Eentje had vorig jaar al besloten wat hij wilde worden, schipper… en vandaag gaat hij weer varen.
-
Een kopje koffie, drinken voor de kinderen en een kort welkomstwoordje van de bemanning en dan gaan de trossen los. Eerst richting Zaandam om daar de boel te verkennen, dan even lunchen en vervolgens nog een rondje achter het station langs en naar de Oranjesluizen. Martijn ligt comfortabel op de brancard om zich heen te kijken en geniet nog altijd van alles wat hem ten deel valt… Rond drieën meren we weer aan in de Amsterdam Marina en maar goed ook, want het KNMI geeft code geel af met zware regen en onweersbuien…
-
We maken aanstalten om van boord te gaan en even later staat Martijn weer in de ambulance van de SANN, die hem weer veilig naar de Wijk in Drenthe brengen. Daar kan hij nog dagen teren op de herinneringen die we vandaag gemaakt hebben…
-
Hou je haaks vechter…
Auteur Vaarwens.
-
dank aan:
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Wensambulance SANN voor de wens en het vervoer
Dagschipper Ton en vaarvrijwilligers David en Rosanne voor hun inzet
De Brandweer voor de parkeerplaatsen
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Martijn 15
Martijn 16
Martijn 17
Martijn 18
Martijn 19
Martijn 20
Martijn 21
Martijn 22
Martijn 24
Martijn 25
Martijn 26
Martijn 27
Martijn 28
Martijn 29
Martijn 30
Martijn 31
Martijn 32
Martijn 33
Martijn 34
Martijn 38
Martijn 39
Martijn 40
Martijn 41
Martijn 42

E-mail