header2

We hebben in 2020 gevaren op:

Vaarwens 739 op 22-06-2020

Heel even niet ziek zijn…739 Gemmie 10
-
Het leven lacht je toe, een gezin met een lieve man en drie mooie zoons, huisje boompje beestje en dan slaat het noodlot toe. Volksziekte nummer één treft Gemmie en die ziekte weet – ondanks alle kundigheid van de medische wetenschap – niet van ophouden. De geniepigerd verspreid zich door haar hele lichaam en dan krijgt ze de boodschap dat het over is… De bliksem slaat in bij het gezin en zware tijden breken voor hen aan.
-
Vriendin Marij heeft eerder een vaarwens aangevraagd voor haar zus en het gezin, en die waren er zo blij mee geweest, dat ze het voortouw neemt om ook Gemmie en haar naasten even een dag vergetelheid te geven. Ze vult wederom een intakeformulier in en Inge slaat aan het organiseren…
-
Het is zomer, Hollandse luchten, een kalm windje en 23 graden vergezellen iedereen op weg naar Amsterdam, waar de Vaarwens klaar ligt. Dagschipper Sido en vrijwilligers Henk en Nel stoeien met de koffiepot die er vandaag geen zin aan heeft. Hij is droog gekookt en weigert iedere vorm van dienst. Gelukkig is er de Senseo, die overuren moet maken. De ambulance komt aan en de deuren gaan open. Daar ligt Gemmie en ze heeft er zin in… Er is koffie met koek en een welkomstpraatje, en dan gaan snel de trossen los...
-
We gaan bakboord uit, koers richting open water, Oranjesluizen, blauwe luchten, bootjes en scheepjes, de skyline van Amsterdam schuift voorbij, en even vergeet Gemmie gaar voorland... Normaal brengt ze de dag meerendeels slapend door, maar vandaag was ze bijna de hele dag bij de pinken! We meren aan in Durgerdam en worden gastvrij ontvangen met een ligplaatsje voor de luch in het mooie historische haventje. Even lijkt de tijd stil te hebben gestaan en iedereen geniet. Gemmie doet een kleine powernap, krijgt zelfs zin in een biertje 0.0 en dan vervolgt de Vaarwens haar route met haar bijzondere 'lading'. Als we weer zijn aangemeerd in de Marina, maken we nog een mooie groepsfoto en daarna gaat Gemmie met haar mannen naar... 'huis'!
-
Vaarwel dappere Gemmie
Auteur Vaarwens.
-
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Stichting Ambulance Wens Nederland voor het vervoer
Dagschipper Sido, vaarvrijwilligers Henk en Nel voor hun inzet
Haven Durgerdam voor de gastvrijheid tijdens de lunch
De Brandweer voor de parkeerplaatsen
Oranjesluizen voor de vlotte schutting
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...
-
Een mooi en emotioneel verslag van de zoons:

Bijna drie jaar geleden werd mama ziek. Op de dag van de geboorte van haar eerste kleinkind werd kanker geconstateerd. Uitgezaaid. Een onwerkelijke en onzekere periode brak aan. Maar mama bleef sterk, positief, strijdbaar. Door een groot vertrouwen in fantastische artsen in het AVL-NKI heeft mama de levensverwachting ver overtroffen. De laatste maanden kon het lichaam echter niet meer vechten. Enkele weken geleden ging het niet meer. Een opeenstapeling van complicaties zorgde voor het verdict. Uitbehandeld. Mama bleef zichzelf, positief en genieten van (ondertussen) drie kleinkinderen en haar fijne gezin. Iets wat mama het liefste doet, wat haar laat stralen. Herinneringen wilden we graag maken, leuke dingen doen. Samen. Anderhalve week geleden hebben we familiefoto’s gemaakt. Een laatste mooie herinnering samen dachten wij.
Omdat mama zo veel liefde voor iedereen kent en aan iedereen gedurende haar leven heeft gegeven, is dit op het juiste moment teruggekomen. Haar vriendin Marij heeft enkele weken geleden met Stichting Ambulance Wens en Stichting Vaarwens een fantastische dag gehad met haar zieke zus. Ze vertelde mama over deze ervaring. Dit wilde ze ook voor onze familie.

De dagen voor de vaartocht heeft mama gevochten om erbij te zijn. En ook dit heeft ze gehaald. Zodoende is mama op maandagochtend 22 juni vanuit Zuidoost Brabant door Frank en Inge van Stichting Ambulance Wens naar Amsterdam gebracht. Met pap en (wij) hun drie zoons werden we zo fijn ontvangen door Sido, Nel en Henk. Enorm warme mensen met oprechte liefde voor mama en onze familie. We zijn vanuit Amsterdam gevaren richting de Oranjesluizen, naar Durgerdam, genavigeerd door Sido en ondersteund door mooie verhalen van Henk. Daar hebben we in de haven heerlijk geluncht, klaargemaakt door Nel. Er kwam zelfs een 0.0 pilske aan te pas. De zon scheen de hele dag volop, maar vooral op mama’s gezicht. Zo’n groot geluksmoment.

Met deze mooie herinnering op het netvlies laat ze nu los.
Wij hadden nooit durven hopen dat het zo’n mooie dag zou worden met z’n allen: een laatste ervaring zonder dat dat eigenlijk zo voelde. Dat zijn de beste he?

Ontzettend veel dank Marij, Sido, Nel en Henk van Stichting Vaarwens en Frank en Inge van Stichting Ambulance Wens voor jullie enthousiasme en liefde voor mama. Een laatste herinnering die we nooit zullen vergeten.

Pim, Tijs en Luuk
Gemmie 13
Gemmie 14
Gemmie 15
Gemmie 16
Gemmie 17
Gemmie 19
Gemmie 20
Gemmie 21
Gemmie 22
Gemmie 23
Gemmie 24
Gemmie 25
Gemmie 26
Gemmie 27
Gemmie 28
Gemmie 29
Gemmie 30
Gemmie 31
Gemmie 32
Gemmie 33
Gemmie 34
Gemmie 35
Gemmie 36

E-mail