header2

We hebben in 2020 gevaren op:

Vaarwens 756 op 28-07-2020

Vriend voor vriend…756 JP 10
-
Onze - reeds jarenlange - vrijwilliger Dick Oosterhaven is al vele vaarwensen op de Meander V met Evert mee geweest en weet wat er op zo’n dag gaande is. Nu is zijn kameraad Jan Pieter ziek en het lijkt niet best. De grote fout van moeder natuur houdt in zijn longen huis en heeft zich inmiddels goed verspreid. Dick stelt hem voor een vaardag mee te gaan en dan wordt het aanmeldformulier ingevuld. Ondertussen worden chemokuren en al wat iets meer zij uit de kast getrokken en onlangs stond JP nog gepland voor een vaarwensdag, maar de chemo ging toen voor, JP blijft vechten!
-
Zodra JP zich iets beter voelt, wordt zijn vaarwens opnieuw ingepland en vandaag is het zo ver. Wolken, blauwe luchten en harde wind domineren het weerbeeld, maar de temperatuur is goed als dagschipper Foeke, stuurman Dick en gastdame An aan boord van de Vaarwens komen. Het schip wordt rolstoelklaar gemaakt en dan arriveert JP met zijn echtgenote en twee zoons. Het weerzien met Dick is hartelijk, maar diep van binnen ook emotioneel. De reden waarvoor ze samen het water op gaan is ook niet niks!
-
De meerlijnen gaan los en de Vaarwens zet koers naar open water. Havenhoppend scharrelt het gezelschap al keuvelend onder het genot van koffie en meer naar Marken, naar de Marina Volendam, naar Volendam zelf, waar wordt aangemeerd en geluncht, daar na de Gouwzee af richting Edam, door de zeesluis, het pittoreske havenkommetje in. Kortom, iedere gelegenheid om iets te bezichtigen wordt aangedaan en JP vergeet vandaag even zijn voorland, want die bleef aan wal!
-
De wolken breken steeds meer en begeleid door prachtige Hollandse luchten, witte koppen op het water en zomerse temperaturen vaart de MS Vaarwens met Jan Pieter aan het roer terug naar Monnickendam. Na te zijn aangemeerd nemen Dick en JP afscheid van elkaar en van de rest van de bemanning, waarna ieder zijns weegs weer gaat en terugkomt in de aardse werkelijkheid van het leven…
-
Vaarwel Jan Pieter,
Auteur Vaarwens
-
Jachthaven Waterland voor de gratis ligplaats van de Vaarwens
Dagschipper Foeke, stuurman Dick en gastdame An voor hun inzet
Bakkerij Kees Gutter voor de broodjes en de koeken
Haven Volendam voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Zeesluis Edam voor de vlotte schutting
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Verslagje van Jan van Hoeve:

 
Het was een onvergetelijke dag dinsdag 28 Juli,
Op de vaardag samen met mijn gezin werden we hartelijk ontvangen door kapitein Foeke stuurman Dick en An die voor de lunch en heerlijke hapjes zorgde.
Wat zijn wij verwend door hun.
Wat een prachtig schip ook ‘’de Vaarwens’’ en wat een mogelijkheden, ik mocht zelfs achter het roer zitten, voelde mij koning te rijk. Als ik terug kijk naar het verslag wat op de website staat, schieten de tranen in mijn ogen zo mooi vond ik alles en ik geniet er nog steeds van.
Nogmaals onze dank voor deze bijzondere en onvergetelijk dag.

Met vriendelijke groet Jan van Hoeve


JP 15
JP 16
JP 17
JP 18
JP 19
JP 20
JP 21
JP 22
JP 23
JP 24
JP 25
JP 26
JP 27
JP 28
JP 29
JP 30
JP 31
JP 32
JP 33
JP 34

E-mail