header2

We hebben in 2020 gevaren op:

Vaarwens 763 op 06-08-2020

Letterlijk en figuurlijk in het zonnetje!763 Patrick 10
-
Een jongeman, in de kracht van het leven (45 jaar), getroffen door een hersentumor die nauwelijks tot niet behandelbaar blijkt, inmiddels gekluisterd aan de rolstoel met zeer slechte vooruitzichten, rijdt langs het water en zegt tegen zijn lief; “Dat zal ik nooit meer kunnen, varen op een boot. Ik kan echt nooit aan boord komen!” Dan denk zij; “Misschien wel door Stichting Vaarwens!” en ze vult een intakeformulier in waarbij ze schrijft; “Patrick houdt er niet van om in de belangstelling te staan en vindt altijd dat andere mensen het verdienen. Toch zou ik het heel fijn vinden als Patrick wel in het zonnetje wordt gezet. Hij heeft de laatste maanden zoveel moeten inleveren, dat het leven bijna alleen nog maar uit verzorgen bestaat!”
Vandaag staat Patrick letterlijk en figuurlijk in het zonnetje!
-
Het is al vroeg snikheet en we staan aan het begin van een ware hittegolf. Dagschipper David en stuurman Henri zijn al vroeg in de weer en ook gastdame Rosanne is in actie. Snel alles open, afkoeling, ventileren, schip klaarmaken voor Patrick! Het wordt zijn feestje vandaag. De familie komt aan in Monnickendam en wordt hartelijk ontvangen door de ‘vaarwenscrew’. Snel aan boord, koffie, koek en een welkomstpraatje van David, dan gaan de trossen los. Dan blijkt dat ze op de Meander V hetzelfde plan hebben opgevat en er volgt een spontane ontmoeting van de twee stoere schepen. Het wordt geel in de haven van Monnickendam en beide schepen zetten koers naar hun bestemming.
-
Het is vreselijk druk op het water wegens de vakantie en het mooie weer, Alles gaat kennelijk varen wat kan varen en het schouwspel is prachtig. De Gouwzee is bezaaid met bootjes, al dan niet met witte zeiltjes en Patrick komt ogen te kort. Op open water roept David onze onfortuinlijke gast naar binnen en nodigt hem uit om achter het roer plaats te nemen. De lift gaat omhoog en Patrick neemt het roer over. Dat had hij in zijn stoutste dromen niet durven hopen en even vergeet hij de minder zonnige kant van het leven! Kijk… daar is het ons om te doen!
-
De Vaarwens vaart haar route en David en Henri vermaken de gasten terwijl Rosanne zorgt, fotografeert en animeert. Er wordt geankerd tijdens de lunch en deze vrijheid en weidsheid is ongekend mooi, zo met het uitzicht op de Vuurtoren van Marken. De gasten komen ogen te kort, want er is zoveel te zien… In de middag keren we terug naar Monnickendam en nemen letterlijk en figuurlijk warm en zonnig afscheid van de dappere Patrick, die vandaag even zijn voorland vergat...
-
In afwachting van het verslag van de opvarenden.
-
Vaarwel dappere Patrick
Auteur Vaarwens.

Patrick: † 26-10-2020
-
Jachthaven Waterland voor de gratis ligplaats van de Vaarwens
Dagschipper David en stuurman Henri en gastdame Rosanne voor hun inzet
Bakkerij Kees Gutter voor de broodjes en de koeken
Thijs Spijker voor de foto’s vanaf de toren
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Een lief verslag van Nicole:

Zoals gevraagd een verslagje van deze mooie bijzondere dag.

Vandaag zijn wij met stichting vaarwens voor Patrick een dagje wezen varen. We werden rond half 11 onthaald bij de auto en de vrijwilligers hielpen mee met het pakken van de spullen en met de rolstoel. De weg naar de boot was fijn voor een rolstoel doordat de opstapjes en loopplank naar boord gelijkvloers gemaakt zijn. Eenmaal op de boot werden we onthaald met koffie en soesjes van de bakker. Er werd even uitgelegd hoe alles op de boot werkt en hoe we gingen varen. We gingen eerst naar de haven van Marken en daarna gingen we een rondje rond Marken varen en kwamen uit bij het paard van Marken. Toen we daar waren, werd de boot stilgelegd en gingen we lunchen. De lunch was heel uitgebreid en goed verzorgd. Er waren veel broodjes en was veel keuze. Toen de boot stil lag, mocht je ook van de boot springen en dat was voor de kinderen heel leuk. Na het lunchen, gingen we weer verder varen en waren we nog naar de haven van Volendam geweest. Het was te druk in Volendam anders hadden we nog even van boord gekunnen. Daarna zijn we terug gevaren naar Monnickendam en op de terugweg kregen we een ijsje en chocolaatjes. De dag was goed voorbereid en we hebben heel erg genoten!! Het was heel fijn dat er foto’s gemaakt werden en je van te voren niets hoefde te regelen met het eten. De boot is goed aangepast voor een rolstoel en het is ook een pluspunt dat je met de rolstoel achter het stuur van de boot kan. De wc is goed bereikbaar door een lift en de aanpassingen die aan de wc zijn gedaan.

Wij als gezin willen graag de vrijwilligers en sponsoren bedanken voor deze hele mooie onvergetelijke dag. Lieve groetjes.

Patrick 100
Patrick 101
Patrick 103
Patrick 104
Patrick 118
Patrick 120
Patrick 123
Patrick 126
Patrick 135
Patrick 142
Patrick 148
Patrick 157
Patrick 161
Patrick 167
Patrick 179
Patrick 192
Patrick 200
Patrick 206
Patrick 212
Patrick 218
Patrick 229
Patrick 257
Patrick 261

E-mail