header2

We hebben in 2020 gevaren op:

Vaarwens 762 op 05-08-2020

In veilige handen!762 Nikele 10
-
Als het lichaam van de eens zo sterke Fries wordt geteisterd door ontstekingen, die zo sterk zijn dat medicatie en andere behandelingen het verliezen en het lichaam langzaam wordt verzwakt. Behandeling wordt gestaakt en dan komt ook het einde in zicht! Nikele ligt te wachten op wat gaat komen en weegt nog amper 45 kilo. Hij hoopt over een paar dagen zijn 81ste verjaardag nog te beleven. Toch wil hij graag nog één keer varen en een intake wordt bij ons ingevuld, waarop Inge aan de slag gaat.
-
Het wordt een flinke rit van Opeinde (bij Drachten) naar Monnickendam voor het magere en pijnlijke lichaam, maar de plaatselijke ambulance zorgt voor zachte ondergrond en comfortabel vervoer. We staan aan het begin van een hittegolf, maar het is nu nog lekker koel na een koude nacht. De beide bemanningsleden van vandaag komen al vroeg met hun scheepje in Monnickendam aan. Het zijn Sijmon en Pouwel - beiden KNRM bemanningsleden - dus Nikele is in veilige handen! Ook gastdame Lyda is mooi op tijd en samen maken ze het schip klaar.
-
De ambulance rijdt de haven op en er volgt een warm welkom door de bemanningsleden. Nikele wordt voorzichtig aan boord gereden en hij krijgt een mooi plekje in de grote achterkuip. Hij lacht heel even… zijn dag kan beginnen! De trossen gaan los en de Fries maakt samen met zijn geliefde echtgenote een rondje Gouwzee op een top zomerdag. Nikele vergeet af en toe even alles, maar hij wordt ook steeds weer geconfronteerd met de werkelijkheid van zijn lichaam dat hem pijnlijk in de steek laat.
-
Na een prachtige vaardag onder geweldige weersomstandigheden komt ook aan Nikele zijn vaardag een einde. Na te zijn aangemeerd neemt de bemanning hartelijk afscheid van de onfortuinlijke Fries, die nog een flinke rit terug naar Friesland voor de boeg heeft…
-
In afwachting van een verslag van zijn naasten,

Vaarwel Nikele,
Auteur Vaarwens
-
Jachthaven Waterland voor de gratis ligplaats van de Vaarwens
Kijlstra Ambulance Zorg voor het vervoer vanuit Opende
Dagschippers en stuurmannen Sijmon en Pouwel en vrijwilligster Lyda voor hun inzet
Bakkerij Kees Gutter voor de broodjes en de koeken
Haven Edam voor de gastvrijheid tijdens de lunch
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Nikele 16
Nikele 19
Nikele 23
Nikele 27
Nikele 34
Nikele 37
Nikele 39
Nikele 42
Nikele 45
Nikele 52
Nikele 54
Nikele 56
Nikele 59
Nikele 61
Nikele 71
Nikele 73
Nikele 75
Nikele 78
Nikele 79
Nikele 83

E-mail