header2

Vaardagen 2020

Vaarwens 761 op 04-08-2020

ALS zwaaien niet meer gaat…761 Fred 10
-
ALS je midden in het leven ruim voor je pensioengerechtigde leeftijd merkt dat dingen gaan haperen, is er iets aan de hand. Bij Fred valt als eerste de kracht in zijn armen uit en stukje bij beetje levert hij steeds meer in. Na enkele testen in het ziekenhuis krijgt hij de onthutsende mededeling dat hij lijdt aan ALS… De bliksem slaat in, de wereld staat op z’n kop, z’n toekomst is weg, z’n leven is binnen afzienbare tijd eindig, en dat aan een mensonterende spierziekte als ALS… Fred krabbelt overeind en gaat er nog wat van maken. Zo hoort hij van Stichting vaarwens en besluit er graag gebruik van de gaan maken. Op het aanmeldformulier staat; “Geen spoed, maar op korte termijn zou wel fijn zijn. Fred geeft aan dat hij snel achteruit gaat…”
-
Inge zoekt een mooie dag uit en vandaag is het zo ver. Het zonnetje is weer van de partij en de natuur is gisteren ruimschoots voorzien van vocht. Dagschipper Frouk kwam gisteren al met haar scheepje aan in Monnickendam en was als eerste aan boord van de Vaarwens, gevolgd door Eldrik en Wil. Samen richten ze het schip in en dan komt Fred aan. De rit vanuit Almere was vlot te doen en opgetogen komt hij met een steuntje uit de auto. Handen geven doen we allang niet meer vanwege de corona, dus die barrière hoeven we bij Fred niet te nemen, want zijn armen doen bijna niets meer. De benenwagen echter nog wel en hij wil niet in de rolstoel zolang het niet hoeft! Dapper stapt hij naar de Vaarwens, krijgt daar een warm welkom en nestelt zich in op het achterdek…
-
Na de koffie en een welkomstwoordje, gaan de trossen los. De reis gaat gezellig samen met vele andere watersporters over de Gouwzee naar de uitgang en dan het weidse Markermeer op. Er wordt koers gezet naar Edam, waar na de schutting in het prachtige historische zeesluisje de lunch wordt genoten in de rustieke havenkom van Edam. Er wordt heerlijk gegeten van de uitgebreide lunch die Wil (partner van onze broodjessponsor Kees Gutter) heeft klaargemaakt en even lijkt alles heel gewoon… Fred geniet van het samenzijn!
-
We nemen afscheid en Fred kijkt niet meer achterom, want ALS zwaaien niet meer gaat…
In afwachting van het verslag van de opvarenden.
-
Sterkte Fred
Auteur Vaarwens.
-
Jachthaven Waterland voor de gratis ligplaats van de Vaarwens
Dagschipper Frouk en stuurman Eldrik en gastdame Wil voor hun inzet
Bakkerij Kees Gutter voor de broodjes en de koeken
Haven Edam voor de vlotte schutting en de gastvrijheid tijdens de lunch
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Fred 15
Fred 16
Fred 17
Fred 18
Fred 19
Fred 20
Fred 21
Fred 22
Fred 33
Fred 34
Fred 35
Fred 36
Fred 37
Fred 38
Fred 39
Fred 40

E-mail