Skip to main content

Vaarwens 788 op 17-09-2020

Een Groninger op de golvende Gouwzee…788 Klaas 10
-
Onze gast vandaag heeft het niet getroffen… De weeffout der weeffouten van moeder natuur heeft Klaas zijn lichaam gevonden en houdt er flink huis… Na een ziekenhuisopname is hij te slecht om nog weer naar huis te gaan en Klaas brengt zijn tijd in een verzorgingshuis. Daar wacht hij gelaten af op wat gaat komen, maar een attente palliatief verpleegkundige in opleiding verstaat haar roeping al goed. Ze vraagt wat Klaas nog graag zou willen en zijn antwoord is; “Varen… ik wil heel graag nog eens varen!” Klaas is namelijk bakker/banketbakker geweest op een cruiseschip bij Fred Olsen. En dat na jarenlang een bakkerij te hebben gehad. De verpleegkundige heeft van Stichting Vaarwens gehoord en gaat met hem in overleg of dat was is. Even later vullen ze het aanmeldformulier op onze website in!
-
Als de wens binnenkomt, staat er; “Redelijk veel spoed, meneer is erg ziek en kan niet meer naar huis!” Inge duikt in de volle agenda en regelt de wens op korte termijn. Vandaag is het al zo ver! Beide schippers/vrijwilligers Peter en Henri zijn al vroeg aan boord, vullen de watertank, maken het schip klaar voor brancardbezoek terwijl gastdame Anneke een dikke pot koffie zet. De zon schijnt naar binnen en iedereen heeft er zin in, maar de stevige wind zit nog steeds in de – voor onze locatie - verkeerde hoek…
-
Na een flinke rit vanuit Groningen met de Wensambulance SANN, komt Klaas met zijn naasten aan in Monnickendam. Hij heeft een redelijk goede dag en wat extra medicatie houdt zijn pijn onder de duim. Klaas gaat aan boord en verwonderd zich. Het gaat dan toch nog gebeuren, hij gaat varen! We maken de trossen los en schieten rechtstreeks naar Volendam, dat is Klaas zijn wens… Ook hij krijgt de ‘Vaarwensboost’ en wil van de brancard. Even later zit hij prinsheerlijk in onze rolstoel en laat zich bedienen… Even passagieren op de dijk en wat souvenirs kopen is voor Klaas genoeg, hij wil weer varen!
-
Op naar Edam, maar buiten is het knobbelig en de Vaarwens maakt flinke halen. Dat wordt onze gasten net even teveel en er wordt eensluidend besloten om Marken nog aan te doen. Daar is rust in de haven en wederom laat Klaas zich de kans niet ontnemen om ook dit pittoreske voormalige eilandje even te bezichtigen en dan beginnen we aan de terugtocht.
-
De Vaarwens meert weer aan en Klaas wordt weer op de brancard geholpen. Daarna volgt het onverbiddelijke afscheid en even later schuift onze dappere gast de ambulance weer in. De Groninger heeft vandaag in ieder geval met volle teugen genoten van de golvende Gouwzee… Kijk, daar is het ons om te doen…
-
Vaarwel Klaas
Auteur Vaarwens.

Klaas: † 22-10-2020
-
Jachthaven Waterland voor de gratis ligplaats van de Vaarwens
Wensambulance SANN Noord Nederland voor het vervoer en de verpleging.
Dagschipper Peter, stuurman Henri en gastdames Anneke en Nel voor hun inzet
Bakkerij Kees Gutter voor de broodjes en de koeken
Haven Volendam voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Haven Marken voor de gastvrijheid tijdens het passagieren
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...
-
Deze lieve email kregen we in december 2020;

Hallo Lieve Mensen,
Wat hebben we een mooie dag gehad met jullie op de boot. En wat zijn we verwent,een gezellige sfeer alles gemoedelijk lekker eten en drinken het was allemaal perfect.De wandelingen in Volendam en in Marken, we hebben genoten en vooral mijn man Klaas hij had alle energie voor Die Dag opgespaard. daarna ging het berg afwaarts met Klaas. De laatste 20 dagen was Klaas in De Burcht In Hoogezand dicht bij ons dat was fijn. Dat waren moeilijke dagen voor ons, Klaas was tot het einde heel Dapper en zijn nog vele malen met hem in de rolstoel naar het Plein geweest , waar je gezellig met elkaar kon koffie drinken. hij genoot dan ook nog intens van het samen zijn. Lieve mensen bedankt voor die geweldige dag. een mooie herinnering voor later. Inge nog bedankt voor de snelle datum. Klaas is 22 okt. 2020 overleden.
Lieve Groet Zwaantje Eisinga Schuring, Moniek en Jan Wasse Eisinga.

Klaas 105
Klaas 107
Klaas 109
Klaas 111
Klaas 115
Klaas 123
Klaas 127
Klaas 133
Klaas 136
Klaas 138
Klaas 144
Klaas 148
Klaas 152
Klaas 154
Klaas 158
Klaas 167
Klaas 175
Klaas 179
Klaas 187
Klaas 188