header2

We hebben in 2020 gevaren op:

Vaarwens 797 op 14-10-2020

Een geweldige najaarsdag te water…797 Henk 10
-
Onze gast van vandaag is op late leeftijd nog getroffen door de ALS! Geduldig wacht hij af op wat gaat komen en hij is trouwe kijker van de zondagmorgen kerkdienst van Hour of Power op RTL5. Daar ziet hij tijdens de uitzending van afgelopen zondag de beelden van de Meander V voorbij komen met een lotgenoot aan boord die een vaarwens had. Andre is al niet meer onder ons, maar zo’n vaardag ziet Henk wel zitten. Gelijk vullen ze een aanvraag in voor een vaarwens en vandaag is het al zo ver!
-
Een waterig zonnetje schijnt over de Vaarwens als de vrijwilligers binnendruppelen. Zeeloods Yoni is dagschipper, Gerrit is stuurman en Esther is vandaag gastdame. Binnen is het al lekker warm en snel maken ze de Vaarwens ‘coronaproof’ met schermen en andere voorzorgsmaatregelen en er wordt een verse pot geurende koffie gezet.
-
Henk komt samen met zijn echtgenote aan in Muiden en ze zijn mooi op tijd, want hun vertrekpunt uit Huizen lig haast ‘om de hoek’. Er volgt een warm welkom met koffie en koeken en na het gebruikelijke welkomstverhaaltje gaan de trossen los, op naar Amsterdam! Onder prachtige najaarsomstandigheden schuift de Vaarwens naar Amsterdam en Henk geniet. Ondanks het lot dat boven zijn hoofd hangt, laaft hij zich vandaag aan alles wat hem ten deel valt.
-
Er wordt koers gezet naar Pampus, maar daarna krijgen we flinke wind dwars in en de Vaarwens slingert naar het Buiten IJ. Esther probeert zich staande te houden om foto’s te maken, maar dat lukt haar moeilijk. Onder grote hilariteit slingert ze als een aapje door het schip om de mooie momenten vast te leggen… Er sneuvelt nog een ‘coronascherm’ door de slingerpartij en dan zijn we binnen en wordt het rustig. Op naar de Oranjesluizen waar we schutten en de stad in schieten. We meren aan bij de Amsterdam Marina en genieten van een heerlijke lunch recht tegenover Loetje, die vandaag voor een tijdlang gesloten zal zijn vanwege de corona…
-
We varen weer richting Muiden en schieten het zijkanaal K nog even in, waar iedereen zich vergaapt aan de schoonheid van het pittoreske stukje Amsterdam Noord aan de Nieuwendammerdijk. Na de schutting terug, moeten we nog even weer het open water trotseren, maar het kan Henk niet gek genoeg… Hij geniet vandaag, en niet met mate…
-
Vaarwel Henk
Auteur Vaarwens.
-
Met dank aan:
KNZ&RV te Muiden voor het beschikbaar stellen van de ligplaats van de Vaarwens
Jachthaven Naarden voor het beschikbaar stellen van de ligplaatsen van de Meander V
De Muidernier voor de gesponsorde catering
Dagschipper Yoni, stuurman Gerrit en gastdame Esther voor hun inzet
Amsterdam Marina voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Oranjesluizen voor de vlotte schutting
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Met Vaarwens varen over de baren!

Inderdaad, wat een mooie dag hebben we gehad samen met (schoon)zus en zwager, Henriëtte en Herman. We hebben genoten van het land- /waterschap, het uitzicht op Durgerdam, het soms drukke waterverkeer voor al bij de Oranjesluizen, de harde wind met alle gevolgen vandien .... Zijkanaal K was een eyeopener met de mooie huizen op de Nieuwendammerdijk als klapstuk. Varen op het Binnen IJ en het Noordzeekanaal is ook altijd heel bijzonder. Zoveel te zien!! En in ons geval ook zo veel lekker te eten! Alle complimenten voor de stichting Vaarwens en de vrijwilligers Esther, Gerrit en Yoni! Hartelijk dank. Het was geweldig.

Jannie en Henk

Henk 100
Henk 101
Henk 104
Henk 107
Henk 121
Henk 127
Henk 133
Henk 134
Henk 138
Henk 139
Henk 149
Henk 150
Henk 156
Henk 159
Henk 163
Henk 181
Henk 185
Henk 189
Henk 192
Henk 195

E-mail