header2

We hebben in 2020 gevaren op:

Vaarwens 798 op 16-10-2020

Een prachtdag met een lach en een traan…798 Jeanet 10
-
De gaste van vandaag is Jeanet (geb. 1954) en ze komt samen met haar partner Gerda aan boord. De fnuikende sluipmoordenaar blijkt al een tijdje in haar lichaam bezig zonder dat ze het heeft gemerkt! Ze weet nu nog maar sinds 3 weken dat ze is uitbehandeld door (zeer agressieve) longkanker met uitzaaiingen naar haar hersenen. Momenteel verblijft ze in het hospice te Zutphen, waar ze wordt getipt op onze stichting en snel wordt er een intakeformulier ingevuld. Snel worden bij ons alle registers open getrokken en de kans op insult is ook groot, daarom komt ze ook met de Wensambulance.
-
Al vroeg staat de ambulance voor de deur van het hospice Zutphen en Jeanet wordt ingeladen voor de stevige rit. Mooi op tijd arriveert de ambulance in Muiden waar het gezelschap wordt opgewacht door dagschipper Foeke en stuurman/gastheer Harrie. Er volgt een warm welkom en even later staat Jeanet aan boord van de Vaarwens. Ze wil direct van de brancard, want de ‘vaarwensboost’ gaat kriebelen… Er is verse koffie in een luie stoel en dat smaakt goed, zo op de Koninklijke steiger met het uitzicht op het prachtige Muiderslot.
-
Een vaarplan wordt gemaakt en Jeanet gaat gretig voor de optie om Amsterdam in te duiken. De trossen gaan los en de Vaarwens scharrelt langs Pampus richting Amsterdam. Er is zoveel te zien, dat Jeanet af en toe haar voorland vergeet. Foeke duikt het zijkanaal K in en iedereen vergaapt zich aan de mooie woonarken en het stukje natuur midden in Amsterdam. Daar meren we aan in de altijd gastvrije Amsterdam Marina voor de lunch die Harry heeft klaargemaakt.
-
Op de retourtocht duikt Foeke nog even Durgerdam in, dat prachtig kleurt bij de laagstaande najaarszon en dan zetten we weer koers naar Muiden. Na te zijn aangemeerd, volgt het onverbiddelijke afscheid en dat blijft altijd zwaar. Met ‘natte ogen’ zwaaien we Jeanet en Gerda uit en ruimen het schip op voor de volgende vaarwens. Foeke gaat ‘overwerken’ want hij wil de motor nog een broodnodige doorsmeerbeurt geven. Wat een topper, zelfs de olie en de filters sponsort hij ons…
-
Vaarwel dappere Jeanet en sterkte Gerda.
Auteur Vaarwens.
-
Met dank aan:
KNZ&RV te Muiden voor het beschikbaar stellen van de ligplaats van de Vaarwens
Jachthaven Naarden voor het beschikbaar stellen van de ligplaatsen van de Meander V
Stichting Ambulance Wens Nederland voor het vervoer
De Muidernier voor de gesponsorde catering
Dagschipper Foeke en stuurman Harrie voor hun inzet
Amsterdam Marina voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Oranjesluizen voor de vlotte schutting
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Een lief berichtje van het paar:

Lieve allemaal, gisteren hadden wij een stralende dag en hebben wij gevaren met de vaarwens. Een schitterende toch over het Markermeer, Pampus en het IJ. Wij zijn verwend met koffie en een heerlijke lunch en wij konden nog heerlijk genieten van de zon voor op de boot. Het was waardevol en geweldig. Nog bedank voor alle goede zorgen .
Top Jeanet en Gerda

Jeanet 100
Jeanet 103
Jeanet 105
Jeanet 106
Jeanet 107
Jeanet 108
Jeanet 109
Jeanet 110
Jeanet 111
Jeanet 113
Jeanet 114
Jeanet 115
Jeanet 121
Jeanet 122
Jeanet 125
Jeanet 126

E-mail