header2

We hebben in 2020 gevaren op:

Vaarwens 801 op 28-10-2020

Vandaag even alles vergeten…801 Peter 10
-
Onze vaargast van vandaag trof het niet! De rek was al jong uit zijn longen, zijn motortje is onregelmatig en verzwakt en hij mist al een been, waardoor alles uiterst vermoeiend, zwaar en belastend is. Peter houdt moed, maar het valt hem zwaar en hij voelt zijn einde naderen. Via de palliatieve zorg van Cordaan wordt Peter getipt op de mogelijkheid nog een keertje te gaan varen… Daar gaat hij graag op in en er wordt een intake ingevuld, waarna de dag al snel gepland wordt.
-
Na een lange nacht regen en wind, wordt het blauw, maar de wind blijft vandaag een belangrijke rol in het weerbeeld spelen. Op de Vaarwens zijn dagschipper Klaas en alleskunner Gerda al vroeg in de weer om het schip voor te bereiden op brancardbezoek, want de Amsterdammer komt met de WensenAmbulance Amsterdam. Er volgt een warm welkom en even later staat hij aan boord. Klaas heet ze welkom terwijl Gerda zorgt voor koffie en koek. Er wordt een vaarplan gemaakt en dan gaan de trossen los…
-
Eerst bij Muiden stuurboord uit en een mooi rondje achter de stormeilandjes de Drost, de Warenar en het Hooft langs, maar het is er knap ondiep. Bij Muiderzand wordt koers gezet naar Pampus. Peter geniet - evenals zijn naasten - als de Vaarwens begeleid door Hollandse wolkenluchten en stuivend water zich over het weidse water verplaatst. Op deze vlakte is ook lucht en Peter krijgt wat kleur op zijn gezicht. We worden vlot geschut in de Oranjesluizen en dan duiken het dok kommetje in en vergapen ons aan de ontmastte replica van het VOC schip ‘Amsterdam’. Daarna varen we het zijkanaal K in en schuiven langs prachtige woonarken. Onze Amsterdammer kijkt zijn ogen uit…
-
Heerlijk kijken vanaf het achterdek naar alles wat op het IJ voorbij komt en Peter vergeet heel even zijn voorland! Gerda serveert een heerlijke lunch in de Amsterdam Marina en er wordt van genoten. Dan gaat de boeg de andere kant op en we zetten weer koers naar Muiden. Peter krijgt de vaarwensboost en wil van de brancard. Hij gaat in onze rolstoel en achter het roer, waar hij tot vlak voor Muiden niet meer achter vandaan geweest is!!!
Eénmaal op het Markermeer, blijkt dat de voorspelde stormwind tijdelijk flink in kracht is afgenomen en Peter vaart relaxed terug naar onze ‘Koninklijke’ opstapplaats. Daar nemen we afscheid van de dappere vaargast en zijn naasten die vandaag heel even alles vergat!
-
Vaarwel dappere Peter
Auteur Vaarwens.
-
Met dank aan:
KNZ&RV te Muiden voor het beschikbaar stellen van de ligplaats van de Vaarwens
Jachthaven Naarden voor het beschikbaar stellen van de ligplaatsen van de Meander V
Amsterdam Marina voor de gastvrijheid tijdens de lunch
WensenAmbulance Amsterdam voor het vervoer
De Muidernier voor de gesponsorde catering
Oranjesluizen voor de uiterst vlotte schuttingen
Dagschipper Klaas, stuurvrouw en gastdame Gerda voor hun inzet
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

In afwachting van een eventueel verslag van de opvarenden…

Peter 108
Peter 114
Peter 119
Peter 123
Peter 126
Peter 128
Peter 132
Peter 133
Peter 135
Peter 144
Peter 146
Peter 148
Peter 151
Peter 154
Peter 158
Peter 160
Peter 162
Peter 166
Peter 176
Peter 177

E-mail