header2

We hebben in 2020 gevaren op:

Vaarwens 804 op 19-11-2020

Nog éénmaal samen genieten…804 Peter 10
-
Onze vaargast is in Amsterdam woonachtig. Hij kreeg op 76 jarige leeftijd de fatale boodschap ‘uitbehandeld’, niets meer aan te doen! Peter verblijft in het ‘Cestlaviehuis’ te Naarden en hoopt op 30 december nog éénmaal zijn verjaardag mee te maken, maar het ziet er somber uit… Peter wil nog graag een keertje varen en afscheid nemen van zijn stad. De wens komt via de wensenabulance binnen en is snel geregeld! Moet ook wel want op de intake staat: “Beter eerder dan later…”
-
Ulco regelt de schipper, de vrijwilligster en alle aanverwante dingen om deze dag vlekkeloos te laten verlopen. Frouk schippert vandaag de eerste vaardag vanuit de Amsterdam Marina waar we recht voor het havenkantoor een nieuwe ligplaats hebben gekregen, en Aletta zal haar vandaag bijstaan als stuurvrouw/gastdame. Al vroeg zijn ze aan boord en maken het schip klaar. Spoedig daarna komt de WensenAmbulance uit Amsterdam aan met Peter, dochter Juul en zoon Rein. Het wordt een Amsterdams onderonsje en al snel zit de schik er in.
-
De trossen gaan na een heerlijk kopje koffie los en behendig manoeuvreert Frouk het schip achter de oude kraanvoet weg, waarna ze koers kiest naar het Amsterdamse IJ. Felle buien - afgewisseld met zonnige perioden - trekken langs en af en toe voelen we de wind flink aan het schip trekken. Peter geniet, want onder de beschutting van zijn stad is het goed varen. Het plan is om de Zaanse Schans op de varen en te genieten van een uniek stukje Holland.
-
De Wilhelminasluis draait vlot en de centrale brugbediening zet brug na brug snel op groen, zodat we lekker kunnen doorvaren, geweldig! Peter heeft zijn zorgen aan wal gelaten en krijgt de ‘Vaarwensboost’! Op de terugreis mag hij aan het roer en vaart trots met een grote glimlach het schip de VoorZaan uit het kanaal op. Zelfs het weer had vandaag de Vaarwensboost, want Hollandse luchten en zonnige perioden begeleidden ons op deze geweldige vaardag.
-
Eenmaal terug op station komt de werkelijkheid terug, maar Peter heeft kracht geput uit zijn beleving van vandaag en gaat met een hoofd vol herinneringen de ambulance weer in. We weten zeker dat hij hier nog enige tijd met groot genoegen op terug zal kijken!
-
Vaarwel Peter
Auteur Vaarwens.
-
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
WensenAmbulance Amsterdam voor het vervoer en de verpleging
Dagschipper Frouk en stuurvrouw/gastdame Alette voor hun inzet
Brug- en sluisbediening van de Zaan voor hun uiterst vlotte bedieningen
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Peter 105
Peter 115
Peter 122
Peter 132
Peter 137
Peter 140
Peter 153
Peter 184
Peter 188
Peter 198
Peter 199
Peter 220
Peter 233
Peter 239
Peter 254
Peter 259
Peter 260
Peter 270
Peter 276
Peter 280

E-mail