header2

We hebben in 2020 gevaren op:

Vaarwens 809 op 16-12-2020

De ‘vaarwensboost’…809 Lei 10
-
In Heerlen (vlak bij Maastricht) ligt onze vaargast van vandaag in het hospice te wachten op wat gaat komen. Lei is getroffen door de grote weeffout van moeder natuur, heeft de strijd verloren en zijn wereldje wordt klein! De knappe koppen kunnen veel, maar ze verliezen nog veel te vaak de strijd tegen de ongecontroleerde celdeling, zo ook bij Lei.
-
Zijn schoonzus Christina was onlangs een dag mee varen met haar man, en ook hij verloor de oneerlijke strijd. Toch hebben ze samen zo genoten van hun vaardag, dat ze haar zus tipt om ook nog een dag te gaan varen. Ze vult de intake voor haar zwager in en bij de vraag ‘hoe hebt u ons gevonden’ schrijft ze; “Mijn man Dolf mocht ook met jullie meevaren. Op 6 september 2020 zijn wij mee geweest. Hij is er niet meer maar heeft er toen intens van genoten. Doordat mijn man zo kon genieten hebben mijn dochter en ik ook kunnen genieten en even alles losgelaten. Top.”
-
De wens wordt snel geregeld, want Lei heeft niet veel tijd meer. Terwijl de vrijwilligers van de wensambulance zich voorbereiden op de lange rit van ruim 220 kilometer, begeleidt door een mager zonnetje, maken in Amsterdam dagschipper Yoni en stuurman/matroos/gastheer/fotograaf/alleskunner Danny de Vaarwens klaar voor de wens. Vandaag begint de dag mistig in Amsterdam, maar al snel klaart het op. Kacheltje aan in de kuip en de koffiepot pruttelt… we zijn er klaar voor.
-
Na de flinke tocht komt het gezelschap aan in Amsterdam. We houden het klein, want we mogen maar met weinig mensen samenzijn vanwege de Lock down. Snel wordt Lei aan boord gereden en dan gaan de trossen los… We varen over het IJ terwijl de zon voor Lei schijnt. Door de Oranjesluizen, rondje Durgerdam, lekker lunchen bij de Oranjesluizen in het mooie haventje van de WSV de Zuiderzee aan de Schellingwouderdijk, weer door de sluis, zijkanaal K in en genieten maar. Lei krijgt de Vaarwensboost en zit al snel in een gewone stoel. Hij krijgt zelfs zoveel energie dat hij achter het roer plaats neemt… hoe mooi kan het zijn!
-
De dag vliegt voorbij en eenmaal aangemeerd in de Amsterdam Marina, breekt de tijd van afscheid aan. Altijd weer emotioneel, maar onverbiddelijk! Lei begint de lange rit naar zuid Limburg en de bemanning maakt het schip klaar voor de volgende wens a.s. vrijdag…
-
Vaarwel dappere Lei
Auteur Vaarwens.
-
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Stichting Ambulance Wens Nederland voor het vervoer
Dagschipper Yoni en stuurman/gastheer Danny voor hun inzet
WSV de Zuiderzee voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Oranjesluizen voor de vlotte schuttingen
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...
-
In afwachting van het verslag van de opvarenden…

Lei 102
Lei 105
Lei 107
Lei 118
Lei 125
Lei 131
Lei 141
Lei 144
Lei 147
Lei 148
Lei 153
Lei 159
Lei 162
Lei 164
Lei 165
Lei 169
Lei 175
Lei 187

E-mail