header2

We hebben in 2020 gevaren op:

Vaarwens 808 op 10-12-2020

Een mooie decemberdag…808 Gerda 10
-
Onze gaste van vandaag is eenzaam getroffen door de ‘woekeraar’ die zich overal in haar lichaam heeft verstopt. De strijd heeft ze op haar 70ste verloren en uitbehandeld ligt ze alleen te wachten op wat gaat komen, want ze heeft geen familie of vrienden. Ze gaf aan nog graag een keertje te willen varen en via de ombudsman werd Stichting Vaarwens gevonden. Samen met onze medewerker Ulco wordt het intakeformulier ingevuld en hij regelt direct de dag, want veel tijd heeft Gerda niet meer.
-
Het is winter, het is koud, het is kil als de vrijwilligers aan boord stappen om de Vaarwens ‘op te starten’ voor de vaardag. Dagschipper Sido vaart vandaag samen met stuurman Lucas en gastdame An het schip. De koffiepot pruttelt en al snel is er een sfeertje aan boord. De wensambulance arriveert na de anderhalf uur durende rit vanuit Gendt (bij Nijmegen) en met een mooie glimlach komt Gerda uit de ambulance. Ze wordt lekker ingepakt en snel rijden we haar aan boord, waar de kachel brandt. Koffie, een kletspraatje en dan gaan de trossen los.
-
Er wordt koers gezet richting Oranjesluizen met uiteraard een bezoekje door het zijkanaal K. Gerda vergaapt zich aan het pittoreske stukje Amsterdam en geniet van het zicht op de prachtige woonarken en de haventjes. Even vergeet ze haar eenzaamheid en laaft zich aan de gezelligheid die de bemanning haar brengt. Dan de Oranjesluizen in en schutten naar de anderen kant, waarna we Durgerdam bezoeken en aanmeren voor de lunch.
-
Na nog wat omzwervingen keren we terug naar de Amsterdam Marina en de dag gaat Gerda veel te snel. De gezelligheid en de hartelijkheid van de bemanning zou voor haar eeuwig mogen duren, maar net zoals aan het leven, komt ook aan deze dag een eind. We nemen hartelijk afscheid van de lieve vrouw en wensen haar veel sterkte in deze rare eenzame tijd zo voor de Kerstdagen…
-
Vaarwel lieve Gerda
Auteur Vaarwens.
-
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Stichting Ambulance Wens Nederland voor het vervoer
Dagschipper Sido en stuurman Lucas en gastdame An voor hun inzet
Haven Durgerdam voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Oranjesluizen voor de vlotte schutting
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...
-
Gerda 12
Gerda 14
Gerda 17
Gerda 22
Gerda 24
Gerda 27
Gerda 36
Gerda 43
Gerda 45
Gerda 46
Gerda 48
Gerda 49
Gerda 54
Gerda 55
Gerda 57
Gerda 59
Gerda 62
Gerda 65
Gerda 68
Gerda route

E-mail