header2

We hebben in 2021 gevaren op:

Vaarwens 839 op 28-04-2021

Een bijzondere ontmoeting op het water…839 Caro 10
-
De ziekte ALS zoekt nog steeds slachtoffers onder ons. Jong of oud, snelle vorm, trage vorm, eerste uitval boven of onder… het maakt de ziekte niet uit, ALS hij ons mensen maar kan pakken! Het vooruitzicht ziet er slecht uit want het is (nog) steeds niet te behandelen en heeft (nog) altijd een fatale afloop! Ook Caro ( geb. 1962) behoort tot de onfortuinlijke slachtoffers van de ziekte. Ze is inmiddels rolstoel gebonden en het gaat stapje bij stapje achteruit. Een lotgenoot tipt haar op een heerlijke dag op het water met haar naasten en daar gaat ze graag op in door een intakeformulier op onze website in te vullen. De planning gaat aan het werk en deze prachtige dag hebben we gereserveerd voor Caro met haar man en haar ouders.
-
De wind zit nog steeds in het noordoosten en de zon schijnt alweer uitbundig, maar het is wel fris. Dagschipper Rochus en boots Lyda zijn op tijd aan boord en treffen de nodige voorbereidingen. Even later komt Caro vanuit Lisse aan met haar naasten en er volgt een hartelijke ontvangst. Koffie met koek in het zonnetje op het achterdek en Rochus doet een welkomstverhaaltje. We maken een vaarplan en Caro wil graag naar Muiden.
-
Rochus gaat bakboord uit en onthaast schuift de Vaarwens langs alle bezienswaardigheden in Amsterdam. In de Oranjesluizen krijgen we een vlotte schutting en daarna wordt koers gezet naar Muiden. Onderweg maakt Lyda mooie foto’s en in Muiden aangekomen serveert ze een heerlijke lunch. Iedereen geniet van het uitzicht op het Muiderslot en een waterig zonnetje, want het begint langzaam dicht te trekken. Morgen zal het heel ander weer zijn, dus dit pikken we nog even mooi mee!
-
Na de lunch gaan de trossen weer los en we beginnen aan de terugreis. Na weer de Oranjesluizen te hebben gehad, worden we aan de andere kant van de sluis opgewacht door de Politieboot P49, waarop Caro haar broer werkzaam is. Het wordt een bijzondere ontmoeting op het water want ze komen langszij en haar broer stapt even over om een stukje met zijn zus en ouders mee te varen. Rochus vaart nog even het prachtige Vliegenbos in en schuift door het zijkanaal K. Het is een bijzondere familie meeting aan boord van de Vaarwens en iedereen geniet van het moment van samenzijn. Iedereen laaft zich daarbij ook aan de prachtige woonarken en het gezellige café ‘Het Sluisje’, waar inmiddels weer mensen zitten te genieten, want om 12.00 uur gingen vandaag de terrassen weer open. Daarna schuift de P49 weer langszij om hun collega op te pikken en hun dienst verder te draaien, en wij keren terug naar de Marina en meren aan om afscheid te nemen we onze dappere gaste en haar naasten. Het was een TOP dag, iedereen genoot enorm en Caro leefde even in vergetelheid... Daar doen we het voor!
-
Sterkte lieve Caro
Auteur Vaarwens.
-
Met dank aan:
Dagschipper Rochus en gastdame en boots Lyda voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
KNZ&RV Muiden voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Discovery Nederland voor de parkeergelegenheid
Broodje Vasum voor de gedeelde sponsoring van de lunch
Oranjesluizen voor de vlotte schutting
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Een lief berichtje van Caro:


Lieve stichting Vaarwens,
Wat hebben we genoten aan boord van jullie schip. Schipper Rochus en boots Lyda hebben ons heerlijk verwend. Niets was te veel om het ons naar het zin te maken! Dank jullie wel en natuurlijk ook de sponsoren bedankt dat ik deze dag met mijn man en mijn ouders, en zelfs nog een bezoekje van mijn broer, met zoveel plezier mocht meemaken.
Een warme en dankbare groet,
Caro

Nog een lief bericht van Caro haar ouders:

Een dag of wat geleden vroeg onze dochter of wij een dagje wilden varen. Wij wel natuurlijk! Het bleek een dagtocht met een schip van de "Stichting Vaarwens", te vertrekken uit Amsterdam. Gisteren zijn we op pad gegaan naar de ligplaats. Het bleek een prachtig schip, uitgerust met alle voorzieningen voor personen die minder mobiel zijn. Bovendien werden wij ontvangen met een hartelijke en behulpzame bemanning die ons wegwijs maakte aan boord. Eenmaal aan boord bleek we uit meerdere routes konden kiezen. Het doel werd Muiden. Het was prachtig weer, echt genieten. Op het open water schommelde we aardig, maar dat gaf ook prettige spanning. Na het passeren van de sluis op de terugweg, lag een politieboot op ons te wachten voor een escorte door het ij. Een van de opvarenden kwam aan boord voor een praatje met de schipper en natuurlijk om te controleren of alles goed ging met zijn zus(je) haha.
Niets dan lof over de begeleiding aan boord. TOP! Eenmaal van boord, hebben we nog een terrasje kunnen pikken. Dat kon weer voor het eerst. Dus gelijk 'pakken' want het was nog steeds lekker weer.
We kijken terug op een prachtige dag en onze dochter straalde dat de hele dag ook uit. Prachtig dat zo iets kan!
De ouders van Caro.

Caro 11
Caro 13
Caro 14
Caro 17
Caro 18
Caro 19
Caro 23
Caro 26
Caro 30
Caro 35
Caro 38
Caro 46
Caro 47
Caro 49
Caro 51
Caro 53
Caro 58
Caro 59
Caro 60
Caro 65
Caro 67
Caro 71
Caro 73

E-mail