Skip to main content

Vaarwens 893 op 21-07-2021

Een mokerslag…893 Fred 10
-
Je bent nog maar 49 jaar, krijgt wat klachten en komt in de medische molen terecht, waarna al snel het bericht komt dat er niets meer voor je te doen is… Fred, (geb. 1971) overkomt het en hij kreeg een paar weken geleden de fatale onheilstijding dat de sluipmoordenaar zich stiekem en stilletjes overal in zijn lichaam middels tumoren heeft verspreid. Het is een mokerslag en komt hard aan! De boodschap om de laatste tijd hier onder ons nog herinneringen te gaan maken, wordt direct in werking gezet en zijn vrouw Sandra struint het internet af, want Fred zou graag nog even willen varen. Tsjah… dan kom je natuurlijk bij Stichting Vaarwens uit, dus wordt snel de intake ingevuld, want Fred is nu nog redelijk mobiel.
-
In Amsterdam wordt de MS Vaarwens klaargemaakt door dagschipper Hans en boots Esther, terwijl in Monnickendam hetzelfde gebeurt op de Meander V want we hebben de agenda vol, waardoor ook het schip van Evert en Inge moet worden ingezet. De koffie pruttelt en we zijn er klaar voor, als Fred en zijn naasten op de haven arriveren. Hans komt aanlopen met de rolstoel en Esther legt het geheel vast op de ‘gevoelige plaat’. Na een warm welkom, gaan we aan boord en daar is na de reis vanuit Brummen (bij Zutphen) wel behoefte aan. Het welkomstwoordje en het vaarplan passeren de revue en dan gaan de trossen los…
-
Fred wil graag naar Muiden, dus gaan we bakboord uit richting Oranjesluizen. Onderweg wordt er direct met volle teugen genoten van het weer, het schip, het varen en het vergeten… want daar is het om te doen!
Schutten in de Oranjesluizen, veel scheepvaart, het IJ vuurtje, Pampus, de KNZ&RV en het Muiderslot… het is heerlijk. Onderweg heeft Fred geen enkele moeite om over zijn lot te praten, maar wat kan het leven hard zijn! Vijf weken geleden was er nog geen vuiltje aan de lucht en nu is het einde al zo dichtbij!! Esther heeft een voortreffelijke lunch gemaakt, waarvan met smaak wordt genoten en daarna gaan de trossen weer los.
-
Iedereen geniet met volle teugen en absorbeert alles met groot genoegen, niet in de laatste plaats door de voortreffelijke verzorging van Esther. We varen terug, schutten weer vlot en duiken nog even het zijkanaal K in aan de Nieuwendammerdijk en dan is het einde van de dag alweer daar. Een emotioneel afscheid volgt, zeker met de donkere wolken boven het vooruitzicht van Fred…
-
Vaarwel Fred
Auteur Vaarwens.

Fred: † 3-8-2021
-
Met dank aan:
Schipper Hans en boots Esther voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Oranjesluizen voor de vlotte schutting
Broodje Vasum voor de deels sponsoring van de lunch
KNZ&RV Muiden voor de gastvrijheid tijdens de lunch
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...
-
Het verslag van de familie van der Krift:


Goeiemorgen kanjers
Bij deze wou ik laten weten hoe we het hebben gehad op de Vaarwens. We werden hartelijk verwelkomd door Hans en Esther , waarna we naar de boot gingen. Dit alleen was al geweldig🤗 maar goed , we gingen richting Muiden , Muiderslot waar we heerlijk zijn gaan eten en drinken. Daarna vertrokken we weer
We hadden prachtig weer dus nog ff "ge zon'd" aan boord op het dek en wauw wat fantastisch wat we allemaal te zien en te horen kregen , en van de historie van de vaarwens.
Hans en Esther , super bedankt voor jullie gastvrijheid en het lekkere eten😍 wat hebben we genoten zeg! De dag duurde langer dan gepland , maar dubbel zo waard. Zo kregen we nog een kijkje bij de woonboten , bij het kleine sluisje , wauw..
Al met al zijn we een beste tijd op het water geweest💕
Fred en wij hebben super genoten van deze waanzinnig mooie dag. Wij willen iedereen bedanken die deze dag voor ons mogelijk gemaakt hebben!!
Groetjes en heel erg veel liefs van familie van der Krift

Fred 12
Fred 14
Fred 16
Fred 17
Fred 20
Fred 21
Fred 25
Fred 27
Fred 30
Fred 34
Fred 35
Fred 36
Fred 38
Fred 39
Fred 41
Fred 43
Fred 48
Fred 54
Fred 57
Fred 67