header2

We hebben in 2021 gevaren op:

Vaarwens 895 op 23-07-2021

… en toch scheen de zon!895 Ronald 10
-
Je bent nog geen vijftig, lijdt aan een hartziekte en loopt hersenletsel op na een ernstig ongeluk en dan krijg je de boodschap dat er geen behandelingen meer voor je zijn. Plotseling ben je palliatief en staat het leven op z’n kop… Ronald overkwam het op veel te jonge leeftijd en de arts zei tegen zijn moeder; “Ga nog leuke dingen doen!” Via het inloophuis krijgt ze de tip over het bestaan van Stichting Vaarwens en na even op de site te hebben gekeken, besluit ze een intake in te vullen om haar zoon te verrassen met een vaarwens… Vandaag gaat Ronald varen!
-
Anders dan we de afgelopen dagen gewend waren, is het zwaar bewolkt als dagschipper Frouk en boots Ellie de Vaarwens klaarmaken. Ze krijgen een gast aan boord, waarvoor rust een must is want Ronald is erg snel moe. Het schip wordt klaargemaakt, de rolstoel uit het ruim gehaald en de koffie pruttelt. Dan komt de auto met de gasten - na een flinke rit van 2 uur - vanuit Groningen aan. Er volgt een hartelijke ontvangst en dan gaan we aan boord, waarbij Ronald direct al de ‘vaarwensboost‘ krijgt en later de hele dag niet meer naar de rolstoel taalt. Frouk doet een welkomstpraatje en vraagt aan Ronald waar hij heen wil. Het wordt een rondje Zaanse Schans.
-
De trossen gaan los en onder het grijze wolkendek schuiven we richting Wilhelminasluis, waarbij Ronald nu al geniet van alles wat hem ten deel valt. De verrassing is groter dan verwacht en alles wordt beleeft met groot genoegen. Na de sluis komen de prachtige groene Zaanse huisjes voorbij en de eerste molens doemen op. De camera klikt, de motor ronkt, Ellie zorgt, Frouk stuurt en vertelt, het is een feestje! Bij de houtzaagmolen meren we aan en krijgen we een heerlijke lunch voorgeschoteld. Er wordt flink met smaak gegeten en dan mogen we de Houtzaagmolen bezichtigen. Iedereen laaft zich aan de bijzondere molen en deze dag zal in ieders geheugen gegrift blijven, want Ronald geniet nog het meest!
-
We beginnen aan de terugreis en Frouk heeft nog een paar leuke bezienswaardigheden in petto. Ook de zon komt door en dat geeft de wereld gelijk wat kleur en vrolijkheid. Het kan niet op en lachende gezichten, glimmende ogen en ontspannen gasten maken het tot een topdag! Vermoeid en voldaan maakt Ronald het aanmeren in onze Marina volop mee en dan begint het onverbiddelijke afscheid van deze dappere nog jonge man, die vandaag vreselijk genoot, evenals zijn naasten en onze bemanning.
-
We zwaaien het gezelschap - dat nog een flinke rit terug naar Groningen voor de boeg heeft - met natte ogen uit, maar ze keren huiswaarts met een hoofd vol herinneringen, want die zijn er vandaag genoeg gemaakt…
-
Vaarwel dappere Ronald
Auteur Vaarwens.
-
Met dank aan:
Dagschipper Frouk en boots Ellie voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Broodje Vasum voor de deels sponsoring van de lunch
Houtzaagmolen Het Jonge Schaap voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Sluis en bruggen in de Zaan voor de vlotte bediening
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...
-
Een lief bericht van  de familie:


Lieve Frouk en Ellie van Stichting Vaarwens,
Jullie hebben een mooi verslag gemaakt, lekker laten staan, maar wij hebben ook nog wat te zeggen:
Wens VERVULD en hoe!!!
Geweldig wat hebben Ronald en wij genoten. Van het varen, de zaagmolen, elkaar en hoe jullie alles op en top verzorgd hebben. Boeiende verhalen ook en wat een prachtig fotoverslag hebben jullie ons gegeven. Niet alleen wij maar alles wat we meemaakten is door de foto’s weer op te roepen. DANK.
Ronald zei: “Oh, ik moet nog wel een keer terug naar de dames want ik heb nog niet aan ’t roer gezeten”. Af geserveerd en zo voldaan.
Wat een prachtige stichting en mooie mensen. Uit de grond van ons hart DANK,
Namens Ronald, Joëll, Harm en Jellie
Ronald 109
Ronald 110
Ronald 116
Ronald 131
Ronald 137
Ronald 139
Ronald 143
Ronald 155
Ronald 165
Ronald 177
Ronald 181
Ronald 185
Ronald 190
Ronald 191
Ronald 192
Ronald 199
Ronald 221
Ronald 231
Ronald 233
Ronald 243

E-mail