header2

We hebben in 2021 gevaren op:

Vaarwens 896 op 26-07-2021

Zorg om beide ouders…896 Ben 10
-
Op de wensaanvraag staat; “Mijn vader (Karel Cassee) heeft in april 2014 een vaardag bij jullie mogen meemaken. Dit heeft tot op de dag van vandaag bij mij een hele fijne indruk achtergelaten. Altijd op 2 april denk ik terug aan de gouden dag. Ik hoop die indruk door te geven aan onze lieve vriend die dit nu meemaakt met zijn vader die ook aan ALS lijdt.”
Ook Inge en Evert herinneren zich de vaardag met de familie Cassee als gisteren, die ze vanuit de KNZ&RV in Muiden met de Meander V maakten en warme gevoelens komen boven. Het was een topdag. Voor de vader van Caroline haar vriend Jasper gaan we het ook allemaal regelen en vandaag is Ben zijn vaardag met de MS Vaarwens vanuit Amsterdam, samen met zijn lief, die lijdt aan de ‘vergeetziekte’, dus is er zorg om beide ouders…
-
Het is al een aantal dagen onrustig in de atmosfeer, met dikke buien en veel water, maar nu schijnt de zon! Van wateroverlast hebben we op de MS Vaarwens geen last, want we drijven mee omhoog en zitten heerlijk droog… Dagschipper Ton en boots Els maken het schip klaar voor rolstoelontvangst want Ben (geb. 1939) zit en een flinke elektrische rolstoel. Mooi op tijd komt de familie na een kort ritje vanuit Naarden aan op de haven. Normaal rijdt zoon Jasper met de aanhanger de elektrische rolstoel van Ben mee, maar vandaag kunnen we het doen met onze beide gewone rolstoelen (want we hebben er twee) Ook Ben zijn echtgenote is namelijk rolstoel gebonden en ze wordt in onze tweede reserve rolstoel gezet. Nadat Ton en Els het gezelschap een warm welkom hebben geheten, gaan we snel aan boord voor koffie en een vaarplan maken.
-
Ben wil graag naar de Zaanse Schans, dus trossen los en koers naar de Voorzaan. Het schutten ging vlot en even later voeren we door het oudste historische industriegebied van Nederland, waarna de molen kwamen opdoemen. Ben geniet, en zijn gezin niet minder! Hij krijgt de ‘vaarwensboost’ en heeft het gepresteerd om helemaal naar het voorschip te komen en plaats te nemen in het ‘Zwitserlevengevoel’ bankje voorop, gevolgd door zijn echtgenote. Het paar geniet beiden en dat is vreugdevol om te zien. We meren in volop zon aan bij de molen ‘Het Jonge Schaap’ en Ton manoeuvreert het schip zo aan, dat Ton met elektrische rolstoel en al van boord kan om de molen te bezichtigen. Ze vinden het geweldig!
-
Als ze terugkomen, heeft Els een heerlijke lunch voorbereid en Ben krijgt zelf meegenomen tomatensoep. Het slikken is hem grotendeels afgenomen, dus moet hij het doen met een soepje, terwijl de anderen genieten van de belegde broodjes. Het is niet anders en hij schikt zich in zijn lot. Dan gaan de trossen weer los en langzaam kruipt de hemel dicht. Ben is ook moe, want hij heeft zo intens genoten… We keren terug naar de Marina en net voordat de hemelsluizen zich openen, is de familie van boord.
-
We nemen hartelijk afscheid en wensen Ben en zijn lief veel sterkte met het beloop van hun beider ongeneeslijke ziekte. Het leven is hard en gaat gewoon door, maar vandaag stond alles even stil…
-
Sterkte Ben en familie
Auteur Vaarwens.
-
Met dank aan:
Dagschipper Ton en boots Els voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Broodje Vasum voor de deels sponsoring van de lunch
Houtzaagmolen Het Jonge Schaap voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Sluis en bruggen in de Zaan voor de vlotte bediening
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...
-
In afwachting van het verslag van de opvarenden…

Ben 12
Ben 14
Ben 15
Ben 16
Ben 17
Ben 18
Ben 19
Ben 20
Ben 22
Ben 25
Ben 27
Ben 28
Ben 36
Ben 41
Ben 42
Ben 45
Ben 47
Ben 54
Ben 57
Ben 59
Ben 66
Ben 70
Ben 72
Ben 74

E-mail