Skip to main content

Vaarwens 900 op 02-08-2021

Enthousiaste roergangers…900 Nicoline 10
-
Nog ruim voor je 60ste vindt de raadselachtige (vaak onoverwinnelijke) celdelingsziekte jouw lichaam en houdt daar in alle stilte huis, totdat je merkt dat het zich verraad middels vage klachten. De strijd barst los en samen met de medici ga je het gevecht aan, maar na enige tijd kun je je scharen onder het legioen verliezers. Nicoline (geb. 1962) overkomt het en ze krijgt de vreselijke boodschap dat haar lichaam heeft verloren van de ziekte. “Doe nog maar zoveel mogelijk leuke dingen!” was het advies dat ze mee kreeg en ze meld zich aan bij de Stichting Ambulance Wens omdat ze nog graag een keertje zou willen varen in Amsterdam. Uiteraard komt ze dan ook bij Stichting Vaarwens terecht en samen wordt de wens geregeld…
-
De zomer wil nog niet vlotten en het blijft wisselvallig weer met zware buien, donkere luchten, maar ook opklaringen en felle zonnige perioden. Dag schipper Onno en boots Ada bereiden de Vaarwens voor op brancardbezoek en al snel geurt het naar verse koffie. De ambulance van de Wensenambulance Amsterdam komt aan na een korte rit vanuit Beverwijk. Geweldig dat ze de wens overnemen van hun collega stichting uit Rhoon, omdat die ambulances vandaag niet uitrijden vanwege de uitvaart van oprichter Kees Veldboer. Er volgt een warm onthaal en snel rijden Jacqueline en Peter onze gaste daarna aan boord. Nicoline krijgt de ‘Vaarwensboost’ en wil graag van de brancard, dus halen we onze rolstoel uit het ruim. Dan is er koffie met iets lekkers en Onno doet een welkomstpraatje, waarbij we geen vaarplan hoeven te maken, want Nicoline weet het al, ze wil graag Pampus zien.
-
De trossen gaan los en langzaam begint de horizon voorbij te schuiven. Nicoline geniet van alles wat ze ziet en vergeet even haar ziek zijn. Ze zit dapper in de rolstoel te kijken naar alles wat er zoal voorbij komt en laaft zich aan het opgeklaarde weer, want de zon is ondertussen doorgebroken. We schutten in een bomvolle sluis en ook samen met een stoere No Limit Ship, een geesteskind van onze stichtingsoprichter Evert. We varen het Buiten IJ af en zetten koers naar het bijzondere forteiland Pampus, waar we aanmeren en genieten van een voortreffelijke lunch die Ada heeft geserveerd.
-
Daarna begint de terugreis met Nicoline aan het roer! Varen ‘onder invloed’ is eigenlijk verboden, maar met een zeeloods naast haar, kan er niets gebeuren. Ze vaart echter als een ervaren roerganger en manoeuvreert het schip vloeiend tussen de drukke scheepvaart door. Ze is echter snel moe, want het is best inspannend en ze wisselt af met de volgende roerganger en dat is zoon Max. Ook hij stuurt als een ervaren schipper en na de sluis gaat ook zus Eva achter het stuurwiel en vaart de laatste etappe terug naar de Marina.
-
Eenmaal aangemeerd, gaat Nicoline weer op de brancard, want het heeft haar best veel energie gekost. Toch was het haar alles waard en tevreden nemen we afscheid van deze topper…
-
Vaarwel Nicoline
Auteur Vaarwens.
-
Met dank aan:
Dagschipper Onno en boots Ada voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Oranjesluizen voor de vlotte schutting
Wensenambulance Amsterdam voor het vervoer en de verpleging
Broodje Vasum voor de deels sponsoring van de lunch
Forteiland Pampus voor de gastvrijheid tijdens de lunch
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...
-
In afwachting van het verslag van de opvarenden…

Nicoline 102
Nicoline 105
Nicoline 115
Nicoline 120
Nicoline 123
Nicoline 126
Nicoline 129
Nicoline 139
Nicoline 147
Nicoline 166
Nicoline 170
Nicoline 180
Nicoline 185
Nicoline 186
Nicoline 192
Nicoline 196
Nicoline 198
Nicoline 203
Nicoline 214
Nicoline 221
Nicoline 234
Nicoline 241
Nicoline 245
Nicoline 251