header2

We hebben in 2021 gevaren op:

Vaarwens 912 op 20-08-2021

Een voormalig NDSM dokwerker neemt afscheid…912 Franco 10
 
De tand des tijds eist zijn tol en op bejaarde leeftijd neem je afscheid van je gezondheid, en wat blijft zijn de herinneringen. De Siciliaanse Franco en de Jordanese Bertha leven nog in herinneringen en vandaag gaan we die nog eens extra ophalen met een vaarwens.

Dagschipper Frouk maakte een mooi verslag van de dag;

Om 09:40 werden Franco en zijn vrouw Bertha, vergezeld door hun zoon Pamino, door de rolstoeltaxi opgehaald vanuit het Sarphatiehuis in Amsterdam. Familie vriendin Ulrike en schoondochter Digna, kwamen op eigen gelegenheid en waren even na tienen aan boord. Uiteindelijk kwam de rolstoeltaxi om ver over elf uur ook aangereden. Franco - Siciliaan van geboorte en op jonge leeftijd als lasser naar Amsterdam gekomen - kwam er met zijn vrouw Bertha, beide rolstoel gebonden. Bertha is een ras Amsterdamse, afkomstig uit de Jordaan. Zij delen de respectabele leeftijd van bijna 89 jaar.
 
Na een heel kort welkomst woordje van Frouk gingen we los! Genieten van Amsterdam vanaf het water, de (Spaarndammer) buurt waar ze gewoond hadden, de Oude houthaven, het Centraal Station, de Prins Hendrik kade en op naar de verborgen parel… het zijkanaal K. Anneke serveerde ons allen een lunch waarvan volop werd genoten. De ‘crew van de dag’ genoot van de liefdevolle verzorging van alle meegekomen begeleiders. Vol liefde losten ze elkaar af en hadden extra aandacht voor Franco en Bertha.
 
Na dit verrassende moment van rust in Amsterdam, zetten we koers terug naar de dokken, waar we met toestemming een keer extra ‘onder de verkeerde wal’ vlak langs de grote schepen mochten varen. Franco genoot! Om twee uur lagen we weer afgemeerd aan onze steiger en ontscheepten we weer naar de rolstoeltaxi, die ditmaal super op tijd is, maar het was goed zo! Franco en Bertha - die sinds de pandemie uitbraak niet meer buiten geweest zijn - waren voldaan en op, rijp voor welverdiende rust om alle opgedane indrukken en emoties te verwerken.
Franco gaat huiswaarts met een hoofd vol herinneringen want hij heeft nog éénmaal genoten van de opgehaalde gedachten aan een werkzaam leven als lasser in de dokken van de NDSM te Amsterdam."
 
Vaarwel Franco
Auteur Vaarwens / Frouk
Franco: † 30-09-2021
 
Met dank aan:
Dagschipper Frouk en boots Anneke voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Broodje Vasum voor de gedeelde sponsoring van de lunch
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...
-
In afwachting van het verslag van de opvarenden…

Franco 14
Franco 15
Franco 17
Franco 18
Franco 22
Franco 23
Franco 25
Franco 32
Franco 33
Franco 36
Franco 39
Franco 49
Franco 52
Franco 61
Franco 71
Franco 76
Franco 81
Franco 85
Franco 88
Franco 89

E-mail