Skip to main content

Vaarwens 989 op 31-03-2022

Een dubbel gedenkwaardige dag… 989 Anja 10

Er komt een wensaanvraag binnen van Vincent, de man van onze vaargaste van vandaag. Anja (geb. 1969) is getroffen door de ziekte ALS en bij de omschrijving van de wens staat; “Anja zou graag met ons gezin, dochter en zoon met aanhang graag nog een onvergetelijke dag meemaken op een boot.” De planning gaat aan de slag en op deze jubileum dag van Stichting Vaarwens wordt deze wens ingepland…

Na weken strakblauwe luchten, wordt er in begin april weer winter verwacht. Vorst, harde wind en wel 10 centimeter sneeuw… Dat geloof je toch niet? In ieder geval gaat de MS Vaarwens varen, bijna onder alle omstandigheden…
Op het schip is het al vroeg druk, want Inge en Evert willen het 15 jarig jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan. David komt met vlaggetjes om het schip te versieren, er zijn bloemen, voor Inge en Evert, Els maakt het schip gezellig, de cameraploeg van omroep PIM komt filmen, kortom…veel reuring.

Een mooi verslag van schipper David;

Iedere Vaarwens dag heeft een rouwrandje, edoch vandaag waren er 2 feestelijke toevoegingen. ‘Vaarwens’ het mooie initiatief van Evert & Inge bestaat 15 jaar. Daarnaast viert Vincent - de echtgenoot van onze gast Anja - zijn 54e verjaardag. Dus taart, slingers, vlaggetjes en een video interview met de lokale omroep Pim.
De dag begon heerlijk chaotisch, veel mensen aan boord, allen in een zeer goede mood. Na het interview met de bemanning en Evert & Inge kwam de familie aan boord. Onze gast Anja met echtgenoot Vincent en hun kinderen met aanhang, Amber & Niels en Lars & Pnira.

Na het praatje van Evert en wat ‘huishoudelijke’ mededelingen van mij, is het tijd voor taart en koffie/thee.
“Waar gaan we heen vandaag?” Anja kiest voor de Zaanse Schans route.
We gaan de woelige baren op. Het is guur, koud en de wind trekt steeds meer aan. Aan boord is het heerlijk warm en iedereen geniet van het uitzicht. De route door sluis en bruggen gaat zeer voorspoedig.
Rond de middag meren we aan bij de prachtige houtzaagmolen ‘Het Jonge Schaap’ en we gaan van boord. Anja en haar gezin krijgen neen uitgebreide rondleiding door de molen en iedereen geniet zichtbaar, en wat heerlijk dat ze een lift hebben!

Ondertussen bereidt Els de heerlijke lunch voor en bij terugkomst schuift iedereen gelijk aan bij de grote tafel in de stuurhut. Er wordt heerlijk gegeten en er wordt veel gelachen. Anja geniet van grappen van haar familie en vergeet heel even haar voorland. Alles lijkt heel even heel gewoon...

De terug reis gaat ook weer voorspoedig en ik kan Anja verleiden om plaats te nemen achter het roer. Dat doet ze als een volleerd stuurman! Chapeau. We duiken nog even de Isaac Baarthaven in en bewonderen de megajachten van Royal Huisman en andere gemeerde schepen.

Aan iedere vaardag komt een eind, de familie gaat vanavond uit eten om deze dag en de verjaardag van Vincent te vieren. Wat mooi om gezamenlijk herinneringen te maken.

Lieve Anja, Vaarwel!
Auteur Vaarwens / David

Met dank aan:
Dagschipper David en boots Els voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Hema Amsterdam voor de deels sponsoring van de lunch
Houtzaagmolen Het Jonge Schaap voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Port of Amsterdam voor de vergunningen
Sluis en bruggen in de Zaan voor de vlotte bediening
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Omroep PIM maakte een mooie video impressie van deze jubileumdag en het is te zien op: https://www.omroep-pim.nl/tv/programma?QrxgfvXwGWj5Ma18x09wKA3LBqjDzczE

Anja 11
Anja 12
Anja 19
Anja 23
Anja 24
Anja 26
Anja 28
Anja 32
Anja 34
Anja 35
Anja 39
Anja 40
Anja 46
Anja 60
Anja 68
Anja 70
Anja 79
Anja 86
Anja 93
Anja 95