Skip to main content

Vaarwens 1043 op 24-06-2022

1043 Henk 10Laveren tussen de onweersbuien door…

Voor velen die de boodschap krijgen dat ze zijn uitbehandeld komt dat bericht als een donderslag, er zijn echter ook mensen die tijdenlang tussen de zware buien door laveren, totdat het moment komt dat… Onze gast voor deze vaardag is de heer Henk (geb. 1950) die samen met zijn zoon Herman, dochter Anoeschka met schoonzoon Herman en kleinzoon Anthony een vaardag komen beleven omdat de sluipmoordenaar hem alle lucht ontneemt. Op de intake staat: “Vader is zeer slecht te been en wil graag nog één keer van het water genieten want hij gaat steeds meer achteruit.” 
Na fikse onweersbuien en flinke stortregens klaart het tegen de middag wat op. Vanmorgen was de schoonmaakploeg met Marjon Geurt en Lucas aan boord om het schip weer spic en span te maken, waarna dagschipper David en boots Els het schip overnemen voor de wens van Henk.
Tegen het middaguur komen Henk en zijn naasten na een flinke rit vanuit Klazienaveen aan. We staan klaar met de rolstoel en even later zit iedereen aan boord. De dag van Henk kan beginnen…

Een verslagje van boots Els:


Eerst koffie, de familie snakt ernaar na de lange rit. Ze hebben er overduidelijk zin in. Henk is altijd al gek geweest van schepen dus dit is een dag naar zijn hart. Het duurt dan ook niet lang of hij zit al aan het roer.
En daar gaan we, richting de Oranjesluizen naar het altijd weer mooie pittoreske Durgerdam. Gelukkig is er een plek in de haven en na wat geklungel van mij met de trossen liggen we dan toch eindelijk aan wal.

Henk en familie hebben trek gekregen en de broodjes vinden heel gemakkelijk hun weg. Het weer wordt alsmaar beter en zelfs een mager zonnetje laat zich zo nu en dan zien. Na de lunch steken wij weer van wal met als extra toetje het zijkanaal K. En dan is de dag alweer omgevlogen en meert de Vaarwens weer aan in de Amsterdam Marina. Henk vergat vandaag even de donderbuien die hem staan te wachten, hij is moe maar zeer voldaan. Na een hartelijk afscheid gaat de familie weer huiswaarts naar Klazienaveen met een hoofd vol herinneringen aan een geweldige dag op het water…

Vaarwel Henk
Auteur Vaarwens / Els

Met dank aan:
Dagschipper David en boots Els voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Hema Amsterdam voor de deels sponsoring van de lunch
Haven Durgerdam voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Oranjesluizen voor de vlotte schuttingen
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Henk 11
Henk 12
Henk 13
Henk 14
Henk 15
Henk 17
Henk 18
Henk 19
Henk 20
Henk 21
Henk 22
Henk 25
Henk 30
Henk 31
Henk 32
Henk 37