Skip to main content

Vaarwens 1245 op 04-10-2023

Wereld(dieren)dag!
1245 Wilma 10
Op deze mooie dag komt Wilma naar de Vaarwens, zij komt met vriend Henk en vriendinnen Tineke en Isabel. Bij Wilma is helaas uitgezaaide darmkanker en epilepsie geconstateerd. Vandaag, op wereld dierendag, gaan zij met z'n vieren een gezellige dag beleven.

Een mooi verslag geschreven door schipper Ton:

Het woensdag 4 oktober. Op de Vaarwens zijn we vroeg aanwezig om de boot gereed te maken voor de vaardag van Wilma. Gelukkig vroeg genoeg om een storing te ontdekken en te herstellen dankzij Evert. Ada had de broodjes bij de Hema ook al opgehaald.

Rond 10 uur ging de telefoon en Henk liet weten dat hij met Wilma reeds op de parkeerplaats stond, Tineke en Isabel waren daar ook. Met de rolstoel haalden we Wilma op. Bij de begroeting was direct duidelijk dat ze er zin in had en de vaarwenspet werd met verve opgezet.
Eenmaal aan boord was Wilma verrast door de ruimte en de gezelligheid van de Vaarwens. Na een korte introductie en uitleg werd met wat overleg besloten om ondanks de windverwachting naar Muiden te varen. Om circa half elf waren de trossen los en was er koffie en soesjes. Aan de tafel werd er druk gepraat, Wilma en vrienden waren duidelijk op hun gemak.

Op de vaart naar de Oranjesluizen keken ze met plezier naar Amsterdam vanaf het water. Henk had zelf ook een bootje gehad en vanaf Noord-Holland naar de Vecht gevaren via het Noordzeekanaal en het IJ. Na de sluis ging het richting Pampus, dat wilden ze zeker even zien. Bij Pampus ging de - door Ada ingestelde - wekker af, het was tijd voor de medicatie, het was 12 uur.
Na de medicatie wilde Wilma op de bank in de salon zitten. Daar voelde ze zich prettiger dan op de stoel op het achterdek. Toen Pampus vanaf het water bekeken was ging het naar Muiden. Daar mochten we bij de KNZ&RV afmeren om de lunch te gebruiken. Er werd een fraaie tafel gerealiseerd, binnen want daar zat Wilma lekker. Heerlijke broodjes waren er, maar voor Wilma werd nog even soep gemaakt dat vond zij beter, een broodje was even niets voor haar.

Een klein uurtje lagen we stil, vervolgens eerst richting sluis daar gedraaid en nog even bij de boot van Beatrix gekeken. Verdraaid, die is helemaal niet groen! Daarna weer richting Amsterdam. Henk wilde zijn stuurmanskunsten nog laten zien aan Wilma en stuurde de Vaarwens strak naar Durgerdam ondanks de toegenomen wind.
Na het rondje Durgerdam terug naar de Oranjesluis waar we direct mee konden in de sluis met een grote Urker kotter. Uit de sluis voeren we naar de jachthaven toe. Vlak voor de haven gingen we nog bij het schip van Radio Veronica kijken, want die ligt nog steeds in Amsterdam.

Rond half vier lag de Vaarwens weer voor de wal. Wilma, Henk, Tineke en Isabel bedankten voor een fijne dag op de Vaarwens. Bij de auto hebben we afscheid genomen en ging Wilma voldaan terug naar het Hospice in Egmond aan Zee.

Vaarwel Wilma
Auteur Vaarwens / Ton

Met dank aan:
Dagschipper Ton en boots Ada voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven @Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweer Amsterdam Amstelland - kazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Hema Amsterdam voor de deels sponsoring van de lunch
KNZ&RV Muiden voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Oranjesluizen voor de vlotte schuttingen
Port of Amsterdam voor de vergunningen
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...


Wilma 103
Wilma 105
Wilma 107
Wilma 116
Wilma 118
Wilma 126
Wilma 132
Wilma 138
Wilma 139
Wilma 146
Wilma 147
Wilma 149
Wilma 155
Wilma 160
Wilma 163
Wilma 175