header2

Nieuwsflitsen

 • De Meander V vraagt assistentie...

  Diverse aanzichten vaarwensschip webNa ruim beraad hebben we besloten dat het noodzakelijk is geworden om in de nabije toekomst een eigen schip voor Stichting Vaarwens te realiseren. Dit is besloten om continuïteit te kunnen blijven bieden voor onze zeer speciale gasten in hun laatste levensdagen, die graag nog éénmaal een onvergetelijke dag op het water willen doorbrengen. Lees alles onder het item:"Het eigen schip"
 • Nieuwsbrief beschikbaar

  Screenshot maart 2019De onlangs verschenen nieuwsbrief is beschikbaar. In de nieuwsbrief worden de meest actuele ontwikkelingen gemeld. U kunt zich inschrijven voor de regelmatig verschijnende nieuwsbrief door een verzoek via een email te zenden aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
 • Burgemeester Luzette Kroon wordt ambassadeur

  Luzette Kroon zonder ketenMet trots kunnen we vermelden dat Luzetten kroon - burgemeester van de gemeente Waterland - is aangetreden als ambassadeur van Stichting Vaarwens. We zijn enorm vergheugd haar in ons Vaarwensteam te mogen opnemen en zijn haar dankbaar voor bereidwilligeheid. Welkom Luzette.
 • Evert en Inge ontvingen een lintje

  De Lintjesregen 57dag voor Koningsdag werden Evert en Inge (de oprichters van onze stichting) tijdens de lintjesregen beloond voor hun tomeloze inzet middels een lintje, ontvangen door de Burgemeester van Amsterdam Femke Halsema. Met gepaste trots onving het 'Stel' de onderscheiding, en ook wij zijn er als stichting bijzonder trots op. Gefeliciteerd Evert en Inge!
 • Bouwcontract ondertekend

  Contract tekenenEen historisch moment! Gistermiddag werd het bouwcontract voor de bouw van het eigen vaarwensschip getekend bij SRF Shipbuilding in Harlingen. We gaan bouwen! Let wel, we zijn er nog niet! Er is nog geld nodig voor de inrichting en er is ook nog geen budget voor de exploitatie van het schip. Blijf ons dus steunen!

Stichting Vaarwens Nieuws

Motoren Meander V krijgen groot onderhoud

Prachtig... varen op de ondiepe Gouwzee, maar dit is het resultaat! Het koelsysteem van de beide Volvo's is voor de helft dichtgeslibd met zand, aanslag en schelpjes en de motoren raken bij hoog vermogen oververhit. Gelukkig weet Peter de Groot van de fa. Middelzee uit Sneek er raad mee. Binnen een paar uurtjes liggen beide motoren uit elkaar en krijgen ze een inwendige reinigingskuur. Voorlopig kunnen we dus even niet varen...

"Vakmanschap is meesterschap!" Andere woorden hebben we er niet voor. Alle koelers worden minutieus gereinigd, geschuurd, gecontroleerd en gemonteerd! Peter laat niets aan het toeval over en we durven er straks weer vol aan mee te varen. We willen het bedrijf van harte aanbevelen wegens hun inzet, hun nette, schone en nauwkeurige werkwijze...

Middelzee--1
Middelzee--2
Middelzee--3
Middelzee--4
Middelzee--5
Middelzee--6
Middelzee--7
Middelzee-8

E-mail