Augustus 2009: Meander als persschip

Persschip Delfsail

Voor de vierde keer was er een Meander aanwezig tijdens de intocht van alle windjammers op Delfsail. Voor de Meander V was het de tweede keer dat ze beladen met persmensen en fotografen de Eems op voer om prachtige opnames te maken. De cameraploeg van RTL 4 met verslaggever Bart Hettema filmden urenlang de prachtige schepen, waarvan sommigen onder volle zeilen richting Delfsail voeren. Helaas worden er luttele seconden van gebruikt voor het journaal. De Duitse fotografen waren dermate enthousiast over de vaareigenschappen van de Meander V, dat ze ons hebben uitgenodigd om tijdens Sail Rostock aanwezig te zijn als filmschip.

Delfsail_09_63