header2

We hebben in 2020 gevaren op:

Vaarwens 750 op 20-07-2020

Schone Hollandse luchten voor onze gaste…750 Silvia 10
-
Was de lucht altijd maar zo mooi blauw met schone witte wolken, maar onheilspellende wolken pakken zich samen boven het leven van onze vaargaste van vandaag. Een mooi gezin met een liefhebbende man en drie prachtige kinderen komt veel te vroeg in zwaar weer terecht. Bij Silvia ontspoort in haar 56ste levensjaar moeder natuur en die begint ongecontroleerd cellen te delen en ontneemt haar de adem... Het blijkt ondanks alle pogingen van de medische wetenschap onbehandelbaar te zijn en ook Silvia krijgt na een felle strijd de fatale boodschap!
-
Silvia vindt via Facebook Stichting Vaarwens en ook in het inloophuis waar ze begeleid wordt, krijgt ze de tip om er nog een dag samen met het gezin uit te gaan met die mooie nieuwe vaarwensboot. Er wordt een intake ingevuld en samen met Inge zoekt ze een mooie dag uit. Die dag is vandaag, met blauwe luchten en Hollandse wolken…
-
Na de broeierige zondag en een verfrissende regenbui, heeft het weer een flinke temperatuur val gemaakt, maar het ziet er vriendelijk uit. Voormalig zeeloods Ton is vandaag onze dagschipper en hij krijgt assistentie van collega Yoni, die nog volop actief bij de zeeloodsen zit. Rosanne is vandaag gastdame en al met al is het een jonge crew. Ze bereiden de Vaarwens voor op de komst van haar gasten en al snel is het gezellig aan boord.
-
Silvia heeft een thuiswedstrijd, want ze komt (nog) zelfstandig met haar naasten in de auto uit Purmerend. Er volgt een warm welkom met koffie en iets lekkers en Ton doet een kort welkomstwoordje. Dan gaan de trossen los en Silvia haar ‘achtertuin’ wordt bevaren onder Hollandse luchten… Gezellig keuvelend en kletsend vaart het gezelschap richting Edam, gaat door de kleine zeesluis en geniet van een heerlijke lunch in het pittoreske havenkommetje van Edam. Daarna wordt er koers gezet richting de Vuurtoren ‘Het Paard van Marken’ om vervolgens na een mooi lange vaardag terug te keren naar onze thuishaven.
-
Het afscheid valt zwaar, maar het is onverbiddelijk. Na de vaardag gaat Evert aan de slag met de vele foto’s die de bemanning heeft geschoten en wat blijft zijn prachtige herinneringen aan een vaardag onder schone Hollandse luchten…

In afwachting van het verslag van de familie,
-
Vaarwel dappere Silvia
Auteur Vaarwens.
-
Jachthaven Waterland voor de gratis ligplaats van de Vaarwens
Dagschipper Ton, stuurman Yoni en gastdame Rosanne voor hun inzet
Bakkerij Kees Gutter voor de broodjes en de koeken
Haven Edam voor de gastvrijheid tijdens de lunch
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...

Silvia 11
Silvia 12
Silvia 13
Silvia 14
Silvia 15
Silvia 16
Silvia 17
Silvia 18
Silvia 19
Silvia 20
Silvia 21
Silvia 22
Silvia 23
Silvia 24
Silvia 25
Silvia 26
Silvia 27
Silvia 28
Silvia 29
Silvia 30

E-mail