header2

We hebben in 2021 gevaren op:

Vaarwens 872 op 14-06-2021

Bijtanken…872 Peter 10
-
Levend met een aandrijfmotortje dat versleten, zwak en onbetrouwbaar meer is, moeite hebbend met de luchtvoorziening en dan ook nog gevonden worden door de ‘woekeraar’ die je celdeling in de war schopt, is een hard gelag. Peter (geb. 1948) weet wat het is, en ondanks zijn strijdvaardigheid, zijn de aandoeningen aan de winnende hand! In het ziekenhuis loopt hij van afdeling naar afdeling en onderweg krijgt hij de tip van Stichting Vaarwens. Thuis gaat hij met zijn zoon Michel op de website kijken en ze besluiten een intake in te vullen, want het is vijf voor twaalf…
-
In Amsterdam is al vroeg reuring op de Vaarwens en dagschipper Henri maakt samen met boots Harrie het schip klaar voor ontvangst van deze onfortuinlijke Peter. Ook binnenschipperse Sandra gaat vandaag mee als boots in opleiding. De zon straalt alweer en het is zomers warm als de auto vanuit Nijmegen aankomt in Amsterdam met Peter en zijn zoon Michel aan het steur. Beiden hebben er zin in en Peter gaat snel in onze comfortabele rolstoel. Aan boord volgt een warm welkom bij een kopje koffie en het vaarplan wordt gemaakt. Peter kiest voor een retourtje Muiden, want in de stad is het ronduit HEET en buiten op open water is lucht en verkoeling!
-
Henri maakt de motor aan de draai en we gooien de trossen los. Direct gaan we bakboord uit naar de Oranjesluizen en dan naar open water. Het is druk met jachten en beroepsvaart en voor Peter is het geweldig. Hij geniet met een grote ‘G’ en zijn zoon Michel niet minder. Na een vlotte schutting de verkoeling zoeken op het Markermeer. Heerlijk, er staat een flinke warme wind en de zon schijnt uitbundig. Peter krijgt lucht en er komt kleur op zijn gezicht.
-
Aangemeerd in Muiden krijgen we bij de KNZ&RV weer een vorstelijke ligplaats recht voor de sociëteit toegewezen door de altijd behulpzame havenmeesters. Daar gaat de heerlijke lunch op tafel die Sandra heeft voorbereid en even voelt het leven voor Peter heel gewoon op ‘Costa del Achterdek’… Er wordt gelachen, er worden verhalen verteld, er wordt geleefd!
We maken weer los en varen de route omgekeerd, met het verschil dat we ‘havenhoppend’ terug varen. Ieder mooi haventje dat we passeren wordt aangedaan, waaronder Durgerdam en Nieuwendam in het zijkanaal ‘K’.
-
Tegen vieren meren we aan in de snikhete Amsterdam Marina, maar gelukkig staat er een briesje. We nemen met pijn in het hart afscheid van de dappere Peter en zijn lieve zoon Michel, waarna beiden zich voor bereiden op een stevige rit retour naar Nijmegen. We hopen voor Peter dat zijn motortje nog even blijft draaien, want vandaag kreeg het ‘nieuwe brandstof’ en is weer bijgetankt!
-
Vaarwel Peter
Auteur Vaarwens.
-
Met dank aan:
Dagschipper Henri en boots Harrie en boots Sandra i.o. voor hun inzet
Amsterdam Marina / Jachthaven Groep voor het beschikbaar stellen van de ligplaats
Bedrijven Kraanspoor voor de parkeergelegenheid gasten
Brandweerkazerne IJsbrand voor de parkeergelegenheid vrijwilligers
Broodje Vasum voor de gedeelde sponsoring van de lunch
KNZ&RV Muiden voor de gastvrijheid tijdens de lunch
Oranjesluizen voor de vlotte schutting
en alle sponsoren die deze dag gratis mogelijk maakten...
-
In afwachting van het verslag van de opvarenden…
-

Peter 12
Peter 13
Peter 15
Peter 17
Peter 18
Peter 19
Peter 23
Peter 28
Peter 30
Peter 33
Peter 34
Peter 37
Peter 40
Peter 42
Peter 43
Peter 44
Peter 48
Peter 49
Peter 53
Peter 54

E-mail